Report: 4x Bike Madness Dobřany - třetí kolo 4x Pro Tour vyhrává Hájková a Slavík

Autor: Tomáš Brožík, kategorie: Report, vydáno: 15.7.2022

4x Bike Madness Dobřany, to je název závodu, který se odjel minulý víkend v Dobřanech jako třetí závod ze seriálu 4x Pro Tour. Pořadatelé nachystali na závod skvěle připravenou trať a areál, povrch dráhy hodně klouzal díky dlouho trvajícímu suchu, ale za to byla dráha pekelně rychlá a neodpouštěla žádné chyby. Oproti loňskému ročníku nedošlo k žádným výrazným změnám, jen v cíli přibylo pár branek navíc.

V pátek byl na programu trénink a kvalifikace, ale kvalifikace byla z technických důvodů přeložena na sobotu. Druhý den už vše klapalo podle plánu a v 17h byla spuštěna kvalifikace. První se na trať vydaly ženy, konkrétně loňská mistryně světa, Michaela Hájková, dále pak Josie McFall z Anglie a mladší ze sester Hájkových, Andrea. V tomto pořadí se umístily i v kvalifikaci.
Další na řadě byla kategorie Elite Man. První čtyři startovali za začínajícího deště, takže jeli téměř za sucha. Zbytek startovního pole už takové štěstí neměl a na jednotlivých jízdách to bylo vidět.
Počasí tak zamíchalo kartami a pořadí bylo následující:
1. David Spurný, 2. Matyáš Uldrich, 3. Jan Baloun, 4. Dominik Vít,  5. Tomáš Slavík, 6. Tomáš Brožík, 7. Scott Beaumont...

 

Finálové jízdy tak slibovali zajímavé souboje, kdy papírově silnější jezdci měli přidělenou horší pozici na startu.
V první semifinálové čtveřici se postavili na start Tomáš Slavík, Gustaw Dadela, Dominik Vít a David Spurný. První zatáčkou nejrychleji projel Tomáš Slavík, v závěsu za ním byl nejprve Dominik Vít, ale Gustav Dadela proklouzl venkovní stopou na druhou příčku a postupovou pozici si držel až do cíle.
V druhé semifinálové jízdě byl na startu Matyáš Ulbrich, Jan Baloun, Scott Beaumont a Tomáš Brožík. Nejlepší start měli Beaumont s Brožíkem, kteří si dojeli pro postup do velkého finále. Do malého finále pak šli Uldrich s Balounem. 

Malé finále Elite man vyhrál s přehledem David Spurný, následován Uldrichem, Vítem a Balounem.
Ve finále Elite woman bylo rozhodnuto už po pár metrech, kdy po souboji Michaely Hájkové a Josie Mcfall, šla Angličanka  k zemi a bylo rozhodnuto. Sestry Hájkovi si tak rozdělili první dvě místa, Mcfall brala místo třetí.

Ve finále Elite man na rampě zaváhal z vnitřní dráhy Slavík, ale po pár metrech byl tam, kde jsme všichni zvyklí. V první zatáčce to byl pak souboj Dadely z venku a Brožíka na vnitřku, Beaumont čekal na chybu obou jezdců, ale ta nepřišla. Slavík si tedy jel pro další vítězství, za ním Dadela, Brožík a Beaumont.

Akci završila afterparty. Kdo nebyl, zaváhal. Vše bylo připravené na jedničku.
Díky městu Dobřany a všem dalším, kteří se na akci podíleli.

Tento víkend (16.7.) 4x Pro Tour pokračuje v Jablonci nad Nisou závodem JBC 4X REVELATIONS 2022.

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí