Fullface Productions natáčí o MRSN a potřebují i vaši pomoc

Autor: Fullface Production, vydáno: 5.2.2021

Fullface Productions připravují celovečerní dokument o Michalu Marošim a budou potřebovat i vaši pomoc.

Před nedávnem jsme tady nastínili co všechno chystá filmařská partička Fullface Productions pro příští rok i roky následující. Teď tu máme představení jednoho z nich. Projektu, kterej nejspíš bude zajímat nejednoho milovníka horských kol. 
Loni v létě se totiž rozjelo natáčení dlouho chystaného dokumentárního filmu o pravděpodobně nejvýraznější postavě českého MTB - Michalovi Marošim. Výpravný snímek by měl být podle plánů hotov příští rok na podzim. Ústřední linií filmu bude pochopitelně Marosana, jeho pestrý život a sportovní kariéra. To by nejspíš samo o sobě vystačilo na celý film. Tady ale filmaři slibují, že se na pozadí Michalovo příběhu pokusí také zmapovat vývoj tuzemského MTB od samého začátku v brzkých devadesátých letech až do dnešní doby.

Pestrá kariéra

Michal Maroši jako člověk, který své představě o životě obětoval úplně všechno. Tahoun, srdcař bez přetvářky, sportovec i pařič, milovník hudby, průkopník, ale především biker, který nikdy neměl strach. Dnes je mu Michalovi dvaačtyřicet. "Lidi chtějí v příběhu slyšet o krvi, zvratech, chlastu, drogách a konfliktu se zákonem. Vždycky jsem to měl dost na hraně, ale myslím, že jsem měl život o dost pestřejší," směje se Maroši, který strávil za řidítky většinu života. Velkou část z něj pak v modro-stříbrné helmě s rudými býky.

Během své pestré kariéry závodil se světovou špičkou v BMX, ve sjezdu, ve slopestylu i ve fourcrossu. Jezdil kilometr pod povrchem v solném dolu i v olympijském ledovém korytě. Mediale sbíral doma i v zahraničí, v dual slalomu se stal mistrem Evropy, čtyřikrát se zúčastnil freeridového závodu Red Bull Rampage v Utahu a poslední léta své závodní kariéry reprezentoval barvy nejlepšího fourcrossového týmu světa RSP Racing, s nímž vyhrál světový pohár.

"Scénář napsal sám Michalův život. Na nás je teď jeho příběh co nejlépe odvyprávět. A jelikož je to bude náš celovečerní debut, tak nám držte palce," říká režisér Martin Vrbický z Fullface Productions.

Sběr archivních materiálů

Jeho příběh nyní zaznamená celovečerní dokument od českých tvůrců Fullface Productions. Filmaři známí svými snímky o extrémních sportech nechtějí nic uspěchat, a proto naplánovali premiéru až na podzim roku 2022. "Dokument takového formátu vyžaduje hodně času na přípravu a sběr materiálů. Natáčet jsme začali již loni a budeme pokračovat celý letošní rok. Pak se zavřeme do střižny a budeme makat na postprodukci," říká spoluautor Štěpán Romanov s tím, že veřejnost bude pravidelně informována o tom, co se děje a jak natáčení pokračuje. 

Filmaři se rozhodli vydat výzvu, kterou chtějí oslovit všechny fanoušky Michala Marošiho i horských kol obecně. Do snímku hledají záběry ze závodů i zákulisí závodění v letech 1990 až 2010. "Budeme vděční za veškeré, třeba i dosud nepublikované záběry nebo i fotky zachycující atmosféru v české MTB komunitě v tomto období," prosí Martin Vrbický. Kdo by měl nebo věděl o nějakém dostupném materiálu, může se s filmaři spojit přes info@fullfaceproductions.com.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel der (srfe (a) seznam.cz) 5.2.2021 000 8:25

    Hlavně ať je tam normální hudba. Jeho videa mají jedno společné a to zcela otřesnou zvukovou stopu. Hudbu skládá a nahrává obsluha lanovky než Marošák dá pár jízd v bikeparku?
    Jako když padaly hrnce od hoven po schodech a do toho někdo hraje na hořící harmoniky rukama vod hoven a do toho zpívá nějaká šmudla. Utahané unynané songy plné beznaděje a zoufalství. Saxofony, harmoniky, činely, hoboje, vozembouchy a podobné hnoje projednou vynechte, to si nechte do kofí šopů. Nebo k tomu dávejte kilo hašiše aby to bylo k tématu.
    Prostě NORMální hudby a né ty bizáry. Díky těším se, majkla mám rád, ale ať se na tu hudbu fakt vysere, na tyhle sračky je už starej.

    • anonymní uživatel vozembouch (hraju na hrnce od hoven) 5.2.2021 000 11:33

      radši bys tam Despacito? Když někdo jede pilu, tak poslouchá pilu

    • anonymní uživatel Vrbič (martin (a) fullfaceproductions.com) 5.2.2021 000 12:09

      Díky za reakci :)
      Volba správný hudby je u filmu takovýhodle ražení pochopitelně strašně důležitá. Počítáme s tím, že soudtrack by měl být pestrej a co nejkvalitnější, jinak to potopí celej film. Hudbě se navíc chceme věnovat i jako jednomu z témat kterého se ve filmu dotknem, právě pro to, že hudba je pro Michala dost zásadní. Myslim si ale, že soundtrack by měl nějakym způsobem vycházet z Michalovo vkusu a stylu a ten zkrátka nespadá do škatulky "normální". Prostě nemyslim si, že by vypadalo věrohodně, když by u kapitoly, kde se vypráví o Ramapage, nebo zlomenině páteře hráli Mandrage, nebo Ben Christoval...

      • anonymní uživatel whatever 5.2.2021 000 15:19

        Ve finále stejně nic nepředčí raw sound, zvuky z bajku, to dunění, syčení, jekot a bzučení.. jak mi tam místo toho dá někdo umělou muziku tak vypínám video.

        • anonymní uživatel Vrbič (martin (a) fullfaceproductions.com) 5.2.2021 000 18:34

          Souhlas. Ale vzhledem k tomu, že velká část bude stříhaná z archivního materiálu, kterej je často bez zvuku, nebo například s komentářem, který ruší původní zvukovou stopu, tak původní ruchy asi těžko půjde použít. A připomínám že tohle by neměl být bikový video :)

    • anonymní uživatel Roman 5.2.2021 000 15:48

      To by mě teda zajímal tvůj hudební vkus, protože od Marosana 1 až do teď to vše mělo šťávu a k podkladu to ladilo.

    • anonymní uživatel Hobbíkůvblog (hobbikuvblog (a) gmail.com) 5.2.2021 000 17:26

      Tak to aby dali Status Praesents dohromady nějakej novej materiál :)

  • anonymní uživatel PTBack 5.2.2021 000 8:48

    Právě, že vozembouch je úplně super a ještě víc dud!

  • anonymní uživatel Karel 5.2.2021 000 10:29

    Komu se to nelíbí může zůstat u legendárního seriálu 10%

  • anonymní uživatel der (srfe (a) seznam.cz) 5.2.2021 000 12:20

    Navrhuji Slipknot, Korn, Metallica, Tool, In Flames něco v tomhle stylu. Mandrage, nebo Ben Christoval proč vás napadlo zrovna tohle ? To, že to máte rádi neznamená, že to musí být něčí vkus.

    Už jsem se tady ptal několikrát a ptám se znovu ! KDE JE LETÁK !! Už není sportovec na 10 %

    • anonymní uživatel Ádoš 5.2.2021 000 12:50

      Metallicu, Korny? a ještě Laibach nebo Řezníka žejo? nic proti, ale už mi to přijde až na výjimky vyčpělé - jinak je to jak když padaji hrnce od hoven po schodech pro melodramatické metloše. Důležité je, že se nemusíme obávat, že tam chlapi prdnou nějakej superzapíčenej electrodubsteb pro náctileté s hudebním hluchem. To dokáže pohřbít i jinak skvělý jezdecký um a práci s kamerou a střihem.

      Klidně nějakej Breakbeat, UK Bass s elektronikou obecně, ale s citem vybranou. Není UK Bass jako UK Bass a není klubovka jako klubovka.
      A klidně vozembouch, žesťové nástroje nebo rokové kytááry.
      Good luck pánové, těším se, pevné zdraví a sílu v bidlu!

      • anonymní uživatel der (srfe (a) seznam.cz) 5.2.2021 000 14:10

        Breakbeat, UK Bass s elektronikou obecně to je pro důchodce . Nemáš styl. To není hudba

        • anonymní uživatel Ádoš 5.2.2021 000 21:20

          tak já už jsem důchodce.....Creamfields, Cosmic Trip i Summer of Love nenávratně odvál čas :-) mě Metallica a metal obecně holt nikdy moc nevoněl, vošklivý holky, divný máničky v traktorech a orchestrální melodrama. Čest výjimkám! Tobě by rupla cévka z Prodigy nebo Akkord, mě zas z Metallicy no...nepopírám, že mi v autě často nehraje Beat, nebo RockZone. Ale Ráááádio 1 prostě mnohem častěji :-D protože opička KIKI!!!

    • anonymní uživatel Vrbič (martin (a) fullfaceproductions.com) 5.2.2021 000 18:38

      Kdyby ve filmu byla hudba, kterou mám rád já osobně, tak by to teprve byla veselohra :) Když si psal o "normální muzice" tak jsem pochopil, že mluvíš o tom co se hraje na Evropě 2. Prostě starej dobrej střední proud.
      O právech na použití hudby jako je Slipknot, Korn, nebo Metallica si u takovýhodle projektu můžem nechat zdát. Myslim, že z rozpočtu celýho filmu bychom si mohli dovolit zaplatit tak jednu skladbu...

      • anonymní uživatel smeták 7.2.2021 000 19:16

        Klucí z Pipes and Pints by mohli dát slevu na práva ne?

        • anonymní uživatel Vrbič (martin (a) fullfaceproductions.com) 7.2.2021 000 22:33

          S Pipes určitě počítáme. Ty by rozhodně neměli chybět :)

  • anonymní uživatel smeták 5.2.2021 000 12:37

    je pravda, že fotostorýčka 10% skončily nějak brzo (a je to škoda, vždy jsem se královsky bavil), ale o to víc je to legendární materiál, který bude MTB kuloáry ještě hodně dlouho kolovat a inspiruje spoustu 10% spotovců. Možná by to taky stálo za zařazení do dokumentu o MRSN uplně nakonec - nastupující generace závodníků a jak na 10% trénují. Jinak se moc těším na dokument, MRSN a Fullface, to nemůže dopadnout jinak, než jako naprostá pecka!

  • anonymní uživatel Shu Lin 5.2.2021 000 17:09

    Christoval má většího plejtváka než drtivá většina místních mániček

  • anonymní uživatel Ádoš 5.2.2021 000 21:55

    teď jsem si schválně pustil, co se tituluje na YT termínem UK Bass....ku*va drát, to je většinou nějakej hopsavej Bassline s house melodií, no posychroval jsem si to "není UK Bass jako UK Bass". Ale Metallica je jen jedna a ta se hodí třeba na streamování sebevraždy, ale ne k DH

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 6.2.2021 000 14:13

    Ádoš: stejně si myslím, že bys nejraději do svých světových videí narval Ortel. Ale to by zase nepochopili ostatní,tak jako ty nepochopíš, že Majkl je jenom jeden. Ve finále ti přece nikdo nic nenutí

    • anonymní uživatel Ádoš 7.2.2021 000 2:27

      Ale vůbec ne :) já nikomu nic nenutím, jen jsem se na chvíli nahlas zasnil. Ortel? Ty voe, brácho neblni

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 6.2.2021 000 14:14

    To samé platí i pro toho prvního komentátora aka der

  • anonymní uživatel zdenc 6.2.2021 000 21:17

    der srfe.....Nevim co myslíš tim že na nějakou muziku je starej.....(ikdyž hrnce s hovnama můžou za vyprsklej chleba na monitoru), to jako má dávat ty šílenosti a poslouchat chinaski? Aasi ne viď... už jen z toho důvodu že Marošák jede pecky tam může dávat co chce, a za 2. muziku má dobrou, já osobně bych se třeba nezlobil za nějakej flák od chineseman, ty sem třeba objevil díky jeho videu a poslouchám je doteď.
    KAŽDOPÁDNĚ KOUKEJTE POSLAT TY KOZY Z AFTERPARTY AŤ JE NA CO KOUKAT!!!!!

  • anonymní uživatel der (ěydě (a) aeznam.cz) 7.2.2021 000 8:11

    TAk tohle je exemplární příklad www.youtube.com/... . Dechové nástroje, bicí jedou na topení, nářek, hrnce od hoven a v tom šlapají bosky. To je spíš nahrávka ze skvotu, kde právě hoří. Kdyby tahle hudba byla jídlo, tak jen řeknu za stálého míchání lejeme do hajzlu !! Nechápu reakce typu chinaski, ortel( ten jsem nikdy neslyšel), ale to bych radši poslouchal rok v kuse než doposlechl ten randál z mého odkazu.
    Ať jen nehaním dám odkaz, kde se se můžeme bavit o hudbě www.youtube.com/...
    Ano nikdo nám to nenutí, jen je škoda to zabít debilními zvuky. Proč to dělat pro 4-5 lidí na planetě, když dáš hudbu a koukne na to kde kdo :)

    • anonymní uživatel smeták (šlapu v tom bosky) 7.2.2021 000 11:31

      jediné co mě těší je, že na tvůj názor nikdo nebude brát ohled a Fullface a Maroši si tam daj co jim přijde nej. Jinak nevím jak někdo kdo poslouchá In Flames, jakožto jednu z nejlepších skupin ever, tak zároveň poslouchá Slipknot, Korny a Metallicu (aka největší sračky a sellouty v metalu - spíš rocku, kteří kvalitou nestojí za nic, jde jim jen o prachy) a celkově má asi dost hudební hluch. Je pravda, že si In Flames svými posledními deskami natáhli do fanouškovské základny takové metalové máničky, tak se nemám co divit. Alespoň mě ty hrnce od hoven pobavily, ale jinak doufám, že až ti bude víc než 15, tak se proposloucháš k lepší hudbě :))

      • anonymní uživatel der (srfe (a) seznam.cz) 8.2.2021 000 7:00

        Jaký máš ještě škatulky ? Hodnotit, která kapela je lepší a ještě mi to cpát? To je tvůj názor, tohle jsou kecy leda tak do hospody. jenom chlístal hovna a nic nevyřešit. To si jako myslíš, že na základě tvého názoru se mě přestane líbit kapela co poslouchám už leta letoucí ? To je tvůj boj , že jsi zabedněný a zaslepený. Nechápu jak může někdo kdo poslouchá ..... a to já bych to nemohl...
        Každému radit co jak má dělat a co musí a nesmí. Takový jako ty jsou většinou v těch největších hovnech, ale radí a poroučí, poučují. Nejsi hoden chlapečku :) Hudební kritik od pásu z fabriky, studovaný hospodou a má školu života.

      • anonymní uživatel his (srfe (a) seznam.cz) 8.2.2021 000 7:00

        My máme s maminkou absolutní sluch !!

    • anonymní uživatel Orbann (orbann (a) seznam.cz) 7.2.2021 000 11:40

      der: ale jo, fakt si pobavil

  • anonymní uživatel rado 7.2.2021 000 13:49

    PROMO se koukam v diskusi hezky rozjelo ;) jj, holt nekteri umej prodat a nekteri ne..uz se tesim urcite to bude pecka

  • anonymní uživatel der (srfe (a) seznam.cz) 8.2.2021 000 6:06

    Jaký máš ještě škatulky ? Hodnotit, která kapela je lepší a ještě mi to cpát? To je tvůj názor, tohle jsou kecy leda tak do hospody. jenom chlístal hovna a nic nevyřešit. To si jako myslíš, že na základě tvého názoru se mě přestane líbit kapela co poslouchám už leta letoucí ? To je tvůj boj , že jsi zabedněný a zaslepený. Nechápu jak může někdo kdo poslouchá ..... a to já bych to nemohl...
    Každému radit co jak má dělat a co musí a nesmí. Takový jako ty jsou většinou v těch největších hovnech, ale radí a poroučí, poučují. Nejsi hoden chlapečku :) Hudební kritik od pásu z fabriky, studovaný hospodou a má školu života.

    • anonymní uživatel Roman 8.2.2021 000 7:46

      Vtipné je, že ty to hodnotit můžeš a někdo jiný ne:) Ale to se dětem stává, že vidí jenom to co chtějí.

    • anonymní uživatel Shu Lin 8.2.2021 000 9:46

      der: To si jako myslíš, že na základě tvého názoru se Majklovi přestane líbit kapela, kterou poslouchá už leta letoucí?

      • anonymní uživatel der (srfe (a) seznam.cz) 8.2.2021 000 14:11

        zeptej se smetáka, ten tomu rozumí

        • anonymní uživatel Shu Lin 8.2.2021 000 14:49

          To je tvůj boj , že jsi zabedněný a zaslepený. Každému radit co jak má dělat a co musí a nesmí.

  • anonymní uživatel Lukáš 8.2.2021 000 10:30

    Hudba u MRSN videjí mě vždy bavila (rychlé kytarovky mám rád) ,navíc si myslím, že to k tomu i patří,když jezdí takovou kudlu ;)
    Der : ty ses asi při pondělku jen špatně vyspal,co? :-D

  • anonymní uživatel Tonda (srfe (a) seznam.cz) 8.2.2021 000 14:10

    Nad tím se jen velmi obtížně masturbuje

  • anonymní uživatel Petr 8.2.2021 000 15:50

    Super, konečně se o Gaspim točí film! paráda!

    • anonymní uživatel Kev 8.2.2021 000 22:46

      Tady se někdo vyzná. To je přece Maroši a ne Gasprroti.

      • anonymní uživatel Ádoš 9.2.2021 000 13:33

        ale prosim tě, je to Gaspi...doplň si znalosti! Michal vypadá úplně jinak. V článku je jen překlep.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí