Czech Downtown Series: Termínovka v době pokoronavirové podruhé

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 20.5.2021

Opakování je matka moudrosti. Bohužel se to díky čínskýmu viru týká i downtown sezony. Jediná výhoda je, že se v některých pasážích dá použít ctrl c a ctrl v. A jak to tedy bude letos se závody v městech? Mrkni na upravenou termínovku pro rok 2021.

Úvod sezony opět obstarají 5. června Dačice, které se zároveň pojede jako MČR. První závod - Svatohorský downtown byl odložen a povíme si o něm níže. "Stále řešíme v jakém režimu, půjde závod uspořádat. Před pár dny jsme se definitivně rozhodli, že do toho jdeme. Kromě běžných příprav ve zrychlenějším režimu ještě komunikujeme se Českým Svazem cyklistiky, Národní sportovní agenturou, potažmo Ministerstvem zdravotnictví. Uvidíme co z toho vyleze, jaký budou případně omezení směrem k jezdcům a divákům" přiblížil současný stav Alexandr Demo Sidor. Co je jisté, že na startovku se postaví i současný mistr ČR Tomáš Slavík.

   

Dalším závodem v pořadí bude Downtown Rakovník. Nejdéle bez přestávky pořádaný downtown v historii ČR se pojede po roční odmlce podvanácté. Hlavním pořadatel Dan Kolář potvrdil, že Rakovnické cyklování se pojede v plném rozsahu a downtown v uličkách Rakovníka tak bude opět součástí této tradiční akce. Do kalendáře si zapiš tradiční datum 24.července. 

Třetí zastávka se po loňské premiéře  pořádá v Horní Plané - ta taktéž drží svůj termín 7. srpna. Horní Planá opět láká na dlouhou a z velké části přírodou vedenou trať s kašnou na náměstí jako cílovým skokem. Krásná louka v polovině trati se loni stala zázemím pro riders kemp. Víkend u Lipna slibuje kvalitně strávený čas nejen pro jezdce, ale i jejich doprovody.

Novinkou na scéně městských sjezdů je Tábor - 28. srpna. "Pojede se od kostela na Žižkově náměstí, skrze uličky Starého města až ke Křížové cestě pod Holečkovými sady. Z počátku šlapavá trať se po chvíli mění v rychlý sjezd po proměnlivém povrchu a zakončuje ji technický terén parku Holečkových sadů," představuje trať ředitel závodu Matěj Pospíchal 

Závěrečným podnikem bude Svatohorský downtown, který přesunul svůj termín na 18. září. Září bude nabité akcemi, ale na tento závod si jistě mnoho riderů v kalendáři svůj čas vyčlení. Pokud vše půjde podle představ a budou moci přijet jezdci ze zahraničí, pojede se v rámci European Downtown Cupu v jeho nultém ročníku. "Letošní rok bude jubilejní 5. ročník a my jsme se rozhodli nadělit jezdcům i divákům novou část trati, která navazuje na výjezd ze Svatohorského sadu. Těšíme se a věříme, že cela Série bude povedená," doplnil novinky Vojta Hrach za celou crew. 

Připomínáme, že pro sezonu 2021 team pořadatelů rozhodl pro další pokračování spolupráce s Českým svazem cyklistiky. Licence vydávaná Svazem nebude povinná jen pro zájemce v boji o mistrovské tituly, ale bude vyžadována pro tři hlavní kategorie - Junioři (do 18 let včetně), Elite (19 - 29 let) a Masters (30+) na každém závodě CDS. Zůstane i kategorie Open pro nelicencované bez rozdílu věku, v podstatě příchozí závodníky, kteří se zúčastňují zpravidla svého lokálního závodu. 

Na všech závodech se opět pojedou 2 soutěžní jízdy, bude vždy rozhodovat lepší čas s obou jízd, nikoliv čas z finále. První jízda se pojede podle startovních čísel, ve druhé se jezdci srovnají podle času, aby se zachovala gradace závodu pro diváky. Startovné je nastaveno na 500 Kč elektronicky. Pokud nebude vyčerpaná kapacita závodu, registrace bude možná na místě za 600 Kč. 

V sezoně 2020 se pojede 5 zastávek Czech Downtown Series:

Downtown Dačice (MČR) 5.6.
Downtown Rakovník 24.7.
Downtown Horní Planá 7.8.
Downtown Tábor 28.8.
Svatohorský downtown Příbram (EDC) 18.9.

Informace o novinkách v CDS sledujte na webu www.czechdt.cz a FB stránkách Czech Downtown Series. 

Diskuze

  • anonymní uživatel Jan Štěpánek (stepssss (a) seznam.cz) 20.5.2021 000 9:35

    Joooooo děkuju!!!!!!!!!!

  • anonymní uživatel Jiří Dlabáček (jidl(zavináč)volny.cz) 20.5.2021 000 9:47

    Kdyby vás ještě zajímalo jak to vypadalo vloni v Příbrami, tak tady jsou fotky
    dlabacek.com/...
    Případně z dalších akcí

    dlabacek.com/...

    • anonymní uživatel Shu Lin 20.5.2021 000 10:41

      tyo díky, tuhle galerku jsem minul... a to by byla škoda, párkrát jsem se tam povedl :D

      • anonymní uživatel Jiří Dlabáček (jidl(zavináč)volny.cz) 20.5.2021 000 11:53

        Stránky jsem zprovoznil relativně nedávno. Před tím jsem dával na IG a FB. Linky na oboje mám na stránkách dlabacek.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí