ČP DH Velké Karlovice - report

Autor: Keli, vydáno: 3.7.2006

Neděle 6:00 zvoní mě budík, čistím zuby, lehká snídaně a v 6:10 už vyrážím směrem Líšeň, kde nabírám další spolujezdce a hurá na dálnici a do Karlovic. Cílem bylo dojet do Karlovice ještě před koncem prezentace, nicméně kombinace „redakční“ fávo, silný protivítr, čtyři lidi v autě a dvě kola není dobrá kombinace, již za Olomoucí je jasné, že to nemáme šanci stihnout. V autě je trochu smutek, protože Snip není zaregistrován a nemohl by startovat. A tak nastává žhavení telefonů, kontaktujeme další část Bo-crew a dáváme jim za úkol, zaregistrovat Snipa na dálku. Toto díky paní u registrace nevychází, prý je k registraci nutná kartička licence, po oznámení této informace klesá v autě nálada pod bod mrazu, je jasné, že ze Snipa bude divák.

Obrázek k článku - karlovice_pano.jpg
Karlovice – výhled ze startu


V 9:15 parkujeme v Karlovicích na parkovišti, Snip běží přemluvit lidi okolo registrace, aby jej ještě zaregistrovali, marně. Já zewluji po parkovišti, zdravím asi milion známých, každý závistivě obdivuje moji jizvu na rameni a diví se, že hýbu rukou – holt medicína je dnes na vysoké úrovni. Speaker oznamuje posledních 15 minut tréninku a v tom přilítá Snip, že prý ho zaregistrovali, jak to provedl netuším, ale proslýchá se něco o úplatcích. Za 15 minut treninku se toho moc natrénovat nedá a tak si to Snip jednou slítne dolů a má potrénováno, respect.

Obrázek k článku - karlovice_drop.jpg
Drop-gap v prostřední pasáži


Trať v Karlovicích je hodné krátká, řekl bych tak 1300, maximálně 1500 metrů, start je u horního konce dvoukotvy a trať v celé délce kopíruje sjezdovku. Horní polovina je technická v lese, kořeny, schody a podobné kraviny, spodní půle je naopak palba jako prase. V prostřední části je na sjezdovce postaven dřevěný drop-gap po něm odkloněná zatáčka a transfer, a kterém byly občas vidět zajímavé kreace. Z tranferu se jela palba rovno po sjezdovce, projelo se lesním remízkem a vyjelo se na cílový hang sjezdovky, zde bylo esíčko a největší polet trati, cca 8 metrový přescesťák, ten i přes svoji velikost posílala většina jezdců, protože byl hodně sestupný a nájezdovka veliká. Zajímavou taktiku zvolil Fík Matuš, ten nepoužil dřevěný odpal k zdolání cesty, ale objel jej a vedle dorazu kopnul bunnyhop a přeskočil cestu, odpověd na otázku zda-li to bylo rychlejší ví asi Fík sám. Po skoku už jenom mega palba do cíle, na cílové čáře byla malá placka, kde bylo slyšet cvakání dorazů tlumičů.

Obrázek k článku - karlovice_cil.jpg
Poslední část trati


Závody probíhali jako již tradičně, ženy vyhrála podle očekávání Katka Šišková, u žen mě docela překvapilo, kolik z nich posílalo velký přescesťák, respect. Mástry vyhrál nečekaně Martin Srba před Pavlem Kubíčkem, pro třetí flek si jel Leo Mácha, ale na přescesťáku to poslal na záda a pád. Takže třetí bral Radek Vojnar.

Obrázek k článku - karlovice_manas.jpg
Maňas Tomek (3. flek HT) si prohlíží trať a nevěřím svým očím


V pevňácích se očekával velký souboj mezi Červajzem a Tlustošem, jedoucího na nově vyreklamovaném a naleštěném rámu GT Moto. Nakonec to bylo přesvědčivé vítězství Tlustíka v obou jízdách, ve fajnlu dostal Červas skoro 4 vteřky, jenom tak mimochodem, čas vítěze HT by stačil na 2.místo v Masters, 4. v hobby a i velká část eliťáku by se mohla stydět :). Z Tlustíkova vítězství měli velkou radost jeho spolujezdci z auta, protože Tlusťa šampusem za výhru neplýtvá, ale obdaruje ostatní. A tak asi na zpáteční cestě do Brna bylo v jejich feldě veselo, viď José. Škoda, že jako jedinná kategorie HT nedostala za vítězství flašku slivovice…

Obrázek k článku - karlovice_tlusta.jpg
Tlustík si kryje tvář, zbytečné, stejně tě každý pozná


V juniorech bralo první flek nějaké děcko z Děčína, Kubajz dal půl vteřiny Martinu Mikulenkovi, který bral stříbro, třetí flek zbyl na Honzu Šavra.

V elitě to skončilo v pořadí Hynča, Ježek, Javorník.

Obrázek k článku - karlovice_hynca.jpg
Hynča v obležení televize


Po závodech proběhlo tradiční vyhlášení a jelo se domů, uvidíme se ve Špindlu – see ya later alligator.....

Diskuze

  • anonymní uživatel Kaštan 3.7.2006 v 10:17

    Pěknej report!

  • anonymní uživatel Robin 3.7.2006 v 10:52

    dobra prace. ten Tlustik, no nechapu! mazec!

  • anonymní uživatel mr.Tuner (rammstein crew) 3.7.2006 v 11:56

    příště jedu s tlusťou :oP

  • anonymní uživatel maňas tomek 3.7.2006 v 13:01

    hezkej report, jen ta fotka pána v červeném nic moc:-)

  • anonymní uživatel Keli 3.7.2006 v 16:07

    kdyby jsi videl cim jsem to fotil, tak by jsi byl jeste rad, ze z toho vyslo co vyslo :)

  • anonymní uživatel DD (PB horse MX) 3.7.2006 v 19:56

    hehe,..skoda skoda, ale sano taky slo

  • anonymní uživatel SNIP 3.7.2006 v 22:07

    HEHE prej uplatky to jo 200 kola popkuta ale stalo to za to. Skoda ze jsme tam ale nebyli driv ale i tak velky DIK

  • anonymní uživatel SNIP 3.7.2006 v 22:08

    teda 2 kola :-)))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí