SP DH 1 Polomka - report

Autor: Keli, vydáno: 22.5.2006

O Polomce mě všichni říkali, že je to super trať a že je jejich nejoblíbenější, nevěřil jsem. Ale musím říct, že je to fakt super trať, krátká, ale je na ní všechno. Ale vezmeme to popořadě.

V sobotu ráno sedám před domem do DoleKopcom formaggiho a vyzvedávám Pištu a jedeme pro DD. Před DDho domem volám na DDho číslo a nic, vyplej telefon. Cože, co ten člověk dělá. Večer jsem s ním seděl v hospodě a říkal, že bude hodný a dá pár piv a jde spát. Jdu k zvonkům, ale na žádném asi z milionu zvonků není jeho jméno. Vidíme s Pištou DDho embéčkom, víme o alarmu, mlátíme do emba hlava nehlava, ale alarm nic nedělá. Prozváníme všechny známé a sháníme telefon na DDho slečnu, že by nám řekla na který zvonek zvonit, ale nikdo nezná. Vzápětí DD volá a příchází, v značně povznesené náladě. Asi v noci zlobil. Byl na strip akci, for more info about this action, check punkbike.org.

Po krátkém nákupu, vyrážíme na cestu, moje první delší cesta co řídím auto, borci jsou odvážní. Jestli to třemi koly naložený forman vydrží je taky otázkou, mám ho asi měsíc. Cesta spokojeně ubíhá a forman si vrní jako kočička, po necelých pěti hodinách a občas punkovým předjíždění (naloženej forman na pětku nechce moc akcelerovat, ale proč podřazovat :-)), jsme na místě v Polomce.


Polomka

V lyžařském středisku Polomka Bučnik se již trénuje jak o život, na kopec tahá tatrapoma, povrch trati se zdá vlhký. Jdeme na oblídku, kopec dole docela placka, postupně se zprudšuje. Spodek trati vypadá jako na svěťáku, na louce vymlíkovaná trať docela palba, kus před cílem skok z cesty, v velkých kulích to s mnoha jezdci dělalo divy.

Zhruba v horní čtvrtině louky je dvoják, před ním bažina jako kráva, v tréninku úspěšnost skočení je 20%, cca 1 z 5 jezdců to ustojí. Většinou jsou to nehorázné držky, štorc na odraze, protihrany a podobné vylomeniny. Cestou vzhůru vlezeme do lesa, v lese real MX, docela prudká, rozbitá cestička, kořeny, kameny. Prostě DH jak má být. Popisovat detailně nemá smysl, kdo tam nebyl udělal chybu.

Bo-riders in Polomka

Dáme pár jízd a jdeme zewlit, nějaké jídlo, piva nimimum a brzo spát, máme přece závodní ambice.

Neděle ráno, trať mokrá, protože v noci pršelo jako prase. Čekáme s čím přijedou první testeři, dojíždějí docela zablácení a tak přezouváme – WetDreamy budou chyba, jak zjistíme posléze. Výjezd nahoru na start, vlítnu do lesa a brzdím, ale kolo jede rovně, blata minimum a tak mokrý pláště vůbec nedrží. Nějak se došourám dolů a mažu přezouvat na suchý.

Sluníčko pořád svítí, trochu se honí mraky, ale déšť nás dneska naštěstí nečeká. Přichází čas prvního kola, jedu pohodu na jistotu, protože v slovenkým poháru se počítá lepší jízda ze dvou a né jako u nás až finálová. Vršek moc nevychází a tak hamtám dole, skok projíždím, ikdyž speed by na něj byla, v druhé ho musím vyslat, jestli se chci zlepšit.

Po prvním kole jsou výsledky zhruba podle očekávání, brněnské ambice se obratí na Tlustíka, Petra Tlustoše, který před časem jezdil hobby full, ale pak si dal přestávku a teď jezdí pevňáky. V prvním, předjíždí dva jezdce a dává si i bežeckou vložku, ale do cíle dojíždí v pořadí zaručující bednu, v druhým to musí napálit.

Neděle 14:15 start druhého kola, první jedou slečny, bohužel jsou jenom dvě a tak prvenství získává Anna Sojka před Helenkou Božkovou. V veteránech tradičně bojují o fleky v popředí češi Kubíček a Suchomel, tentokrát je zařízne bratislavák Roman Zemánek, druhej Suchomel, třetí bere Kuba.

Stupně vítězů vetoši, elita

Další kategorií na startu jsou hobítci celopéra, tu jedu i já, jsem rozhodnut vyslat spodní dvoják, říkám, že tam vyšlu table nebo suicide a stalo se, jedu palbu jako kráva, před skokem jedu Tlustíkovu stopu, pravá, levá a rovně na skok, kudla jako prase, odraz me rozhazuje, cítím že to nedám, chci zahodit kolo, pouštím ruce – je tady suicide, espédéčka drží, naštěstí se vycvacknu a už se motám v trávě, sbírám kolo a dojíždím do cíle. Poučení pro další závody je: když chceš vyslat skok v závodě, tak si jej naskákej v tréninku.
Nejlepší hobíci jedou palbu a dojíždějí do cíle v pořadí 1. Kafka Martin, 2. Petr „Kanec“ Kantorek a třetí bere Marcel Vaško.

V pevňácích potvrzuje naše očekávání Tlustoš a bere první flek, druhý flek zbývá na Červajza, třetí zase čehun Tomáš Musil.

Prvenství v mlaďoších patří Martinovi Mikulenkovi z Remerxu, druhý polský radioamatér Perin Arkadiusz a třetí bere Martin Kunášek.

V Elitě jede největší kládu Polcík, Hynča tentokrát až třetí, možná kvůli tomu, že v sobotu moc netrénoval, protože mu bylo blbě. Na druhé místě jistí Polcovi záda Ján Javorník.

Poté proběhlo vyhlášení a mazali jsme domů, uvidíme se na dalším dílu SK poháru 11.6.2006 v Nitře.


Zubří je připraveno na cestu domů

Diskuze

  • anonymní uživatel blato dlato 22.5.2006 v 19:30

    boudou nějake vic fotky?

  • anonymní uživatel kecup 22.5.2006 v 20:16

    ahoj ja by som tiez poprosil ci by ste nedali ete trosku viac foto

  • anonymní uživatel Medved 23.5.2006 v 10:52

    cca 380 luxusnych foteciek sme prave uploadli na spdh.bikemagazin.sk/...

    najluxusnejsiu tlamu asi vyslal prave Filip Svrcek, najdete ju nafotenu v serii na 3tej strane toho archivu :)

  • anonymní uživatel Čárys (www.720.cz) 23.5.2006 v 16:22

    Dobrej report, Keli ! A dobrej přeďák, jen tak dál.

  • anonymní uživatel kecup 23.5.2006 v 20:21

    hej celkom fasa su

  • anonymní uživatel jose (Punkbike MX Style) 24.5.2006 v 11:43

    kdo je DD??? to musi bejt hustej typek...

  • anonymní uživatel tomasso (drbnuty (a) sexi.sk) 24.5.2006 v 17:24

    vjacej foto mate na www.ride.sk a na www.qq.sk

  • anonymní uživatel Kostěj 25.5.2006 v 11:43

    Moc dobre... z druhy fotky je patrne ze BOteam ma noveho kauce Bolka :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí