Nový tým pro nové talenty: Canyon Cllctv Dainese Enduro startuje

Autor: Keli, vydáno: 14.4.2022

Na začátku tohoto roku se společnosti Dainese, Canyon a Pirelli spojily a založily nový DH tým - Canyon CLLCTV Pirelli. Zcela nový gravity program zaměřený na to, aby se začínající závodníci dostali na další úroveň. Dnes tato mise pokračuje vytvořením Enduro týmu, který má stejné ambice rozvíjet neokoukané talenty v nejrychlejší jezdce budoucnosti.

 

Nově vytvořený tým Canyon CLLCTV Dainese Enduro bude závodit na nejvyšší úrovni, v letošní sezóně se bude účastnit všech kol Světové série Enduro. Za nový tým jezdí dva závodníci, kteří již v posledních letech prokázali neuvěřitelný potenciál jako soukromí jezdci - Polák Slawomir Lukasik a rychlý Francouz Alexis Icardo.

 

Slawomir dosáhl v sezóně 2021 EWS průlomových výsledků, když se v Elitě dvakrát umístil v TOP 10. Mladý francouzský talent Alexis už dělá vlny v kategorii U21 - s titulem mistra Francie a několika pódiovými umístěními v závodech EWS U21.

Tým Canyon CLLCTV Dainese bude využívat vybavení a technickou podporu od předních výrobců ve světě MTB. Oblečení a ochranné prostředky poskytne italská značka Dainese. V nadcházející sezóně bude tým závodit na kole Strive CFR od společnosti Canyon, které je osazeno odpružením RockShox, pohonem a brzdami SRAM, kola a pedály dodá Crankbrothers a obutí, pláště řady Scorpion pak poskytne Pirelli.

Ale nejsou to všechny novinky, dveře pro dalšího jezdce na týmové soupisce zůstávají otevřené. V následujících týdnech se dozvíme, kdo další se postaví v barvách Canyon CLLCTV Dainese po boku Slawomira a Alexise na 1. kole EWS ve skotském Tweed Valley 4. června.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí