Easy Pumptracks - postav si sám pumptrack z papundeklu

Autor: Keli, vydáno: 9.10.2020

Pumptrack je dráha, kde se jezdci pohybují bez šlapání jen za pomocí pumpování, pomocí práce s těžištěm při pohybu obdobném jako při pumpování velkou dílenskou pumpou. Pumptrack je skvělý tréninkový nástroj pro získání správné techniky jízdy na kole. Je dobře, že pumptracky i u nás rostou jako houby po dešti. Nicméně takový pumptrack není úplně snadné postavit. A nezáleží z jakého je materiálu, vždy to chce zkušenosti, velké zkušenosti. Pokud chybí, čeká tvůrcem spousta překopávání a ladění. To vše platí samozřejmě za předpokladu že chceme mít dobrý, dobře jezditelný pumptrack.
A není to jen o správném návrhu, ale i o dokonalém řemeslném zhotovení. Včetně bezchybného zaměření. Od oka se pumptrack staví špatně.

Italská firma Easy Pumptracks vymyslela a realizovala systém, jak si pumptrack může postavit v podstatě kdokoliv a to i bez jakékoliv zkušenosti se stavěním. A to z papundeklu, z papíru. Pumptrack z papíru – to zní jako nesmysl. Ve skutečnosti tento pumptrack vlastně z papíru vůbec není.

Z papírového kartonu je jen základní konstrukce, která určuje tvar pumptracku. Tato kostra se následně musí zasypat zeminou a zhutnit. A následně třeba i potáhnout asfaltem. Díky přesné konstrukci nemusíš přemýšlet jestli zde hlínu ubrat, jestli zde přidat, řešit napojení klopenek a boulí, výšku zatáček, poloměry a vlastně všechno, co je pro stavbu nezbytné. Vše za tebe již vymysleli tvůrci. V podstatě ti stačí mít jen rovný plácek a hlínu.

K dispozici jsou různé varianty přímo před-připravených pumptracků a nebo lze systém poskládat dle přání zákazníka z jednotlivých modulů. Konstrukce, kostra pumptracku zákazníkovi dorazí vyřezaných papírových plotnách na paletě. Následně se jednotlivé elementy sestaví, zasypou hlínou a zhutní vibrační deskou.

Největší výhody jsou jednoznačně náklady. Ale levné to úplně není, sice se ušetří na zaměření, na bagru, na dopravě… Kostra dráhy o rozměrech 20 × 10 metrů se v pohodě vejde do dodávky, viz. obrázek výše. A na kolik, že takový pumptrack vyjde? Nejmenší varianta s názvem 2 wave speedring (na obrázku níže) vyjde na 2,705 Euro, od objednání ti papírová skládačka dorazí za 30–40 pracovních dnů.

Za nás rozhodně zajímavé řešení a skvělý nápad. Jak se líbí vám?

Diskuze

  • profilová fotka Venca 9.10.2020 v 19:54

    vypadalo to hezky než jsem dorazil k ceně, to je vtip

  • anonymní uživatel Jaromír 9.10.2020 v 23:57

    kurz euro: 2705 - 73067,98 Kč

  • anonymní uživatel Jaromír 10.10.2020 v 0:01

    kurz euro: 5500 - 148567,05 Kč (???)

  • anonymní uživatel Jaromír 10.10.2020 v 0:09

    chapu to spravne ze vypaplu sedmdesat az stopadesat tycek za to co sam nakopu zasypu a zaasvaltuju?

  • anonymní uživatel Ferry 10.10.2020 v 19:24

    Jen pro srovnání - jaká je cca cena podonýho modulárního pumptracku?

  • anonymní uživatel Koli 13.10.2020 v 10:06

    Ferry: cca půl míče bez DPH včetně dopravy a montáže.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí