Video: Viktor Novák - Soul in the woods

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 23.8.2022

SOUL IN THE WOODS - keď som prvýkrát počul tento slogan bavorskej značky Maloja clothing, hneď som vedel, že vystihuje celý môj život. Život v lese, v horách a s rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi.
Pamätám si to, akoby to bolo včera. Mal som 13 rokov, bol som klasické dieťa, ktoré vyskúšalo množstvo športov a koníčkov, ale pri ničom som príliš dlho nezostal. Ale potom sme sa jedného dňa odvážili pustiť do lesa na bikoch a našli lesné chodníčky, to sme ešte netušili že ich voláme traily. V ten deň sa pre mňa zmenil celý svet a ovplyvnilo to všetko čo prišlo ďalej. Začali sme pomaly, ale napredovali rýchlo, skoky boli čoraz väčšie a z toho kopca sme sa kotúľali rýchlejšie a rýchlejšie. Ak sme sa chceli zlepšovať tak sme museli zobrať lopatu a postaviť si to, na čom sme chceli jazdiť. Všetok voľný čas sme trávili vonku v lese, veľakrát aj vynechaním školy. Budovanie nových skokov bolo pre nás dôležitejšie.

 

Potom sa školské dni skončili a prišiel čas začať skutočný život. Ale nikdy som nebol človek, ktorý by chcel mať bežnú prácu, usadiť sa a nechať svoje sny rozplynúť. Po mnohých "shitty-joboch"  som konečne dostal svoju prvú prácu ako trailbuilder. Dni strávené v lese mi nepripadali ako práca, skôr ako splnený sen, keďže som mohol robiť to čo ma skutočne baví. Ale tiež som chcel cestovať a vidieť rôzne krajiny a jazdiť nové traily. Zbavil som sa prebytočného majetku a presťahoval som sa do domu na 4 kolesách - do starej zelenej dodávky Fiat Ducato.

Toto mi pomohlo tráviť menej času v mestách a viac vonku v prírode. Zobudiť sa na horskom parkovisku alebo na štrkovej ceste hlboko v lese, dať si dobré raňajky s kávou, zobrať lopatu a postaviť nový skok alebo jazdiť na biku a urobiť pár pekných fotiek na môj analógový fotoaparát, keď zapadne slnko, to je pre mňa perfektný deň. .
Pred pár rokmi som sa dal dokopy so značkou Maloja clothing a veľmi mi pomohli, podporili ma tým najlepším oblečením na trhu, ktoré môžem použiť na všetky moje outdoorové aktivity, no zároveň vniesli trochu toho horského štýlu. k mojim mestským outfitom.
Nie sú ako iné veľké outdoorové značky, ľudia okolo Maloja sú ako veľká rodina, všetci milujú pobyt v prírode. Nezáleží na tom, či na biku, lyžiach alebo len na túre v horách..
Chcel som natočiť video, ktoré vystihuje túto frázu: "Soul in the woods".

  

Zavolal som kamošom z videoprodukcie "Bikes on Film" a dostali sme nápad navštíviť oblasť Portes du Soleil vo Francúzsku, pravdepodobne najväčšiu oblasť trailov prepojených lanovkami v Európe. Celé natáčanie bola katastrofa za katastrofou,  v prvý deň Adam, hlavný kameraman spadol a urobil si dieru do nohy, potom sa mi pokazila dodávka a potom som zničil aj môj freeridový bike, takže som musel dokončiť video na mojom trailbiku. Každopádne sa nám podarilo dať dokopy naozaj skvelé zábery a myslím si, že toto video skutočne odráža môj život a moju vášeň pre prírodu a outdoor.

Chcem poďakovať značke Maloja, za to, že ma podporili a umožnili vznik tohto videa, chalanom z Bikes on Film za vytvorenie týchto úžasných vizuálov, a všetkým ľuďom z hôr, ktorých som stretol na cestách a strávil som s nimi skvelé chvíle.

Video: Bikes on film
Foto: Lukas Neasi

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Milovnik prirody (Milovat (a) priro.du) 23.8.2022 - 13:19

    Spousta textu a ve vysledku 20 vterin jezdeni. Natocene vcelku OK, ale jet kvuli tomuhle do Francie?

    • anonymní uživatel Eda 23.8.2022 - 14:34

      Aspon to nebyla tak zbytecna cesta jako na Island, kde se jezdilo v zakázaných místech a dostal potom na Pinkbike pojeb jako svine :D

      • anonymní uživatel Vojta 23.8.2022 - 15:34

        tak on je tak spjatej s tou přirodou už od detstvi, ze mu priroda dovoly jezdit i na zakazanych mistech ne preci... nikoho se ptat nebudu by maloja debiling

  • anonymní uživatel Dopi 24.8.2022 - 1:20

    Nic ve zlem, ale cítím z toho velkou pozu. Takové to sójové late.. ale třeba je to jen závist.

    • anonymní uživatel Ádoš 24.8.2022 - 11:01

      2 Dopi

      spíš už jsme na sledování podobných promo videí staří, viděli jsme jich stovky, tisíce. Všechny podle stejné šablony, prakticky totožný střih, kamera, hudební doprovod (v tomto případě trefa do černého...indie-folk), kde já to jen tisíckrát slyšel a viděl.

      Tyhle videa oslní mlaďochy, nikomu jinému nejsou a nemohou být určeny. Z určitého úhlu pohledu je tento formát promo videa dávno vytěžen. To proto, že už někdy před 10 lety spadly ceny akčních kamer a komerčních dronů na únosnou mez a pořídit si to může i lépe situovaný pubescent ze štědrého kapesného. No a to by bylo, aby si nestřihl taky svoje promo videjko. Když nemá koule, aby jezdil jako prase na voči, tak si střihne vidko alespoň z lokál trailu, tam se časem naučí jezdit kudlu i ten největší kripl. No dobře, skoro každej kripl.

      Nikdo a nic mu v tom nemůže bránit, proč by také mělo, má na to svaté právo. Jen jak je to všechno už 12+ let na jedno brdo, čest výjimkám!, tak to začne po čase nudit ("staré" diváky) jezdcovým schopnostem navzdory. Fajn osvěžení jsou paradoxně RAW a On-Board, nejsou tak četné jako tyto pokusy o "umělecké skvosty s hlubší pointou".

      • anonymní uživatel tragac 25.8.2022 - 6:35

        Če če Ádoš asi na tom tvým příspěvku něco bude…

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí