MojeKolo

Fotoreport: první kolo Světového poháru ve sjezdu v Leogangu objektivem Honzy Křenka

Autor: Honza Křenek, kategorie: Report, vydáno: 16.6.2021

Po dlouhé odmlce se rozjel závodní seriál Světového poháru ve sjezdu. První zastávkou bylo rakouské středisko Leogang, ikonické místo, kde se v loni v extrémně těžkých podmínkách rozdávaly duhové dresy. Jak to bylo letos? To prozradí parádní fotoreport od Honzy Křenka (@honzamalemfotografem).   

První zastávka Světového poháru se odehrála v rakouském Leogangu. Já měl to štěstí být na místě a připravit pro vás tenhle fotoreport.
 

Den 1 - Track walk

Na závod vyjíždíme ve středu 9. června o půl jedné v noci s Lukášem Vavříkem a Honzou Čepelákem, další den v jedenáct dopoledne už si užíváme krásu rakouských hor v Leogangu. 
Hned po příjezdu stavíme depo, vyřizujeme akreditace a potom už hurá na trackwalk!
Na tomhle závodě jsem minulý rok nebyl, ale kluci říkají, že se trať od loňska nijak zásadně nezměnila. Předpověď sice slibuje bouřky, ale nakonec nás vítá sluníčko, tak si užíváme hezkého počasí.
Ve spodním lese se ale ukazuje, že předpověď přeci jen není úplně mimo a začíná nám pršet. Po trackwalku jdeme na ubytko a já to po 40 hodinách bez spánku konečně jdu zalomit do postele.

Den 2 - Trénink

Je tu druhý den a my se probouzíme do deštivého rána. Vypadá to, že nám pršelo celou noc. Jako fotografovi mi to nevadí, jelikož na sebe prakticky jenom hodím nepromokavé věci a zalehnu někde do bahna u tratě, ale kluci
si moc dobře pamatujou motocross v lese z loňského ročníku a zas tak nadšení nejsou. Dáváme si na ubytku rychlou snídani a během ní nám venku přestává pršet, tak vyrážíme na první tréninkový den. 
Vyjždím lanovkou nahoru a čekám na to, až pustí B trénink a já budu moct něco pofotit. Během půl hodinky se nám rozjasňuje, užívám si té parádní atmosféry na trati. Během dne se počasí nakonec mění jak na apríla, však posuďte sami.

Den 3 - Kvalifikace 

Třetí den přichází na řadu kvalifikace do sobotního finále, které se v kategorii juniorů za ČR účastní Robin Novotný (Banshee Racing Brigade), David Cvinger (Ore MTB Racing Team) a Jan Strunecký (Top On Trail DH Team). 
Za Slovensko jede Kamil Fábry (Kellys Factory Team). 
V elitní kategorii na trať za Česko vyráží Stanislav Sehnal a Tonda Král (oba Kellys Factory Team), Honza Čepelák (CTM Racing Team) a Jakub Brázdil (Top On Trail DH Team). 
Za Slovensko jede Rasťo Baránek (Kellys Factory Teamu), Adam Rojček (Banshee Racing Brigade), Denis Kohút a Samo Paučín (oba CTM Racing Team).

Kvalifikaci v Elitě mužů vyhrává Troy Brosnan a v ženách Vali Höll.

Do sobotního finále se za juniory dostává Robin Novotný a za elitu máme jediné želízko v ohni, kterým je Rasťo Baránek.

Den 4 - Finále

Finálový den je dost výživný. Na začátku tu máme finále juniorů, které vyhrává Pau Menoyo Busquet o 0.545sec nad nováčkem Jacksonem Goldstonem, který jede svůj první světový pohár. V juniorkách vítězí Sophie Gutohrle z domácího Rakouska.
Robin Novotný skončil na 23. místě.

Junioři - Ženy
1. Sophie Gutohrle 4:44.565
2. Leona Pierrini 4:55.120
3. Izabela Yankova 4:59.436
4. Ella Erickson 5:15.685
5. Anastasia Thiele 5:20.790
Junioři - Muži
1. Pau Menoyo Busquets 3:44.655
2. Jackson Goldstone 3:45.200
3. Dennis Luffman 3:46.328
4. Jordan Williams 3:48.172
5. Lachlan Stevens-McNab 3:48.431


V elitě žen je největší favoritkou na vítězství Vali Höll, která vyhrála kvalifikaci o 2 sekundy. Ve finálové jízdě vede až do poslední technické pasáže před cílovou rovinkou, kde bohužel padá a umisťuje se na 2. místě za
Camille Balanche, která v Leogangu vyhrála i minulý rok na mistrovství světa.

Elita - Ženy
1. Camille Balanche 4:07.850
2. Vali Höll 4:09.262
3. Monika Hrastnik 4:09.321
4. Marine Cabirou 4:13.728
5. Tahnee Seagrave 4:16.530

Elita mužů je zajímavá až do poslední chvíle. Nakonec jí po čtyřech letech vyhrává Troy Brosnan! Hned za ním se umisťuje mladý talent Thibaut Daprela a jako třetí končí jeho týmový kolega Amaury Pierron.
Rasťo Baránek ve finále končí na 38. místě. 

Elita - Muži
1. Troy Brosnan 3:26.019
2. Thibaut Daprela 3:27.254
3. Amaury Pierron 3:27.497
4. Reece Wilson 3:27.917
5. Benoit Coulanges 3:28.253

Teď je na čase zbalit kufry a připravit se na další svěťák, který se jede v Les Gets!

(Více fotek budu dávat na svůj Instagram - @honzamalemfotografem)

Diskuze

  • anonymní uživatel SaintJV (xxpokusxx (a) seznam.cz) 22.6.2021 000 9:11

    Hele fotky paradni, ale tvuj report nam nerekl nic noveho co by jsme nevideli ve stats nebo v samotnym zavode. Priznam se, ze by me zajimal spis pohled nasich kluku na cely zavod. Kde jsou hlavni rozdily, proc se treba vubec nikdo nedostal do hlavniho zavodu, jejich potize na trati, jejich nejtezsi momenty a tak. Neber to blbe, myslim to v dobrym, aby ten report mel nejakou pridanou hodnotu. Z meho pohledu jsou pro me nasi kluci mnohem zajimavejsi nez svetova elita, protoze jak jsem psal, tu zname a vidime a slysime z vypraveni/komentovani od Claudia a spol . Pro nasince je pak strasne tezky pochopit ty nase vysledky... a to klukum, co to jezdi verim, ze vsichni fandime. Takze proto bych rad znal jejich pocity a postrehy. Samozrejme vim ze tymova zazemi a podpora co maj top jezdci, je UFO ve srovnani s bandickou cechu a jejich podminkami. To komentovat treba neni. Ale jsou tam sem tam i privateeri, kteri se do zavodu dostanou a podminky maji s nasima klukama srovnatelny... Kluci jako Rasto, nebo Tonda jsou kluci co fakt trenujou, ale chapu, ze nase kopce v CR nemaji takovy podminky. Ale preci jen si myslim, ze vnest jejich pohledy, poznamky, strasti osobni vyhry ci prohry je to, co by asi vsechny zajimalo nejvic.
    Za fotky diky!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí