Trek představuje zbrusu nové sjezdové kolo Session

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 9.4.2021

Trek uvádí na trh zbrusu nový model Session s designem vysoko položeného čepu. Trek dnes představil novou generaci nejvyhlášenějšího sjezdového kola. Zbrusu nový stroj Session je rychlejší, všestrannější a je připraven na cokoli s novým designem odpružení, více velikostmi kol a lepší nastavitelností.

Za poslední desetiletí stroj Session dopomohl předním světovým jezdcům k vítězství v legendárních závodech od Red Bull Rampage po světový pohár a stal se tak středem pozornosti v několika nejslavnějších videozáběrech z gravity parků.

Dnes se vrací s obrovským vylepšením výkonu, novým vzhledem (ano, stále vypadá jako Session) a prvky, díky nimž je ideálním gravity kolem pro více jezdců.

Design vysoko položeného čepu

A hlavně má nový model Session design odpružení s vysoko položeným čepem, který posouvá osu víc dozadu. Znamená to, že se zadní kolo může pohybovat ve směru zpětné síly vznikající od nerovností, a ne proti ní. Na trailu to pak navozuje pocit mnohem hladší jízdy s větší dopřednou energií a zajišťuje to lepší přilnavost.

Zpětná dráha osy však zvyšuje vzdálenost mezi zadními převodníky a předním převodníkem při stlačení odpružení. Toto "prodloužení řetězu" způsobuje pnutí, které vede ke zpětnému nárazu do pedálů.
Prodloužení řetězu a výsledný náraz do pedálů vyvažuje u nového kola Session vodicí kladka, která vede horní část řetězu blízko vodicího čepu, čímž se prakticky odstraní prodloužení řetězu a jeho negativní následky.

Ještě větší nastavitelnost

A podobně jako předchozí modely Session je i ten nový vybaven technologií Active Braking Pivot a nastavitelnou geometrií Mino Link. Navíc má ještě nový Mino Link k seřízení progrese odpružení. Jezdci mohou nyní volit mezi tužší 25% progresí na závody nebo tou pohodlnější 20% na jízdy v parku.

Více možností velikostí kol

Všechny velikosti nového modelu Session jsou osazeny rychlými 29palcovými koly. Rám ale pojme i ty 27,5palcové. Jezdci, kteří mají rádi hravou zadní část kola, pak mohou použít i kombinaci kol a ta 29palcová použít jen vpředu.

Nové velikosti podle dosahu a řetězové vzpěry podle velikosti modelu

Velikosti nového modelu Session vycházejí z dosahu, a ne z délky sedlové trubky. Díky této změně si jezdci mohou snadněji vybrat velikost, která nejlépe vyhovuje jejich jízdnímu stylu. Ty větší velikosti pro větší stabilitu a ty menší pro lepší ovladatelnost.

Nové modely Session mají i délky řetězové vzpěry v různých velikostech. Délka řetězových vzpěr se u každého modelu řídí podle vodorovné vzdálenosti mezi středovým a hlavovým složením, aby hmotnost byla rozložena co nejrovnoměrněji. Toto vylepšení všem poskytuje ovladatelnost i ve vysokých rychlostech a parádní zábavu při každém sjezdu.

Slitinové rámy a vyjímatelné kryty

Nové modely Session mají rámy z hliníku Alpha Platinum a řadu vyjímatelných krytů na ochranu proti poškození na trailech a při dopravě. Rámy umožňují vést lanka vnitřně i externě podle toho, co daný jezdec upřednostňuje.

Dostupné modely Session

Zbrusu nové kolo Session je podstatným vylepšením legendárního sjezdového stroje, který gravity jezdcům poskytuje vyšší rychlost, ovladatelnost a nastavitelnost. Je k dispozici ve dvou kompletních kolech (Session 8 a Session 9) a v rámovém setu, který má i tlumič a podložku hlavového složení, jež umožňuje použití 29palcových kol, 27,5palcových kol anebo jejich kombinaci.

Kam dál? Třeba na webovky trekbikes.com/session.

Diskuze

  • anonymní uživatel HZ 9.4.2021 000 7:39

    Zajímavé, že zrovna Trek, který měl vždy nejlehčí sjezdový rám, šel do hliníku. Kolik to váží oproti loňskému karbonu?

  • anonymní uživatel šimpanz (šimpywimpy (a) bananovarepublika.cz) 9.4.2021 000 9:19

    kacířská myšlenka dne - konečně firmy začínají chápat, že karbon na gravity je akorát zbytečně drahá pozéřina (možná kromě profi WC race only setupů) Mír všem, přátelé cyklistiky! :) Jinak bajk pěknej, jen ten boxxer na tom vypadá poněkud podviživeně:)

  • anonymní uživatel Mára 9.4.2021 000 9:40

    no jen jestli ty AL slitiny nemají něco společného s covidem a nedostupnosti techonologií v současné situaci. Protože kola byla vyprodaná i v karbonu za 200000, takže proč by to dělali v hliníku :)

    • anonymní uživatel šimpanz (šimpywimpy (a) bananovarepublika.cz) 9.4.2021 000 9:43

      možný to samozřejmě je...

    • anonymní uživatel šimpanz (šimpywimpy (a) bananovarepublika.cz) 9.4.2021 000 9:45

      Třeba to nakonec s velkou parádou začnou zase vařit i z "zoceli" :)

  • profilová fotka tiborski 9.4.2021 000 14:14

    No, kdybych si kupoval bez omezení, tohle kolo by to nebylo. Omlouvám se, ale nějak mě to nebere...

    • anonymní uživatel Tom (n (a) n.nn) 9.4.2021 000 15:33

      A na jakym sjezdaku by ses rad videl? Nebo jakej ted jezdis?

  • anonymní uživatel Shu Lin 9.4.2021 000 16:49

    a chcete ten lak taky osrat? nene já si ho osram sám...

  • anonymní uživatel BlueDragon (mhxx888mh (a) gmail.com) 13.4.2021 000 15:11

    Uplna zbytočnosť tahat retaz cez kladku. Moment nejde priamo na kazetu a straca sa tym sila pri slapani.
    Trek uz X rokov nic nove nepriniesol na DH biku v ramci designu, tak sa opicia po GT a Commencalu. Zo dva roky to porobia v ALU a potom pridu s dalsou velkou novinkou a urobia to v karbone. ....... Podobne aj DEMO bude v karbone, je to stale jeden a ten istý postup dookola.
    Aj Summum na 29palcovom kolese pojde do karbonu.

    • profilová fotka Keli 13.4.2021 000 20:41

      Sjezd už dlouho není úplně o síle při šlapání :-D

      • anonymní uživatel BlueDragon (mhxx888mh (a) gmail.com) 14.4.2021 000 15:55

        Pre nás hobby fidlikantov samozrejme že nie :)
        Ja len, že ten Trek je stale rovnaký uz od roku cca 2006 alebo 2005 alebo tak nejako.

        • anonymní uživatel agrrr 14.4.2021 000 17:51

          Pokial viem, malo firiem meni sposob prepakovania, ktory im funguje. Co tak napr. Giant? Maestro za tie roky preslo minimalnymi zmenami, trochu ine vahadlo a hotovka. Za mna bol radikalny napr. Scott Gamler v rokoch 16,17,2018 a potom to "naopicil" po Treku alebo GTcku. Hold zistili, ze vela vahadiel je drahych tak treba niekde usetrit :D

          • anonymní uživatel BlueDragon (mhxx888mh (a) gmail.com) 15.4.2021 000 12:16

            Ano, ten Gambler bol riadny designový skok :) vo svete DH bikov. Teraz na rok 2021 sa mi moc páčia DH od CUBE. Tie staršie zjazdove CUBE boli dosť otras ale táto nová kolekcia na 2021 vyzerá super, aj cenovo .

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí