Tomáš Slavík těsně stříbrný na Crankworx Dual Slalomu

Autor: Keli, vydáno: 26.9.2021

Světová série Crankworx se aktuálně přesunula do Kanady do Britské Kolumbie, kde ve 12 dnech odjede ve 3 různých lokacích několik závodů této série. Uplynulý týden se zahajovalo v Sun Peaks, kde Tomáš Slavík zahájil skvělým druhým místem o 0,028s za domácím Basem Van Steenbergenem. Nyní už se nachází v další lokalitě Kicking Horse, kde zítra bude závodit po několika letech v disciplíně Speed N Style v rámci tréninku na nadcházející Dual Slalom, který se jede ve čtrvrtek v Silvestar!

   

"Celá série v Crankworx BC se držela tak trochu "pod pokličkou". Je pouze pro pozvané závodníky a veškeré eventy jsou bez diváků a veřejnosti dělané pouze pro přímé přenosy a média. Je to takový zvláštní zase závodit bez diváků okolo tratě, ale na druhou stranu tady panuje až rodinná atmosféra, kdy se všemi závodníky jsme na stejným ubytování, cestujeme spolu, večeříme... je to úplně jiný úhel pohledu než kdykoliv jindy. Nicméně v Dual Slalomu jsme si už nic nenechali zadarmo a byl to souboj až do posledního metru. Trať byla čerstvá, zábavná ale kvůli dešti plná měkkých míst a drážek, takže to nebylo vůbec jednoduchý."

"Po podařené kvalifikaci jsme se probojoval přes všechny silný soupeře až do finále proti Basovi Van Steenbergenovi, kterej je domácí závodník a musím říct, že to byla podobná řežba jako v Innsbrucku. Bas je skvělej závodník a bylo super si to s ním takto rozdat na jeho domácí půdě. Nakonec mi první místo uteklo o 0,028 vteřiny což je fakt těsnotka! Ale mám radost za Base, že se mu podařilo zvítězit protože jezdil fakt skvěle... já mám ze svýho druhýho místa taky velkou radost a jsem rád, že vše funguje jak má. Do dalších eventů mám skvěle nakročeno... uvidíme co přinesou další dny. Aktuálně jsme přejeli do Kicking Horse 8 hodin autem a měli jsme hned první tréninky na Speed N Style, kterej si tréninkově vyzkouším před dalším závodem Dual Slalomu v Silverstar, který se jede ve čtvrtek. Držte palce a sledujte nás live na Red Bull TV"

POV Tomas Slavik Crankworx Dual Slalom 

Final run Slavik vs. Steenbergen

Pro více informací, jak Tomáš za oceánem bojuje na Crankworx sledujte jeho sociální sítě:
www.tomasslavik.com
www.facebook.com/tomslavik63
www.instagram.com/tomasslavik63
www.youtube.com/tomasslavikdotcom

Photo credit: Clint Trahan

Diskuze

  • anonymní uživatel Rosoterror (Rosoterror (a) seznam.cz) 27.9.2021 000 16:39

    Pila, pila, pila!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí