RB Kozzy Style

Autor: Keli, vydáno: 28.8.2006

Tento víkend se konalo docela hodně akcí, ale bezesporu největší akcí byl RB Kozzy Style v Kaplici na sjezdovce Kozzí pláně, na takové akci jsem nemohl chybět a tak jsme z Brna už v pátek vyrazili směr Náměšť, kde jsem já + přítelkyně pomáhali u bajk maratonu, točili jsme pivka a kofolu, zjištění někteří krosaři se toho nebojí a před startem pošlou tři pivka a hurá na start, dobře oni. Po skončení maratonu proběhla exhibice v dirtu, exhiboval Kaha a Žena, kterého jsme potom spolu s Tygrem, náměšťský boss přes dh, fr a pod. naložili do fáva a vyrazili do Kaplice.
A nastal problém číslo jedna, dolekopcom fávo odmítá brzdit, hamtneš na brzdu a auto brzdí jako by bylo osazeno brzdama Hayes, prostě nic,Tygr obvolává místní automechaniky, kteří nás úspěšně fuckují a neberou nám telefon, no nic, punk je punk a jedem bez brzd do JČR. Po cestě mě napadá, že z Dačic je kamoš automechanik, volám mu, haluz jak hajzl, je v dílně a máme se stavit, proběhla oprava v podobě výměny hadice od posilovače brzd a už to brzdí. Následná cesta nuda …

Hned po příjezdu na Kozzí pláň je slyšet punko skupinu co vyhrává v párty stanu, hrají hustě, Kurt Kobain by se otáčel v hrobě, když by slyšel jejichu upravu Nirvany. Probíhají zdravice s ostatníma, padnou nějaký piva, ne Eggenberg to nebyl, všichni zkušenější pobíhají po svahu s lahváčema, protože Eggenberg se fakt nedá.

Ráno mě probouzí sluníčko, na trati je již pilně trénuje a je vidět, že bude na co koukat, padají triky, lidi to vrací, krása. Přichází první crash, na šimonovi v první části trati, výskok trochu na křivo, kolo jde do štorcu, rajdr zádama z dvou metrů na zem, dává pod sebe ruku a ta to nedává, hnus, vypadá to na obě kosti, přeji brzké uzdravení. Pokud vím, tak bylo ještě jedno zranění na sanitku, jinak to bylo cajk.

Blíží se první kolo závodu, kvalifikace, ze které postupuje 15 nejlepších, body rozdává nestranná porota ve složení: Gaspi, Indoš, Kojc, Dušan a moje maličkost. V průběhu kvalifikace je krystalizují nejlepší, vypadá to na souboj Kaštana a poláka Wojciecha „Wojtuse“ Goly, oba dva ve velkým stylu, všechno na jistotu, ruce, nohy, tejbly atd. Ostatní jsou cca trochu horší, překvapuje Ueeeeee, kterej ve velkým stylu dává velký polety na kurve gapu, jak na malým a na velkým, a postupuje do fajnlu. Do závodu se přihlásila i jedna slečna Katarína Tothová, respect jí.

Fajnl našlapanej k prasknutí, patnácka nejlepších se snaží, mají na to tři jízdy, aby ukázali co je v nich, začíná se to trochu hrotit, Mlaďák zkouší 360, některý pokusy jsou nadějný, ale žádný nevrací, stejná situace je i Maňase Tomka, kterej zkouší beko na posledním MX odpalováku. Padají pěkný triky, ale souboj o první flek se zužuje na poláka a Kaštana, polák v první jízdě slabší, druhou napálí a je nejlepší. Většina rajdrů jezdí stále stejnou stopu a většinou dávají i stejný triky, chybí rozmanitost, na trati je možno jet více stop. Stejně tak je na jezdcích vidět nervozita, v tréninku když byli v klidu padali ostřejší triky.

Odjeli se tři finálový jízdy, spočítali body a výsledky jsou tu:

1 – Wojciech „Wojtus“ Gola (PL)

2 – Jan „Kaštan“ Šavr

3 – Pavel „Pól bulva“ Hospodka

4 – Tomáš „Maňas Tomek“ Marek
5 – Ondřej „Mlaďák“ Mladý
6 – Jan „Elvis“ Kiliński (PL)
7 – Pavel „Schwara“ Schwarz
8 – Láďa „Klauzík“ Klauz

Vítěz mladej polák dostává pevnej rám od eRBéčka, je štastnej, 2× 500km se vyplatilo.

Akce fungovala tak jak měla, pořadatelé Kojc, Návy a kdovíkdo ještě, udělali kus práce, díky za ni. See ya next year.

foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto foto

Diskuze

  • anonymní uživatel bovdenak 28.8.2006 v 12:29

    jooo, bylo to tam husty...

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 28.8.2006 v 13:33

    jea, fakt paráda, díkes slunci ze bylo s náma...

  • anonymní uživatel LESH (shibak (a) seznam.cz) 28.8.2006 v 16:26

    to vám ani jednou nezapršelo? jste másla ;)

  • anonymní uživatel Hárwy (gfj) 29.8.2006 v 10:12

    celá akce byla super až na porotu ,která byla na jednom fleku !\"!!takžekdyž na prvním doublu (dole po wallridu(valník)) dal můj spolurider seatgrapa a komentátor to neřekl ,tak porota nic nepsala !!! stál jsem u stánku s aparaturou a byl vidět jeden chlápek co dával seatgrapa ze šimonna , komentátor stal na druhý straně a řekl málá ručka !!!!!! Takže byste měli hlasatele naučit triky !!!!:´) !! Jako když dával Klauzík Whip nac nac ,tzak bylo řečenoi : noha zezadu přes rám !!!!!!!

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 29.8.2006 v 12:19

    No jo, to se stane... "Noha zezadu přes rám" zní dobře ! Punks never dies

  • anonymní uživatel Hárwy (gfj) 29.8.2006 v 13:00

    nemyslím to jako nějakou urážku poroty nebo tak nějak ,ale ....

  • anonymní uživatel Tygr 29.8.2006 v 13:07

    taky sem tam komentuju náký závody a vono je opravdu těžký vokomentovat fšechny tríčky zprávně. mladí kucí to maj naštudovaný z časáků, ale gdyž tím nežiješ dnes a deně, tak to prostě pojmenuješ počesku. žijem přece pod řípem a né sochou svobody...

  • anonymní uživatel ueeeeee 29.8.2006 v 13:15

    Tygr: dobře ty

  • anonymní uživatel Navygator 29.8.2006 v 13:33

    Tygr: Mas recht, kamo...

  • anonymní uživatel Tygr 29.8.2006 v 13:40

    Navygator: a chlape ty si odvedl moc dobrou práci. tvá slova měly šťávu jak švestky co právje padaj ze stromů...

  • anonymní uživatel Navygator 29.8.2006 v 14:06

    Tygr: Víš co mě vždycky dostalo do tranzu? Když se nahoře někdo vyřítil z toho dropu, lidi začali řvát a ten tejpek si to profrčel tim kotlem pěkně až dolu... Parádní zážitek...

  • anonymní uživatel Tygr 29.8.2006 v 14:29

    jojo, je to super. su dycky jak urvanej z řetězu a náký terminusi technikusy dou stranou. slova z tebe lítaj jak náboje z kulometu a není čas ptát se gdo je gdo, protože ti tejpci sou fakt mega rychlí...

  • anonymní uživatel Keli 29.8.2006 v 20:19

    Hárwy: podle ceho soudis, ze porota hodnotila pouze to co Navy rekl? Mame oci :)

  • anonymní uživatel retRO 29.8.2006 v 20:24

    no "tejpci", to už nezní tak dobře

  • anonymní uživatel Tygr 29.8.2006 v 21:31

    tejpek - množné číslo - tejpci... . nebo žeby tejpkové? no je pravda, že sem z češtiny dvakrát prolít...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí