Report: Vanik vyhrál EWS ve Finale Ligure a napsal nám o tom!

Autor: Vanik, vydáno: 24.9.2021

Finále vole, zvolala Baru, když jsme dorazili na místo po celonoční cestě rovnou z DH na Ještědu. Cesta byla suchá, místy mokrá. Traily byly suché, moře bylo mokré, vše ostatní hezké. Shuttly se nezastavily a když ano, tak jsme šlapali. Italové přísní jsou, bez roušky tě nesvezou. Byl konec sezony, traily tím trpěly, všude byly kameny, klopenky chyběly, tratě na závody připraveny.

  

Češi se pomalu sjížděli, černoši prodávali a Italové hulákali. Čas tréninkových hrátek. Ve čtvrtek všemu elektrikářský závod předchází, jezdci se před diváky ukáží. Za ČR Milan Myšík tratěmi prolétl s kuráží, kdyby na transferech nebloudil, 17. místo si odváží. A najednou je tu pátek. Stovkaři se na tratích míjejí s éweskaři. Naštěstí jsou shuttly při tréninku možností a pro mnohé velké štěstí.

Délka závodu nás trápí, vedro to nedělá snazší. Čtyři zkoušky rychlostní, nejednoho rozradostní. První kratší, zato zmrdštější. Druhá rychlejší, ale rozbitější. Třetí technicky lehčí, délkou o to horší. Čtvrtá to už je jen třešínka, vycucnem jí jako vemínka. Šest a půl hodiny závodu, člověka připraví o vodu. Italská organizace vázne, na trati bez občerstvovačky trpíme, ty blázne. Šlapeme však co to dá, v cíli jsme pak jedna dva (já teda hlavně jedna v mladších masterech). Další hoši čeští, zbytek pole jistí. 

V neděli sviští, profíci tratě drtí. Masters ženy si nic nedarují, Fejola se s druhým místem spokojí. Staří muži se též nešetří, do cíle se řítí. František i Milan předjeli Pajmana. Ženy již skoro jak muži rychlé jsou, nechat se předjet není ostudou. Barbora šlape jak o život, aby jí neunikl desátý spot. Muži již na startu přešlapují, čekají až je do závodu vpustí. Matěji, Vojto, Milane v tomto českém pořadí dojedete, lépe než Přéma na tom jste. Letys letí jako raketa, aby se vešel do sta. Koho výsledek zajímá, zde ať nad ním rozjímá.

Diskuze

  • anonymní uživatel Honza 24.9.2021 000 8:03

    Super výsledek. To básnické sřevo bych nechal zavřené někde v sklepě ..

  • anonymní uživatel GyNiGuLý PéRkO 24.9.2021 000 12:36

    The art of Vaník.

  • anonymní uživatel PTBack 24.9.2021 000 14:50

    Vanik p*čo!

  • anonymní uživatel Luděk 25.9.2021 000 10:11

    Veni, vidi, vici a Vaník !!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí