V neděli začíná v Lurdách Světový pohár ve sjezdu!

Autor: Keli, vydáno: 25.3.2022

Sezóna Světového poháru ve sjezdu 2022 Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup odstartuje ve francouzských Lurdách tuto neděli. Přímý přenos z Red Bull TV chybět nebude!

Tento víkend se ve francouzských Lurdech představí nejlepší světoví sjezdaři na horských kolech, kteří zahájí sezónu 2022, včetně celkových vítězů Světového poháru Mercedes-Benz UCI 2021 Loica Bruniho (Francie) a Valentiny Höll (Rakousko). Atmosféra bude bouřlivá, očekává se, že se ukáže více než 20 000 diváků.     

Sledujte všechny závody Světového poháru v přímém přenosu na Red Bull TV. V Lurdech se v neděli 27. března ve 12:30 uskuteční finálový závod žen Elite, po němž bude ve 13:30 následovat závod mužů Elite.

Na start se postaví i francouzská superstar Myriam Nicole, která má proti Vali Höll co dokazovat. Myriam loni těsně unikl titul o 50 bodů poté, co havarovala v úplně posledním závodě v americkém Snowshoe.

Myriam Nicole říká: "Lurdy jsou jen čtyři hodiny cesty od mého domova. Přijede rodina, přátelé a sponzoři. Takže ano, znamená to větší tlak. Mým cílem číslo jedna je vždycky odjet celou sezonu, příliš mnoho bylo těch nedokončených kvůli zraněním. Tento cíl není snadnou výzvou, když děláte extrémní sport".

Valentina Höll uvedla, že klíčem k Lourdes je "být připraven na neočekávané. Mezi jezdci to bude těsné. Musíte být uvolnění a psychicky silní".

Lurdy jsou známé svými zázraky a nepředvídatelnými jízdními podmínkami, takže se bude hrát o všechno. Naposledy se zde před pěti lety jel závod Světového poháru Mercedes-Benz UCI a Alexandre Fayolle (FRA) zde vybojoval své první a jediné vítězství v seriálu UCI. Dokáže Loic Bruni navázat na vítěznou sérii Francie svým vůbec prvním vítězstvím na domácí půdě? Talent na to rozhodně má.

Další závod ve sjezdu se uskuteční 21. a 22. května ve Fort William ve Velké Británii. Sezóna 2022 Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup zahrnuje celkem osm závodů ve sjezdu.  Závěrečné závody se stejně jako v předchozích sezónách uskuteční jako dvojzávod v září v italském Val di Sole.

Nejdůležitější na závěr: přímý přenosu v neděli 27. března na Red Bul TV: 12:30 finále ženy, 13:30 finále muži.

Foto: Red Bull Content Pool

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí