Videoreport: Ory Bárta - EWS Pietra Ligure 2020

Autor: Ory Bárta, kategorie: Report, vydáno: 22.9.2020

Minulý rok jsem si řekl, že bych chtěl zažít to EWS. Během zimního cestování a závodění po Asii a Oceánii se mi podařilo získat pár bodů umožňujících účast na světovém enduro poháru. Zbývalo už jen zaplatit EWS registrační poplatek na rok 2020, zaplatit 5000 Kč startovné, vydělat si na to všechno a ve zbytku času trochu jezdit, abych to alespoň dojel v limitovaném čase.

Poslední překážkou byla doprava do Itálie, kterou nám zajišťoval spolehlivý vůz z 1988…

Nejdřív je trénink, potom …

Až na roušky a měření teploty vše probíhalo jako na všech ostatních závodech. Překvapením bylo zakázané vyvážení na trénink, a tak i jedno povinné a zároveň pouze jedno povolené projetí tratí dalo při pátečních 32 stupňů ve stínu velký záhul. V sobotu bylo naštěstí volno a za možnost trochu zregenerovat pátečních 7 hodin v terénu jsem byl fakt vděčný.

Nedělní závod

Závod začal kolem osmé ranní v neděli a početná československá skupina startovala mezi prvními závodníky.

RZ 1

Na první stage se muselo vyšlapat asi 1100m a s limitem 2h 15 minut to nebyl žádný problém. Na startu mi zbývalo ještě půl hodiny na vydýchání.
První stage byla po večerním dešti velkým překvapením a hodně závodníků se nevyhlo pádu, klouzalo to víc než se čekalo (můj čas: 3:54s).

RZ 2

Druhá stage byla dost podobná té první, hodně kamení ale o hodně hlíny ve stínu hustého středomořského lesa (můj čas: 3:22).

RZ 3

Třetí stage byla nejdelší, uprostřed okořeněná skoro minutovou šlapavou sekcí s poměrně dlouhým výjezdem, za kterým pro změnu následovala super rychlá palba až do cíle (můj čas: 8:41).

RZ 4

Po třech tratích se sjelo z vrcholků zpět k moři a následovala zhruba půl hodina na oběd. Časy startů na tratě jsou přesně stanovené, stejně tak i start na první výjezd a start výjezdu po obědě.
Během poledne začalo masivně pršet a na předposlední výšlap jsem startoval pěkně v dešti, obával jsem se krutého limitu na přejezd, ale nakonec mi zbylo sympatických dvacet minut na osušení brýlí a hurá do metalu.

Čtvrtá stage klouzala, co to šlo, naštěstí už nepršelo a dalším jezdcům trať určitě pěkně osychala (můj čas: 3:57).

RZ 5

Pátá stage byla nejvíce kamenitá s typickým přímořským povrchem a super rychlou kamikaze pasáží, na kterou se všichni závodníci i kola moc těšili… (můj čas: 4:18).

Závod byl super. S celkovým časem 24min 15s jsem skončil na 72. místě. Na EWS premiéru jsem spokojen, byl to skvělý zážitek.

Diskuze

  • anonymní uživatel Tomík 23.9.2020 v 9:47

    Super Ory

  • anonymní uživatel Shu Lin 23.9.2020 v 10:41

    za kolik je registrace když startovné za bůra? :o

  • profilová fotka esmo 23.9.2020 v 13:59

    Tak nakonec docela slušný výsledek, mezi světovou špičkou - byť oholenou o Amíky a další.
    Oproti machrovi Letákovi, kterej to raději zapíchl na poseldním místě :D

  • anonymní uživatel Martin 1.10.2020 v 21:43

    esmo: Respekt každýmu, kdo to dojel do konce. Někdy si to zkus, EWS100 je otevřený pro každého, pak můžeš komentovat, pokud dojedeš.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí