Daysaver - geniální rozšíření inbusu

Autor: Keli, vydáno: 7.10.2020

Daniel, Elam a Peter jsou tři dlouholetí kamarádi a spolupracovníci, kteří ve švýcarském Bernu vyvíjejí různé vychytávky pro bydlení. Nyní se rozhodli vymyslet a připravit něco i pro bajkery. Multitool Daysaver je v podstatě geniální rozšíření inbusu. O co jde?

Daysaver je celkem devět nástrojů v jednom těle a to vše váží jen 45 gramů. Způsob použití je jednoduchý, do dutého těla velkého inbusu se nasunou nástroje menší a díky jejich kombinaci získáš rozsah jako u klasického nářadíčka.
Výhodou je velmi praktický tvar, který odpovídá klasickému inbusovému klíči, takže nehrozí, že by jsi se někam nedostal. Rozměrově není Daysaver nijak obrovský, 80 × 30 mm. Každý z nástrčných bitů lze zasunout do obou konců a není třeba mít obavy o vypadnutí, v těle nástroje jsou jištěny magnetem.

K dispozici jsou jak nejběžnější rozměry inbusů, tak plochý šroubovák, Torx 25 a poslední z nástrojů ještě není definován – na jeho výběru se může podílet každý, kdo se připojí do KickStarterové kampaně.

Daysaver je vyroben u firmy PB Swiss Tools z chromolybdenové nerezové oceli s tvrdostí 55 HRC a výrobce garantuje doživotní záruku. Dá se koupit? Zatím ne, společnost zatím rozjela projekt na crowdfundingovém serveru KickStarter, aby získala potřebné finance. To se podařilo, za prvních pár dnů překonala stanovenou částku.

Cena není úplně malá, za 70 švýcarských franků lze získat základní verzi, za 99 CHF pak verzi s držákem namontovatelným do rámu do děr pro bidon… 29 franků za plastový výlisek, jakože cože. Není to žádná zrovna láce, ale reálná cena za výrobek, který je od prvního do posledního dílu vyroben ve Švýcarsku.

Další info hledej na daysaver.fun

Infobox

Inbus nebo imbus?
Jedná se o šestihranný klíč k utahování/po­volování šroubů. V hovorové podobě je možná výslovnost s „m“, ne ovšem ve spisovné podobě psané.

Správně je tedy pouze a správně inbus. Varianta imbus vznikla jako hovorová spodoba, není však v češtině přípustná.

Název je zkratkou registrovaného německého patentu Innensechskan­tschraube Bauer und Schaurte – v zahraničí se můžete setkat i s názvem Allen. Ten však vychází z novější patentu stejnojmenné americké firmy.

Zdroj: Pravopisne.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel Zdenc 7.10.2020 v 8:03

    To jde imbus za 2500,- :D ps 10 franků ti tam lítá bro, dík za článek

  • profilová fotka Keli 7.10.2020 v 8:04

    Zdenda, pravda litá! Opraveno

  • anonymní uživatel hlinak 7.10.2020 v 12:04

    Ja teda nevim, ale takovej "Klíč momentový Ritchey 5Nm - 6 Bitů" je podle me trosku vetsi a stoji 550Kc :-) a v dnesni dobe karbonu, teleskopu, atd. urcite lepsi zalezitost... a stoji 1/5 !

  • anonymní uživatel Pavel Zak 7.10.2020 v 14:48

    Dávám palec hore za 8mm hex a nízkou váhu. Palec dolů za cenu. Nářadíčko od Swiss Tools už mám a ocelové části jsou super, ale zlomil jsem montpáku při celkem normální manipulaci. Asi Čína :-D

  • anonymní uživatel Shu Lin 7.10.2020 v 15:51

    ještě zapomněli že to má 2x nástrčný klíč 6 mm

  • anonymní uživatel Shu Lin 7.10.2020 v 15:56

    a taky nástrčný klíč 4 a 3 mm... takže vlastně 12 + 1 nástrojů

  • anonymní uživatel Mates 8.10.2020 v 9:57

    Fakt se mi to líbí, ale za ty peníze... u mě zatím vede sada CYCLE CLINIC 9Bit (www.dookie.cz/... Malé, skladné a dám si tam bity, které potřebuju.

  • anonymní uživatel Tom (Rob.t (a) seznam.cz) 10.10.2020 v 7:00

    Jako strojař a ne jen teoretik se nad cenou jen směju! Hrozná drzost

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí