reklama

Podpoř legální traily v Turnově!

Autor: Matěj Žáček, vydáno: 29.11.2021

Ahoj parto,
místo víček od PETek sbíráme lajky a hlasy, věnujte nám pár minut svého času, karma vám to vrátí.

Soutěžíme o peníze z participativního rozpočtu na legální trail centrum a každý hlas se počítá, hlasovat může každý! Co je hlavní výhrou? Pomůžete s návratem kol do legendárních Struh, dějiště mnoha ročníků 3DH Cupu a jiné zábavy pro pamětníky, nyní ve family friendly kabátu.

Komu se nechce číst dál a stačí mu dobrá karma, klikejte a hlasujte zde.

Pro nadšené čtenáře - jsme kluci z A51čky, kdo ví, tak napoví. Už téměř 6 let máme platformu v podobě spolku Area 51 trails z.s., která nám slouží pro lobbing za "naši" cyklistiku, komunikaci s veřejností a co si budeme, i na žehlení průšvihů, které jsou s ježděním na těch našich kolech občas spojené.

Za sebou máme pod značkou PUMPUJ V TURNOVĚ! úspěšný projekt městského pumptracku, na který se nám podařilo sehnat peníze a veřejnou podporu pro realizaci. Pumptrack má odkroucenou první úplnou sezonu, několik úspěšných akcí, tisíce hodin rozdané zábavy a hlavně, učí lidi, že bez helmy za pět!

Širší vizí naší party je rozvoj a podpora bajkování v okolí Turnova, to je jasný, říkáme to každému, kdo nás chce ještě poslouchat. Co to ale znamená? Už dlouho roste poptávka po legálním ježdění a díky úspěšnému projektu s pumptrackem chceme využít kredit, který u veřejnosti máme, k dalšímu boření zažitých pořádků.

V lese u turnovské sjezdovky Struhy se na kolech jezdilo už za krále klacka (pamětníci omluví, mladší ročníky dostudují zde na Dolekop.com) a my chceme sjíždění na kolech do Struh zase vrátit. Zimní sezony jsou posledních několik let špatné všude, natož na jedné z nejníže položených sjezdovek u nás. Areál má velký potencionál díky stávající infrastruktuře (vlek, základna, parkování) a blízkosti do města rovnou po cyklostezce.

Parta z nedalekého Tanvaldu má něco podobného za sebou a díky nim se tak lidé z Tanvaldu a okolí mohou houpat po městských trailech. Kluci nám dali spoustu cenných rad a pokud se vše podaří zafinancovat, ta se budou na stavbě i podílet.

Cílem první fáze projektu je získání 300 000 Kč z participativního rozpočtu města Turnov. Za tolik peněz sice všechno nepostavíme, ale peníze nám pomohou s přípravou kompletní projektové dokumentace a realizací přípravných terénních prací. První trail nebude žádná vražda, chceme sport přiblížit co možná nejširší veřejnosti tak, jak se nám povedlo s pumptrackem.

Hejtři budou hejtit s tím, že stavět další dálnici po rovině nemá smysl. Jasně, pro lidi, co jezdí delší dobu, to velké terno nebude. Cílem celého projektu je ale vybudování městského trail centra, kde bude prostor pro nějaký peklíčka i pro lidi, co už nějaký ten rok za řídítky mají. Kdo ví, třeba zbyde prostor a peníze i pro nějaký pořádný skočky.

Jak to celé chceme financovat? Díky pumptracku máme to štěstí, že máme důvěru místních podnikatelů, drobných dárců a také města Turnova. Díky akcím, které na pumptracku pořádáme, jsme schopni financovat nejen provoz pumptracku, ale zvládáme i šetřit nějakou tu kačku na další projekty.

V každém případě stavbu neutáhneme sami a jsme vděční za jakoukoliv podporu. Klíčovým dílkem skládačky je participativní rozpočet, kde usilujeme o 300 000 Kč. Tyhle peníze ale smíme použít na stavbu trailů jen na pozemcích, které patří městu. Proto musíme pokračovat ve fundraisingu a vybírat další peníze, abychom mohli stavět další traily i mimo městské pozemky, používat trvanlivější materiály do klopenek a hlavně, využívat těžkou techniku. Pravidelnou údržbu chceme financovat opět pomocí vlastních prostředků, sponzorských darů a dobrovolného vstupného.

Tak jo, to je od nás vše :)

Ještě jednou díky za váš čas a hlas!
Matěj Žáček, Marek Slavík, Honza Macháček, Dan Liška

Podpoř kluky a hlasuj zde!

Diskuze

  • profilová fotka ivanb_cko 29.11.2021 000 16:08

    podpořeno

    • profilová fotka Matěj Žáček 2.12.2021 000 11:39

      Moc díky, vážíme si toho!

  • anonymní uživatel Termit (jtermit (a) seznam.cz) 29.11.2021 000 18:19

    Tak už v roce 1998 jsme prosadili do Turnovského plánu zařazení Střih jako zónu pro cyklistiku.

    • profilová fotka Matěj Žáček 2.12.2021 000 11:41

      Tak snad konečně doba dozrála! :)

  • anonymní uživatel Zdrumer 30.11.2021 000 20:40

    Božiděcka ?!

    • profilová fotka Matěj Žáček 2.12.2021 000 11:42

      Taky jsou mezi námi ;-)

  • anonymní uživatel PTBack 3.12.2021 000 10:40

    Moc tomu přeju. Když jsem jako malej jezdil za Komára do Turnova k babičce, sjížděli jsme na duši od traktoru Jizeru. Teď tam jezdí k babičce moje dcerka a bylo by super se přímo v Turnově jít "sklouznout ". Fakt bych se nebál, udělat tam easy tratě. My starší si můžeme na těžší dojet kamkoliv anebo tam jednu těžší teda mít taky. Zas je jasný, že to stavitele musí taky bavit :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí