Klínovec zahajuje sezónu na všech trailech v plné délce

Autor: Keli, vydáno: 3.6.2021

Doražte se už tuto sobotu přesvědčit, v jakém stavu je park po letošní zimě a co se stihlo nachystat nového. Nová sezona přináší na Klínovec několik změn a nových nápadů které se budou snažit posunout dopředu úroveň místních trailů, jejich zázemí a ježdění obecně.

Na pozici manažera trailparku je od letoška lokál Martin Vrbický. Ten je, pravda, zvyklý koukat na svět horských kol více přes hledáček kamery, než přes řidítka, ale k horským kolům má více než vřelý a dlouholetý vztah.
Hlavním šejprem se stal nepřehlédnutelný pan Čáp z bikemechanik.cz , který přednedávnem přesídlil do zdejších hor a bude mít na Klínovci na starosti stavbu trailů.

Jaký je tedy současný stav trailparku a co místní crew letos chystá nového? 
Hlavní výhodou trailparku je převýšení Klínovce a dobré natrasování  stávajícíh trailů. Na tom můžeme stavět. Spousta trailů si ale od svého otevření hodně sedla a zároveň se trochu změnily nároky jezdců. Proto je potřeba pustit se do jejich postupné renovace.

Na červeném Rubinu, který jezdí suverénně největší počet a nejširší spektrum jezdců je potřeba nejvíce oprav. Budeme přidávat rozdvojky, které umožní lepší vzájemné vyhýbání. Někde chybí boule, které udělají jízdu zábavnější, na řadě míst je také potřeba navýšit klopenky, aby jezdce dokázaly podržet po celé délce. Na černém trailu Baron budeme taky zvedat klopenky a nebo místo nich přidávat dřevěné wallridy, přibudou i nějaké odrazy. Také bude nutné poupravit tvary a délky jednotlivých lavic na skákací sekci pod Pašeráckou cestou. Trail Illegal jsme museli kvůli kácení lehce přetrasovat, nějaké úpravy se budou dělat i v horní části.

Co jsme taky viděli jako velkou slabinu je absence důstojného zázemí na vrcholu Klínovce.
Prakticky nejezditelnej pumptrack, absence skills centra nebo něčeho pro děti a celkově nevyhovující prostředí... Rozhodli jsme se proto omezit nahoře parkování a vytvořit prostor pro důstojnější zázemí. Jako první jsme přebudovali pumptrack. Pokračovat budeme v průběhu léta vybudováním skill centra a celkovou úpravou okolí.

Hledáš víc info? Klikej sem

Diskuze

  • anonymní uživatel Shu Lin 3.6.2021 000 10:40

    Klínovec je dobrej, akorát nažrat se tam nikde moc nedá

  • anonymní uživatel Vojcek 3.6.2021 000 15:17

    Bylo by super kdyby nás při další návštěvě čekali opravené dva poslední skoky na sjezdové :) Jinak za mě asi nejlepší trať v ČR !

    • profilová fotka Miki 3.6.2021 000 16:08

      Vidím to stejně.Ještě zařídít aby nahoře nefoukalo a je to Top.

  • anonymní uživatel Mára 3.6.2021 000 22:13

    škoda té hodinové fronty z obou stran už minulý víkend, předpokládám, že tento víkend to bude ještě horší...

    • anonymní uživatel Vrbic (Martin (a) fullfaceproductions.com) 3.6.2021 000 22:52

      Nebude. Vzhledem k blížící se bouřce to tentokrát bude pouze pro ortodoxní jezdce...

    • anonymní uživatel Yes man 4.6.2021 000 19:03

      No fronty tam jsou pekny. Meli by to resit kdyz to porad vic a vic oteviraji sirsi verejnosti. Nicmene v sobotu tam budu!!!

  • anonymní uživatel Luky 4.6.2021 000 15:50

    Čáp is the man !!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí