Po trailech přes hory jedeme do druhé poloviny

Autor: Keli, vydáno: 13.5.2021

Mnozí z vás jistě zaznamenali pořad České Televize Po trailech přes hory, o kterém jsme krátce psali také u nás. Seriál vstoupí sobotním dílem z Dolní Moravy (který je podle tvůrců nejvydařenějším z celé série) do své druhé poloviny a tak přinášíme krátkou rekapitulaci a zhodnocení celého počinu ze strany jednoho z průvodců pořadu Tea Kováče a Martina Vrbického za autory pořadu.

  

Teo Kováč

"Jedna z věcí, ze kterých jsem byl na natáčení nervózní snad úplně nejvíc, byly výpovědi na kameru. Nejen, že se člověk musí soustředit, aby správně a srozumitelně sdělil informaci, ale vše musí navíc koordinovat s předem určeným překoukáváním z jedné kamery do druhé a zase zpět. Naštěstí mě touto moderátorskou abecedou provázel můj parťák Jirka Hölzel a především díky němu jsou výsledné výpovědi, doufám, koukatelné."

"Další z věcí, na které se člověk při natáčení musí zaměřovat je vybalancování jezdeckých záběrů tak, aby byli zajímavé pro bikového fanouška, ale zároveň aby se i široká veřejnost mohla s pořadem ztotožnit."

Martin Vrbický

"My, jako Fullface Productions jsme si vzali na starost hlavně audio-vizuální stránku pořadu prakticky od návrhu loga, přes kameru a střih, až po výběr hudby. Se scénářem jsme pomáhali hlavně vytipováním lokalit a také volbou témat, kterým se budeme v jednotlivých dílech věnovat."

"Jak říká Teo - nejtěžší bylo pokusit se najít balanc mezi klasickým bikovým videem, které bude bavit aktivní jezdce a veřejnoprávním pořadem ČT, který dokáže zaujmout také širší sportovní veřejnost.
Teď, po čtyřech odvysílaných dílech se zdá že se nám to snad i povedlo. Sledovanost je relativně vysoká a reakce diváků jsou až na výjimky pozitivní. Z negativních reakcí převažují ty, které nadávají na propagaci elektrokol, ale to se dalo očekávat. Co mě osobně trochu překvapuje, je míra agresivity a urputnosti, kdy jsou někteří z odpůrců E-biků ochotni trávit čas psaním hejtů ke každému dílu do všech dostupných diskusí."

"Co mě naopak při natáčení překvapilo příjemně je úroveň bikeparků v ČR obecně. Díky tvorbě tohoto pořadu jsem si měl možnost uvědomit, jak velkou cestu ušel tenhle sport za těch 20 let co se mu věnuji. Centra, jako Rychlebky, nebo Trutnov jsou podle mě naprosté unikáty i v evropském měřítku a například Dolní Morava (která je za nás asi nejpovedenějším dílem celé série) snese srovnání s těmi nejlepšími světovými bikeparky. Ostatně - přesvědčte se sami v sobotu."

  

Co již bylo k vidění?

Odvysílané díly naleznete na i-vysílání České Televize a nebo v odkazech na youtube:

1.díl - Broumovsko a Trutnov Trails

2.díl - Ústecko - Orlicko a Peklák

3.díl - Rychlebské Hory a stezky

4.díl - Krušné hory a Plešivec

Co bude následovat?

Následující díl z Dolní Moravy, ve kterém si protagonisté zajezdili spolu s vzácným hostem Vavřincem Hradilkem, uvidíte v sobotu ve 13:45 na ČT sport!

Autor fotek: Jan Kasl / Red Bull content Pool

Diskuze

  • anonymní uživatel Janík 13.5.2021 000 18:44

    Tohle se povedlo, jako vlastně všechny vrbičárny, je to super natočený, prostě díky za to. Dokonce se to líbilo i mýmu 70 tchánovy, kterej cyklistiku vůbec nesleduje. A to že lidi hejtujou, je prostě blbý a hloupý...Takže super počin pánové,jsem za to rád!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí