reklama

Mistrák v downtownu hostí Dačice

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 28.5.2021

Downtown Dačice zahájí v sobotu 5. června 2021 letošní sérii downtownových závodů organizovanou v rámci Czech Downtown Series, a to hned pěkně zvostra jako oficiální Mistrovství ČR pod záštitou Českého svazu cyklistiky. Organizátorem závodu bude město Dačice, pro které závod "na klíč" zajistí BH Bike, z.s.

Do Dačic se sjede česká downtownová elita již popáté a po ročním půstu nabídne všem přítomným opět dechberoucí podívanou. Dačické prostředí je mezi závodníky důvěrně známé a vyhledávané pro vůbec tu nejbouřlivější atmosféru v celém seriálu závodů. Čtvrtý ročník 2019 nenechalo na dačickém náměstí ujít téměř 1 500 kolemjdoucích. A letošek rozhodně nebude výjimkou!

  

Trať o délce 500 metrů nabídne i v letošním ruce zhruba desítku překážek. Samozřejmě nebude chybět již tradiční skok přes kašnu. O stavbu trati se postará opět tradičně Alexandr DEMO Sidor, což samo o sobě vyvolává velká očekávání a rideři se proto opět můžou těšit na nové laskominy. O dokonalý zážitek se opět postará nejen moderní technika včetně kamerových přenosů s online projekcí na velkou LED obrazovku, ale také kvalitní catering. Nebude chybět trialová exhibice a navazující hudební festival - jeden z prvních v pocovidové ČR.

Registrace závodníků probíhá pouze elektronicky, a to přes stránky Czech Downtown Series. Držitelé licencí se dělí podle věku na juniory, elite a masters a pro nelicencované bez rozdílu věku je možnost se přihlásit do kategorie Open, samostatnou kategorii budou mít i ženy. Startovné je jednotné - 500 Kč bez ohledu na kategorii. Limit je stanoven na 130 riderů.

S ohledem na současnou epidemickou situaci budou zajištěny veškerá adekvátní hygienická opatření. Mimo jiné organizátoři počítají s možností provádění certifikovaných antigenních testů kvalifikovaným zdravotnickým personálem přímo v místě konání závodu.


Účast přislíbilo několik zvučných jmen v čele s Tomášem Slavíkem, který bude obhajovat loňský titul v elitní kategorii.

Podrobnější informace najdete na stránce www.czechdt.cz v sekci Downtown Dačice, kde je i podrobný harmonogram závodního dne a line up kapel. A nezapomeň sledovat i Facebook Downtown Dačice.

Diskuze

  • anonymní uživatel Jiří Dlabáček (jidl(zavináč)volny.cz) 28.5.2021 000 19:47

    Jaký byl poslední závod v Dačících se múžete podívat ve fotogalerii
    dlabacek.com/...

  • anonymní uživatel jarek (jarekvasil (a) seznam.cz) 31.5.2021 000 15:53

    Ahoj, uz neni zadna moznost si trat prolitnout, ze?

    • anonymní uživatel Stráňa 1.6.2021 000 10:36

      Pošli email na martastastny@seznam.cz - zařadí Tě na čekací listinu. Kdo nezaplatí startovné předem, smaže se jeho registrace a uvolní se místo dalším zájemcům.

  • anonymní uživatel Shu Lin 2.6.2021 000 10:15

    Martin Harich jo? to je nějaká recese ne?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí