Czech Downtown Series 2021 - pět měst, pět městkých bitev

Autor: Keli, vydáno: 22.12.2020

Rok 2020 byl bláznivý. Z původních pěti závodů Czech Downtown Series došlo nakonec alespoň na tři. Mistrovství ČR proběhlo v rámci 10. ročníku UL-LETu, druhý podnik v Horní Plané měl naopak svou premiéru. Sezonu uzavřel Svatohorský downtown v Příbrami. A jak to vypadá se seriálem městských sjezdů příští rok? Čti a dozvíš se víc.

Rok 2020 ve zkratce

Na úvod bychom se však přece jen krátce ohlédli za rokem 2020. Na začátku stále ještě letošní sezony se hodně diskutovalo téma licence, aby se nakonec v reálu vlastně nediskutovalo vůbec. Nezaznamenali jsme žádný propad účasti, kdo licenci nechtěl, startoval v kategorie Open bez rozdílu věku. 
V ženách se všech závodů zúčastnila nová tvář Amálie Krejčí. Na poslední zastávce v Příbrami měla však nepříjemný pád v tréninku, ale i tak jí účast na předchozích podnicích zajistila celkové prvenství v seriálu. Ženy jsou ozdobou každého městského závodu. Nemůžeme asi čekat, že jich bude mrak, ale i tak si zaslouží respekt každá, která vyzve jakékoliv město.

Junioři jsou střelci a bylo jich ke čtyřicítce. Máme radost, že mládí downtown baví. Titul si odnáší po zásluze Vojta Strmiska, který stál na podiu v každém závodě. Za zmínku stojí určitě smolný tripple bramborový Franta Růžička, kterému podium unikalo celou sezonu doslova a dočísla o setiny. Na trojce pak o pouhých 10 bodů Petr Šmejkal.
V Elitě bral titul Pavel Reinl, který ukázal, že přechod z juncků mu nedělá vážnější problémy. Následoval ho Alexandr Sidor, který nejenom, že skáče přes kaluže, ale už i vlaky. Na třetím fleku přistál Dominik Bak, borec, který má za sebou už pěknou řádku downtownů. V této kategorii najdeme v žebříčku i opravdu zvučná jména, reprezentanty z prakticky všech dalších gravity disciplín. Pevně doufáme, že borcům přijde k chuti i některý z městských chodů našeho menu servírovaného pro sezonu 2021.

V Masterech 30+ byl bezkonkurenční Ondřej Bartoszuk. Vyhrál všechny tři podniky a jeho časy promluvili hlasitě i v elitě. Druhý flek bere Mároš Lučivjanský - slovenský pretěkár, který bortí výmluvy, že "takhle daleko na závody přece nepojedu" a bral dvojku na každém závodě. Třetí flek vybojoval další sympaťák, Jiří Vrchovský.
V openech jsme měli nejpočetnější zastoupení atakující stovku riderů. Spousta z nich zavítalo na jeden či maximálně dva podniky. Ten, který ale poctivě objel všechny, nakonec zvítězil - a je to, tramtadadá, Kryštof Kamenský. Druhý flek za dvě druhá místa a jednu absenci bral Pavel Techlovský a na třetí pomyslný stupínek vystoupal ředitel Horní Plané František Valeš.      
Vyhlášení jsme plánovali po sezoně na říjen nebo listopad. Organizátoři míní, covid mění. V plánu bylo spojení i s Českým pohárem ve sjezdu, o to víc nás to mrzí, že se komunita nemohla potkat v kompletu. Snad se příští rok dílo podaří a mejdan bude.
Výsledky všech kategorií naleznete zde.

V roce 2021 čekej pět akcí

Králové sezony 2020 jsou mrtví. Kdo v zimě v přípravě zabere a promluví do výsledků v sezoně 2021? Která města vlastně napřesrok vojedeme?

Začneme z vostra v Příbrami, kde se pojede pátý ročník. Termín se posunul na 15/5, abychom se vyhli kolizi s ČPDH v Rokytnici nad Jizerou a Enduroserií na Kraličáku o týden poté. Záruka produkční top kvality, plné ulice lidí a atraktivní trať ze Svaté Hory, kluci příbramský určitě nezklamou. 
Druhý podnik rovnou MČR a rovnou Dačice - 5/6. Kdo byl, ví, že kulervoucí zážitek se dá zařídit i na malém kopci. Kluci opět předvedli organizační kotrmelec a nechtěli ochudit tisíce fanoušků o zážitek z JBC 4X Revelations - podařilo se cuknout na nový termín. Novinky ohledně tohodle podniku čekej přesně na Ježíška a nebude to slovy klasika vůbec málo. 
Třetí zastávku obstará 24/7 Rakovník a tam není už vůbec vo čem. Dvanáctý ročník, děti, co ho zakládali už mají šedivý fousy a řádka jeho vítězů je delší jak týden před výplatou. Sem se každý rád vrací. Rezervujte chatky na koupališti Tyršák a rovnou na celej víkend.

Čtvrtý závod nás zavede podruhé do hvozdů v Horní Plané - 7/8. Kluci si řekli, že ty frontflipy do fontány za to všechno stojí, udělají lepčí reklamu a přijede vás víc. Tahle víska má svojí neopakovatelnou atmosféru a zázemí pro supr víkend na louce přímo u trati s výhledem na Lipno stojí za tu delší cestu. Tak slibujeme.   
Pátý finálový závod přivítá Tábor - 28/8. Rodiště Žižky stavělo mohutnou vozovou hradbu už letos, ale květen nebyl přepadení nevinných poddaných úplně nakloněn. Bojové nadšení však nezmizelo a novodobý vojevůdce Matěj Pospíchal to pro vás vypiplá na maximum, vo tom žádná. 

Veškerý dění sleduj na:
www.czechdt.cz
Facebook
Instagram

Vše nejlepší do sezony 2021 přeje tým CDS. Těšíme se na startu!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí