První vlaštovky: termínovka enduro a DH seriálů v ČR

Autor: Keli, vydáno: 26.11.2020

Na první pohled to možná až tak nevypadá, ale letošní závodní sezóna díky tomu, že jsme byli "Best in Covid", proběhla relativně normálně. Zrušeno bylo v podstatě jen minimum závodů a jen pár jich bylo přesunuto. Nyní nastala doba, kdy organizátoři uvolňují své kalendáře na příští rok. Pojďme se podívat na termíny několika enduro v akcí a také i na český sjezdový pohár.

Blinduro

Pod hlavičkou Blinduro se uskuteční opět poměrně velká řada závodů, rozmanitých závodů. Dvojice Zdeněk Pól a Michal Prokop opět připravila tradiční akce jako jarní a podzimí Blinduro, Dropdown či Hardcore Blinduro.

Česká enduro série

Česká enduro série taktéž uvolnila své termíny a do poměrně tradičního kalendáře a seznamu lokalit přibylo nové místo. Oblast pod Králickým Sněžníkem je bikerům zaslíbená a to nemluvíme o Dolní Moravě, ale i o druhé straně "kopce". A právě zde se uskuteční zahajovací závod, organizátoři o něm říkají: "První závod bude hostit Ski Kraličák. Zcela nový horský areál s nejmodernější lanovkou v Evropě!!! Tento nový areál se nachází v tom krásnějším údolí, mezi resorty Dolní Morava a Kouty nad Desnou. Ski Kraličák nabídne skvělé zázemí, parádní trasy a nové zážitky. Moc se těšíme."

ENDURO Trutnov

Jedním ze závodů, který doplatil na lockdown bylo klání na Trutnovských trailech. Letošní ročník byl bez náhrady zrušen a příští rok se závod uskuteční v tradičním termínu 25.4.2021.

Českého poháru ve sjezdu

Možná by se mohlo zdát, že český sjezd umírá na úbytě. Ale parta okolo Zdeňka Floriána jej stále drží nad vodou. Sjezdaře čeká v rámci Českého poháru ve sjezdu 6 závodních víkendu v tradičních lokalitách.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí