Novinka: Batoh Evoc Trail Pro dostává další úroveň ochrany

Autor: Keli, vydáno: 3.3.2021

Pokud hledáš lehký batoh s chráničem páteře pak nemusíš hledat dál. EVOC představuje batoh TRAIL PRO Protector s novou technologií ochrany zad LITESHIELD PLUS, který nabídne nekompromisní kombinaci výkonu, ochrany a pohodlí při nošení. Batoh jako celek má certifikaci TÜV a je k dispozici ve třech objemech (10/16/26 litrů), stejně jako ve dvou délkách a barvách.

Klíčové vlastnosti

  • Nový chránič zad EVOC LITESHIELD PLUS (EN 1621-2; Level 2) nabízí zvýšenou ochranu díky vyšší úrovni ochrany a současně díky větší chráněné ploše.
  • S hmotností 900 gramů je TRAIL PRO 10 jedním z nejlehčích chráničových batohů TÜV úrovně 2 na trhu.
  • Bezplatná náhrada chrániče v případě poškození pádem.

LITESHIELD PLUS - nejnovější technologie ochrany zad

LITESHIELD PLUS - nejnovější technologie ochrany zad navržená společností EVOC nabízí kombinaci maximální ochrany, nejvyššího stupně pohodlí a flexibility při nošení. V čem je LITESHIELD PLUS unikátní. Především hmotností, tvarem a provedením. Hmotnost jen 168 gramů a k tomu ochrana proti nárazu Level 2 (EN 1621-2) s absorbcí 95% energie nárazu. Konstrukce je dvousložková sendvičová a skládá se z kombinace expandovaného polypropylenu (EPP) a nosné vrstvy TPU. Vysoce stlačená vodoodpudivá pěna EPP poskytuje nejlepší možnou ochranu hrudní páteři, bederní páteři a kostrči. Boční část chrániče obrácená k zadní části je vyrobena z tvarovaných prvků díky se vytváří ventilační kanály pro cirkulaci vzduchu. Současně tato segmentace nabízí flexibilitu ve všech směrech: jednotlivé ochranné prvky zadní desky se pohybují nezávisle, to jim umožňuje přizpůsobit se každému pohybu.
Zajímavostí je bezplatná výměna, pokud by se chránič při vážné havárii poškodil, EVOC jej bezplatně vymění za nový.

Inovativní kombinace funkcí pro ještě lepší výkon

Batoh TRAIL PRO Protector je skutečně lehký, s hmotností pod jeden kilogram nabízí kombinaci nejvyššího stupně pohodlí, ochrany i flexibility při nošení. TRAIL PRO je prvním batohem od EVOCu, který pro snížení hmotnosti na zadní straně batohu využívá 3D vytvarovaných zad, které nejen zlepšují pohodlí, ale také vytváří prostor mezi batohem a zády jezdce. Tím je umožněna lepší cirkulace vzduchu.

Dokonalý střih, dokonalé rozložení hmotnosti

Evoc se zaměřil na perfektní rozložení zátěže kolem těžiště, nekompromisní střih odlehčuje ramena a krční oblast a hmotnost rozkládá přes široký bederní pás. Ten vychází ze síťovaných polštářků v bederní a kyčelní oblasti zad a doslova objímá celý pas jezdce bez omezení pohybu - Evoc jej nazývá BODY HUGGING, jedná se o technologii, která je již vyzkoušena a otestována v segmentu turistických batohů. Plně prodyšný pás AIRO-FLEX vyrobený z pružného ultra odolného materiálu který se také používá ve zdravotnictví, poskytuje pevné a pohodlné nošení.

U Trail Pro batohu také Evoc poprvé použil Brace Link v chráničovém batohu. Tato funkce umožňuje jezdci přizpůsobit polstrované ramenní popruhy individuální šířce ramen prostřednictvím variabilních spojovacích prvků. Batoh na ramenních popruzích v oblasti krku a horních ramen nemá žádné švy, zapomeň na otlačeniny či odřeniny.

Velké a snadno přístupné kapsy na zip na bederním pásu nabízí dostatek prostoru pro pláštěnku, několik dobrot i telefon. Přední přihrádku na nářadí lze zcela otevřít a zavřít, a to i v rukavicích, což umožňuje rychlý a snadný přístup k požadovanému vybavení. Boční kompresní pásy pomáhají individuálně přizpůsobit objem batohu.

Další funkce

  • Boční kapsa na zip na bederním pásu (TRAIL PRO 10)
  • Síťovaná kapsa na drobnosti a klíče v hlavní komoře (TRAIL PRO 16 a 26)
  • Pláštěnka s ochranou bočních oddílů v kapse bederního pásu (TRAIL PRO 16 a 26)
  • Upevňovací popruhy pro nosič helmy
  • Přihrádka na hydratační vak do 3 litrů
  • Spona pro připojení hadice hydratačního systému
  • Výškově nastavitelný hrudní pás se signalizační píšťalkou
  • Kapsa s fleecovou podšívkou na brýle
  • Havarijní plán
  • Nový materiál Codra: směs nylonu a polyesteru s měkkým povrchem
  • Délka S / M (pro délky trupu 41-48 cm) nebo L / XL (pro délky trupu 48-53 cm)

Objem, hmotnost a velikosti

Evoc Trail Pro bude k dispozici ve třech různých objemech, dvou barevných kombinacích černé resp. světle olivové, vždy v kombinaci s uhlíkově šedou, a také dvou velikostech.

Vnitřní objem Hmotnost Rozměry Cena
10 l 900 g 26 × 50 × 9 cm 190 Euro
16 l 1000 g 26 × 50 × 12 cm 210 Euro
26 l 1070 g 26 × 50 × 16 cm 230 Euro

Jaký je ve skutečnosti?

Zajímá vás, jaký je chráničový batoch Evoc Trail Pro ve skutečnosti? Nás také. Jeden testovací kousek máme k dispozici a podrobíme jej redakčnímu testu.

   

Diskuze

  • anonymní uživatel Tomato 3.3.2021 000 9:09

    Ja vam nevim, ty ceny už jsou nesmysl a reálný přínos ... několikrát jsem dal OTB s ruznejma baglama do kameni a vždy jak do peřiny no asi jsem měl kliku. Všichni v okolí co utrpěli zranění páteře tak by jim tohle nepomohlo, kompresni zlomeniny ....

  • anonymní uživatel Odrazka (petrmikulasek (a) seznam.cz) 3.3.2021 000 12:37

    Jako jo, ceny jsou hodne mimo, ale jak rikaš, pokud jde o ochranu, radši pořádnej páteřák pod triko a na to batoh jakej chceš...
    Ale! Je to enduro specific, a je to kvalitní batoh... takze myslim ze si to kupce najde...

  • anonymní uživatel Shu Lin 3.3.2021 000 12:48

    200Eur všude jinde, u nás to bude za 250 minimálně

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí