reklama

Novinka: Giro Latch - lehké, odolné platformové boty s famózním gripem

Autor: Keli, vydáno: 26.10.2021

Značka Giro oznámila uvedení na trh zbrusu nové all-mountain obuvi Latch, která obsahuje průlomovou Mute Foam technologii mezipodešve a inovativní směs podešve Tack Rubber. Ty společně zvyšují kontakt boty s pedálem, zlepšují přilnavost a stabilitu jezdce. Latch má navíc prodyšný svršek z mikrovlákna, hydrofobní vnitřní části pro rychlejší schnutí a minimální množství švů a šití pro zvýšení odolnosti.

    

"Latch je vyvrcholením několika let výzkumu a vývoje s cílem vyvinout absolutně nejlepší platformové boty na trhu," řekl Peter Curran, produktový manažer obuvi Giro. "Chtěli jsme vyrobit all-mountain boty, které by vynikaly ve sjezdech, zatímco by zůstaly dostačně výkonné ve stoupáních a zároveň dost pohodlné i pro celodenní ježdění na trailech. Latch tyto požadavky dokonale splňují a navíc jsou i odolné, lehké a prodyšné."

Latch je součástí nové řady přepracované platformové obuvi od Giro a představuje nově vyvinutou vysoce elastickou směs podrážky s názvem Tack Rubber a také značkou Giro patentovanou Mute Foam vstřikováním vyrobenou mezipodešev s velkým útlumem. Obě společně, Tack Rubber a Mute Foam výrazně zlepšují spojení jezdce a pedálů.

Mute Foam byla vyvinuta díky přímé zpětné vazbě od jezdců jako Reed Boggs, Josh "Loose Dog" Lewis a Graham Agassiz. Stejně jako je hlavním úkolem odpružení na horských kolech udržovat kola v kontaktu se zemí a zajistit tak kontrolu jízdy, plní Mute Foam podobnou funkci mezi nohou a pedálem. 

Charakteristiky pomalého odskoku Mute Foam jsou odlišné ve srovnání s typickou EVA pěnou a zajišťují rovnováhu mezi oporou a tlumícími vlastnostmi, což v konečném důsledku slouží ke snížení odskoku při dopadech, zvýšení stability, zlepšení kontaktu nohy a pedálu.

Směs Tack Rubber poskytuje přilnavou, ale zároveň trvanlivou podrážku, která je nutná k tomu, aby držela na pedálech i v těch nejhrubších podmínkách. Vysoce elastické vlastnosti Tack Rubber umožňují podrážce mírně kopírovat pedál. To v kombinaci s dezénem vnější podrážky, zajistí dokonalý grip.

U modelu Latch také Giro upravilo tvar a to jak z profilu, tak i v oblasti přední části boty. Upravený vnitřní prostor tak umožňuje roztažení přední části chodidla a prstů pro větší pohodlí.
Obuv je také v průměru o 100 g lehčí než předchozí modely, pánská velikost 43 váží 334 g a ženská 39 pak jen 300 g. Hledáš další informace? Pak klikej zde a nebo na stránkách českého dovozce. Nezbytná informace na závěr je cena, na českém trhu boty Giro Latch zakoupíte za 3 699 Kč.

Barevné kombinace

Na českém trhu bude model Giro Latch k dispozici ve dvojím barevném provedení Black/Dark Shadow a Trail Green.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí