Uvex přichází s helmami s pokročilou detekcí pádu

Autor: Keli, vydáno: 29.9.2020

Novinkou na příští sezónu u německého výrobce přileb a brýlí Uvex je jednoznačně navýšení bezpečnosti a to jak pasivní, tak aktivní. Nově v jejich přilbách najdeme technologii MIPS a především také senzory Tocsen, které umí zavolat pomoc v případě pádu.

MIPS ve více přilbách

Technologii MIPS asi není třeba blíže představovat, etalon ochrany proti rotačním silám vzniklým při pádech je osvědčené řešení. Uvex do vlaku výrobců helem s MIPSem nastoupil poměrně pozdě, loňský jeden model na příští sezónu rozšiřují další tři. Dvojice z nich, i-vo cc MIPS a city i-vo MIPS, má poměrně zajímavé použití MIPSu, který na rozdíl od jiných přileb slouží zároveň i jako upínací systém přilby. U klasického provedení je MIPS v přilbě trochu „navíc“, jedná se o vloženou vrstvu mezi přilbu a samotný upínací systém přilby. Jedna vrstva navíc, to je jasné zhoršení odvětrání. Uvex problém vyřešil elegantně, MIPS slouží zároveň jako ochrana i upínací systém.

Tocsen – pokročilá detekce pádu

Další novinkou, která sice neřeší primárně ochranu, ale řeší následek. V případě pádu je helma si schopna „sama“ zavolat o pomoc. Technologii Tocsen, tedy vysoce přesný detektor pádu integrovaný v aretačním kolečku upínacího mechanismu najdeme jen u Uvexu. Konkrétně u dvojice přileb, quatro integrale Tocsen (vlevo) a finale 2.0 Tocsen (vpravo).

Bez mobilu ani ránu

Jak systém Tocsen funguje? V případě pádu senzor aktivuje aplikaci v mobilním telefonu a následně přivolá pomoc. Ano, pro správnou funkci je vyžadován mobilní telefon propojený skrze Bluetooth protokol se senzorem. Konkrétně systém funguje následujícím způsobem: nastane pád, senzor jej detekuje a aktivuje alarm v mobilní aplikaci. Ten, pokud není v časovém limitu 45 sekund uživatelem zastaven, odesílá bezpečnostní zprávu s polohou na Google Maps na předem vybraný jeden či více kontaktů.
V plánu je i propojení s dalšími komunikačními aplikacemi jako je Whatsapp, Messenger, Komoot). A za další aktivuje tzv. „komunitní řešení“ – zašle notifikaci uživatelům v blízkém okolí, v okruhu 4 km od postiženého. V případě masovějšího rozšíření by tato komunitní záchrana měla velikou přidanou hodnotu a to i díky zobrazení místa pádu na mapě.

Tocsen – malý a kompaktní

Provedení Tocsen senzoru je malé, lehké a kompaktní, senzor je umístěn ve stahovacím kolečku na přilbě. Napájení je řešeno pomocí zabudovaného akumulátoru s nabíjením pomocí microUSB konektoru… proč není použit mnohem robustnější USB C konektor se můžeme jen dohadovat. Na samotném kolečku chybí i jakákoliv zátka konektoru, snad u Uvexu počítali i s deštěm.
Systém detekce pádu je aktivován při pohybu k tomu přidejme komunikaci s mobilem pomocí protokolu Bluetooth Low Energy a Uvex uvádí, že výdrž akumulátoru na jedno nabití lze očekávat až 3 měsíce.

Návrat BOA

Do populární integrální přilby s odnímatelným náhubkem Uvex Jakyll HDE se vrací BOA stahování. A nově bude k dispozici i v „holčičí“ černorůžové barevné kombinaci.

Brýle

Mezi další zajímavé novinky patří i rozměrné brýle moderního designu.

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 29.9.2020 v 11:03

    proč nemůžu nic napsat, já nejsem bot co chce mít sex....

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 29.9.2020 v 11:45

    dobrá inovace, chválím :THUMBS UP:

    akorát by to měli ještě vychytat a zajistit nějakou zálohu v podobě radiového vysílače, nebo rovnou satelitní modul. GSM vlny si s horami a údolími moc netykají. Proto tu Záchranku zatím moc nekvituji. V dirtparku ve městě tě najdou vždycky, v horách spadlého bůhví kde mimo trail už hůře. Když už to dělají, měli by to pustit na trh víc "Military usable" - jde o životy. Běhat s telefonem po kopci a lovit signál jako pokémona nechceš.

  • anonymní uživatel Gabosh (g.cibienova (a) seznam.cz) 29.9.2020 v 12:49

    Co naplat senzor nesenzor, ale měli by se zaměřit i na bezpečnost. Kupříkladu já mám Uvex jakkyl 2017 - s tím rozepínacím náhubkem - viz na fotografiích a vypadá, že konstrukčně je to pořád stejné i v r. 2020. A bohužel při pádu a to pouze bylo jen z boku leh na zem :), se mi náhubek sundal, vyvléknul z kovových zápatek.... Vozím to pořád na drsnější skákavější traily v okolí Prahy, je to asi možná bezpečnější, než nic, naštěstí jsem znova na strom či bok nepadla..... Ale do bikeparku bych s tím nešla ani náhodou, nevěřím tomu. Full face je full face !

  • anonymní uživatel PTBack 29.9.2020 v 13:01

    Mně zas přijde, že 45 vteřin prodleva k přivolání pomoci je krátká. Někde se vyndám ,jsem trochu otřesenej, chvíli něco dost bolí ale vím že to za chvíli rozchodím a v tomhle stavu rychle hrabat v batohu, sundavat rukavice, atd, abych stopnul všeobecnou hru na honěnou na mne, mi přijde moc narychlo. Dvě minuty třeba by byly lepší.

  • anonymní uživatel PTBack 29.9.2020 v 13:05

    Pokud to teda nejde abortnout přímo na té helmě.

  • anonymní uživatel Sunshine 29 29.9.2020 v 16:49

    Tohle už nějakou dobu má většina helem Specialized, systém ANGi.

  • anonymní uživatel Ventolin (vwevqer (a) seznam.cz) 30.9.2020 v 8:31

    KDE JE LETÁK ? Já doufal, že ta série nikdy neskončí !!!! Chceme letáka !!

  • anonymní uživatel Shu Lin 1.10.2020 v 9:46

    bude zima, Leták se dal na bruslení

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí