Extrem Sport Bikerally Žlutava

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 19.7.2006

Ani ne měsíc po luhačovickém závodě přichází na řadu třetí podnik zlínského seriálu WBC – Specialized Bikerally Championship ve sjezdu horských kol stylem rally, který je zároveň také oficiálním mistrovstvím České republiky v bikerally. Do třetice se představí elitní tuzemští jezdci v neděli 30.7. na Žlutavě, kde se mají opravdu na co těšit.
Žlutava má pověst nejlépe zorganizovaného podniku ze všech závodů WBC a bude to platit i tentokrát. „Hlavní novinkou je dvojí časomíra, což nám umožní jet hned dvě rychlostní zkoušky zároveň. Atraktivní to bude jednak pro diváky, ale na své si určitě přijdou i samotní jezdci,“ slibuje ředitel žlutavského závodu Martin Chudárek. Pro soutěžící bude připraveno 6 eRZet na dvou tratích, které vedou souběžně jen několik metrů od sebe.
Start obou tratí je přímo v centru závodu v motokrosovém areálu. „Hned po startu prvního měřeného úseku kolo nabere slušnou rychlost, v níž se nalétává do technických úseků. Tato horní pasáž je divácky atraktivnější, je zde kamenitý až pískovcový povrch, technické zatáčky, horizonty a také kořeny. Ve spodní části jsou pak spíš rychlé pasáže na tradiční lesní šotolině,“ uvedl Chudárek. „Druhá trať je nová, rychlá a plná horizontů. V horní pasáží na jezdce čeká pískovcový povrch, ve spodní šotolina. Kousek po startu je tu i jeden divácky atraktivní dropík,“ láká ředitel závodu. Obě dvě tratě měří 455 metrů a mají převýšení 120 metrů. Závodníci tak během neděle najezdí více než 2700 metrů.
Při tradičním shakedownu si mohou závodníci vyzkoušet vypáskovanou trať už v sobotu po obědě, oficiální trénink je pak na programu o den později v dopoledních hodinách. Start první rychlostní zkoušky je naplánován na 11.30 hod. Jednou z dalších inovací je možnost sledovat průběžné výsledky přímo on-line na internetových stránkách wbcrally.com, kde bude umístěna i webkamera, což je při našich závodech absolutní novinka.
Po dvou podnicích ve Fryštáku a Luhačovicích zatím celkovému pořadí bezpečně vládne Vlastmil Hynčica, druhý je Patrik Kotrla a třetí příčku si drží Martin Hoferek.

veškeré informace, včetně registrace on-line http://www.wbcrally.com/…d3/index.php
za wbcrally.com
Ondřej Kymla

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí