Chinese Downhill 2022 posedmé ve Špindlu, jak ho viděl MRSN?

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 21.2.2022

Na kole na sjezdovce? S dalšíma skoro dvěma stovkama bajkerů? Šílenost? Jednoznačně. Letošní šílenství s názvem Chinese Downhill je za námi. Nejdivočejší závod české závodní sezóny tradičně hostí areál ve Svatém Petru ve Špindlerově Mlýně. Zeptal jsem se Márošáka jak to letos viděl.

 

Jak by jsi zhodnotil letošní Chinese downhill ve třech slovech?
Jateční kotel na bruslích!

 

Nejsou to čtyři slova?
Ty s tím naděláš!

Letošní zima je sníh docela skoupá, podepsalo se to na dráze?
Hodně se to měnilo a den před závodem byla obleva jak hrom. Sjezdovka byla měkká a bořila se. Sníh připomínal cukr krupici. Proto jsem zvolil pláště na sucho tak, aby plocha byla co největší a nepropadal jsem se. Opak byl ale pravdou. Přes noc přišel mráz a ledovka. Červená sjezdovka byla jak jedno velké kluziště. Každý rok Chinese DH přinese něco nového:-)

  

Každoročně se pohybuješ na absolutní špičce závodu, co je tajemstvím? Musíš to pevně držet a doufat?
Všeobecně mám rád rychlost a když to klouže. Čím více jsou podmínky nejetelné, tím více mi to vyhovuje. Prostě jsem k tomu přišel a moje nejlepší výsledky v kariéře byli většinou na blátě.
Na sněhu mě to vždycky bavilo a odjel jsem i hodně závodů venku. 

Každý rok mne napadá otázka, ale nikdy jsem se nezeptat. Kam se Chinese Dh může posunout? Nechtělo by to třeba změnu lokality? Co Medvědín, tam to to byl snad ještě větší masakr, ne? 
Každý rok přemýšlím o nějaké inovaci. Tohle si ale prostě sedlo! Sv. Petr má červenou závodní sjezdovku. Jsou tam bezpečnostní sítě. Lanovka má háky na kola a dá se na ní dostat přes strojovnu a nemusíš se potýkat s provozem lyžařů. Je to více aspektů, které drží pohromadě. Samozřejmě už teď přemýšlím nad dalším ročníkem:-)

 

Co plánuješ na sezónu? Máme se těšit na další akci pod hlavičkou Marosana never dies?
Plány jsou a budou! Nerad prozrazuji předem, ale jisté je, že se chceme věnovat připravovanému dokumentu o horských kolech u nás. Těšit se můžete na další asfaltové pumptracky z dílny Schneestern CZ a z akcí to bude určitě pokračování TT 29 Hours.

Kdo si zaslouží největší pochvalu za letošní Chinese DH?
Tento ročník byl výjimečný. Celá trať se dala jet prakticky na bruslích, protože sjezdovka byla celá pokrytá ledem. Byl velký Meisterštyk dokončit závod bez pádu. Kdo to dokázal, má u mě velký respekt!

Michale díky za odpovědi a celý Chinese downhill! 

 

Slova vítěze

A na závěr nesmí chybět ani slova vítěze Matouše Silovského: "V závodě se kvůli namrzlém povrchu sjezdovky prakticky nevyplácelo brzdit. Já sám jsem brzdy prakticky nepoužil a to mě možná posunulo na čelo závodu. Chinese Downhill je pro mě srdcová záležitost. Jsem rád, že jsem po umístěních na stupních vítězů v minulosti letos vyhrál."

A jak závod viděl ze sedla svého stroje Michal Kosík

Výsledky

1. Silovský Matouš 1999 Ptb shop TREK 01:26.0
2. Maroši Michal 1978 MRSN 01:29.8
3. Kundrát Ondřej 2000 Kundrátíci 01:31.8

Kompletní výsledky na sportt.cz.

Foto: Adam Maršál

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Honza 21.2.2022 - 17:29

    Pekne Gaspi!

  • anonymní uživatel cibrut (mam_ale (a) nedam.cz) 23.2.2022 - 7:37

    9. fotka od shora je pecka (start. č. 189)! +++

  • anonymní uživatel fanda (mail (a) pos.ta) 25.2.2022 - 22:44

    super akce, díky a to Majkle!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí