MojeKolo

Novinka: Trailbike na sedmadvácách Pivot Shadowcat aneb dravec na scéně

Autor: Keli, vydáno: 3.3.2022

Americká značka Pivot představila následovníka modelu Mach 5.5, Pivot Shadowcat je nová trailová raketa postavená na středním průměru kol. Pokud razíš heslo, že zábavnost je tím nejdůležitějším, tak právě Shadowcat jbude kolo právě pro tebe. 

Velká část jezdců již zapomněla na to, jak zábavné sedmadvacítky byly. Kola na velkých obručích se nás valí ze všech stran a kola na středním průměru u většiny značek v podstatě skončila v propadlišti dějin. Toto však neplatí pro Pivot, který na trh uvádí nové trailové kolo 27,5palcových kolech. Seznamte se s modelem Shadowcat.

Zábavnost, obratnost, agilita, to je typickým znakem sedmadvacítek. Menší kola jsou v terénu šikovnější. Obecně nejedou tak rychle jako devětadvácy, ale to však neplatí pro zcela nový druh kočkovitých šelem. Shadowcat je od základu navržen tak, aby poskytoval maximální jistotu, zábavu a maximální efektivitu při každém šlápnutí do pedálů. Kolo je pokračovatelem tradice výjimečného dědictví modelu Mach 5.5, ale přichází se zcela novým podvozkem, s odladěným odpružením a v kombinaci s progresivní geometrií.

"Naším cílem při vývoji modelu Shadowcat bylo postavit nejlepší kolo pro zábavu," říká Chris Cocalis, zakladatel a generální ředitel společnosti Pivot. "Výsledkem kombinace ultralehké hmotnosti, vyladěného odpružení a geometrie je kolo, které působí neuvěřitelně hbitým a rychlým dojmem. Od začátku bylo cílem postavit velmi svižné, ultralehké trailové kolo. Shadowcat je super schopná raketa, která vám prostě vykouzlí obrovský úsměv na tváři. Ať už na něm jedete kdekoli."

 

Shadowcat využívá karbonovou konstrukci rámu Pivot Hollow Core, která umožňuje využít 140 mm zadního zdvihu. Přední zdvih vidlic Fox Pivot nastavil na hodnotu 160 mm. Ve výsledku to dělá 65,8 st. hlavového úhlu, který doplňuje kratší zadní stavba, tyto dvě hodnoty napovídají, že agilita kola bude neskutečná.  
Shadowcat váží méně než nejlepší kolo ve své třídě Trail 429 a jen o pár gramů více než pozoruhodně lehké kolo Mach 4 SL. Rám ve velikosti M váží 2,3 kg a hmotnost celého kola ve verzi Team na XTR se pohybuje okolo 12 kilogramů.

Jeho lehoučký rám je doplněn odpružením dw-link, které je uzpůsobeno pro svižnou akceleraci a mimořádně efektivní přenos energie. Hravý a zábavný pro jízdu kdekoliv a přitom má  Shadowcat dostatek zdvihu a sebevědomou geometrii, aby mohl s jistotou jezdit těžké tratě v náročném terénu.

Nový Shadowcat bude k dispozici ve dvou barvách - Danger Fruit a Blue Mirage - a bude možné jej zakoupit v šesti různých variantách kompletních kol s pohonem od společností Shimano a
SRAM, taktéž i s možností sofistikovaného odpružením Fox Live Valve či karbonovými koly. K dostání bude ve velikostech XS až L u prodejců Pivot (do ČR Pivot dováží Protocycles).

Diskuze

  • anonymní uživatel Shu Lin 3.3.2022 - 11:16

    to je pro ženský?

    • anonymní uživatel puclik 8.3.2022 - 6:56

      Však prom tvoji mamu dobre!

  • anonymní uživatel mates2502 (mates2502 (a) gmail.com) 3.3.2022 - 13:30

    27.5 jsou nové 29 ...

  • anonymní uživatel kaczi.eu 3.3.2022 - 16:23

    Nen i to pro šenské ti vole! i kdyš jáje sdym 29 a moje milacek Nyki 27 mam Norko a jeto p značk a jakose

  • anonymní uživatel beastie (mrdat (a) psy.cz) 5.3.2022 - 11:00

    Cena veskrze prijemna... Kupuju dva... a BTW boys, tech reklam na webu bych pridal, jeste porad vidim cele dve vety kdyz jsem nahore na strance...

  • anonymní uživatel Ludass 5.3.2022 - 16:51

    indián už hoří...aneb ať si dá bacha ;)

  • anonymní uživatel Haur 5.3.2022 - 21:15

    Na tom bych se styděl. Vždyť to stojí stejně jako Dacia Logan.

  • anonymní uživatel MD 8.3.2022 - 12:33

    Pro ženskou část bajkového světa či malé chlapy proč ne. Vždycky se směju, když vidím 150cm ženskou prát se na 29". Protože jí to natlačil manžel, nebo vychcaný prodejce.

    • anonymní uživatel Lukáš (zeber (a) centrum.cz) 8.3.2022 - 12:47

      MD : Proč jen pro malé chlapy? Mě třeba 29 nesedly a DH i trailbike mám na 27kách a neměnil bych....A to mám 187 cm :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí