reklama

MS Val di Sole v kostce - Minnaar získává čtvrtý titul, Češi dvě medaile z 4X

Autor: Keli, vydáno: 31.8.2021

O uplynulém víkendu vyvrcholil v italském Val di Sole letošní mistrovství světa. Zlatým hřebem byl velice dramatický závod ve sjezdu ve kterém svoji jedinečnou pozici v pelotonu světového poháru potvrdil Greg Minnaar z Jihoafrické republiky.

 

Pro milovníky Gravity disciplín začalo vše zajímavé v pátek večer. To se odehrálo finále fourcrossu s bohatou českou účasti. Fourcross je sice malá, ale velice atraktivní disciplína, což potvrdily i davy diváků okolo trati. Čeští závodníci a závodnice patří dlouhodobě ke světové špičce a na každém závodě patří mezi největší favority. To se potvrdilo i letos, kdy z Itálie zpět do České republiky vezou dvě zlaté medaile. Michaela Hájková a Tomáš Slavík dokázali porazit všechny soupeře a zaslouženě zvítězili.

Bohužel na jejich výkony nenavázala česká sjezdová reprezentace, když do nedělního finálového závodu postoupil pouze Honza Čepelák z posledního postupového místa, bohužel pak ve finále spadl a bylo z toho celkové 72. místo.
Ani v juniorech jsme nezaznamenali žádný zásadní výsledek, dva čeští zástupci končí v druhé a třetí desítce. 23. Robin Novotný a 31. David Cvinger.
Ženská kategorie byla bez českého zastoupení a na stupně nejvyšší se podívali dvě Francouzky nejrychlejší byla Pompon, Myriam Nicole

Ve velice napínavém finále potvrdil svoji neskutečnou kariéru ziskem dalšího titulu Greg Minnaar. V devětatřiceti letech je to velice obdivuhodný výkon. 
Nesmíme zapomenout ani na slovenské zástupce, ve velmi vyrovnaném poli získává Rastislav Baránek 19. místo, na tak to těžké a rozbité trati si připsal na své konto další krásný výsledek. A taktéž skvěle jela v juniorkách Simona Kuchyňková, která po pádu končí na čtvrtém místě.

To je velmi rychlé shrnutí mistrovství světa rozhodně doporučujeme zhlédnout záznam žen i mužů. Podívejte se minimálně na záznam posledních deset závodníků je to velký zážitek.

Foto: UCI Mountain Bike

Diskuze

  • anonymní uživatel Rich (kovanda.richard (a) gmail.com) 31.8.2021 000 12:03

    Neskutecny zazitek a zavod! Skoda Wilsona ze usel na konci... a Baranek v top 20, kloboucek

  • anonymní uživatel Karel 31.8.2021 000 21:55

    To nevymyslíš toho Gregouška jak to zmáknul a vymazal z historie toho kokota gwina

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí