Pozvánka na RIDE Cup - LETECKÝ DEŇ Podkonice

Autor: Keli, vydáno: 12.9.2006

Nastal čas vyvrcholenia tohtoročnej sezóny a po prvom kole RIDE Cupu 2006 na Donovaloch nasleduje Finále… V sobotu 23. septembra budú prebiehať exhibície lietania… V Podkoniciach…

Jarné plány zmeniť trať sa nekonajú a pôjde sa na rovnakej trati ako v roku 2005. Bude na nej jedno nové spestrenie – jump s názvom „Trojka“. Skok je umiestnený na lúke na Koniciach (100m pod bufetom) a má tri možnosti skákania: a) 15m dvojvlna stredom, b) 7m dvojvlna ľavou stranou, c) „0m“ lavicový dopad pravou stranou. Ak chceš letieť ako vták alebo nechceš skákať vôbec, nájdeš si svoju stopu. Klasiky: LowFlyer, Heliporter a Gumopuška samozrejme ostávajú, takže okrem pretekárov-pilotov si prídu na svoje aj diváci. Info pre tých, ktorí podkonickú trať nepoznajú: je zjazdná aj pre úplných začiatočníkov a všetky väčšie veci sa dajú elegantne obísť.

Tréningy sú v piatok od 13.00 do 18.30 a od 16.00 do 17.00 bude hodina najlepších (zoznam pretekárov je na konci textu). Aby sa predišlo zbytočnému vracaniu štartových čísel po rakvách a devastácii techniky z tréningov, piatková prezentácia je po ich skončení – od 18.00 do 19.30. Kto sa nestihne zaregistrovať v piatok, môže tak učiniť aj v sobotu ráno od 8.00 do 10.00h. Kompletný časový harmonogram (a iné užitočné info) nájdete v propozíciách.

Čo sa týka kategórií, v Podkoniciach môžu štartovať aj pretekári bez licencie – tzv. kategórie OPEN. Jedná sa o doplnok kategórií Hobby Full a Hobby Hardtail. Viac opäť v propozíciách.

Scenár sobotňajších pretekov tiež zaznamená pár zmien. Hlavnou z nich bude úplne nová časomiera (www.casomiera.sk) – profesionálne švajčiarske zariadenie firmy TAG Heuer s „paličkou“ na štarte (ako na sveťáku), ktorá zabezpečí vyššiu presnosť, pretože zachytí skutočný čas štartu pretekára. Ďalšou bude, že okrem bufetu na Koniciach sa bude pri Chate na Plešiach opekať prasa. Testing session bola tento weekend, takže viem, že píšem o skutočnej lahôdke. Grg + Prd… Mňamí! ;)

Na pretekoch sa bude vyhodnocovať aj RIDE Cup celkove (súčet bodov z Donovalov a Podkoníc) a bude odovzdaných množstvo cien. Okrem iného sa odovzdá aj bike Giant STP v hodnote 30 papekov, vidla Marzocchi a hŕba iných komponentov.

Termín pretekov je sobota a všetci vieme prečo… Po party v nedeľu by nikto nenastúpil do roboty a školy, a po party v piatok by nikto nenastúpil na štart… Takže po bedniach a osobnej hygiene na každého zavolá party zone plná dám, polnočná tombola s praktickými alko-cenami a pár mini-komponentami. Alko cien bude viac, lebo komponenty vlani iba zavadzali…

Tak PRÍĎ! LEŤ!! A NAPÁL TO AJ TY (napr.) DO TROJKY!!!

Pišta Č. – RIDE.sk

PS: Ako na Donovaloch, aj v Podkoniciach bude pri prezentácii (a v piatok od 12.30) možnosť poistiť sa. A tento raz to nebude chlap, ale slečna. ;)

PS: Pozorne si prečítajte propozície, nájdete tam viac info.

Obrázek k článku - poster_ride06_podkonice_web_sm.jpg

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí