Na prezentaci: Aspire Sports získává distribuci Troy Lee Designs pro ČR i SK

Autor: Keli, vydáno: 15.9.2022

Aspire Sports, dominantní hráč na českém cyklo trhu, si pro svoji prezentaci ve svém sídle v Jinačovicích připravil velkou novinku. Stává se od příštího roku distributorem Troy Lee Designs pro Česko, Polsko a Maďarsko. Ale mimo TLD byly k vidění i další zajímavosti. Zde je stručný souhrn.

Hlavní hvězda, Troy Lee Designs

Představovat značku Troy Lee Designs by asi bylo házení hrachu na zeď, ale opakovaní je matka snaživých, takže ve stručnosti, firma TLD přichází z motokrosu, na trhu se pohybuje již od roku 1981 a její zakladatel se proslavil především jako designér motokrosových helem. Prvním výrobkem nesoucí logo TLD byl kšilt na MX helmu, to je však dávná historie.
V současnosti má americká značka rozsáhlé portfolio přileb, oblečení ale i chráničů. V její nabídce si vybere doslova každý biker bez ohledu na to co jezdí, od down country přes trail až po sjezd, pokaždé v několika cenových provedeních od základních až po neskutečně vychytané závodní kity. A to jak v oblečení, tak v ochranných prostředcích. U TLD nezapomínají ani na holky a děti. 

Co vypíchnout z nabídky? Jednoznačně sjezdovou přilbu D4 Carbon. Jedná se o absolutní top produkt ve všech ohledech, není náhodou, že jde o velice frekventovanou přilbu mezi jezdci ve Světovém poháru ve sjezdu. 
Co na D4 najdeme? Například dvojitou skořepinu kombinující karbon nahoře a polykarbonát vespod, uvnitř různé typy pěn EPS i EPP nebo třeba titanové DD kroužky na stahovacím pásku, to vše tvoří maximálně bezpečnou přilbu s nízkou hmotností. D4 Carbon váží jen 1000 gramů.

Uvex, lehká hybridní integrála Revolt

Ale nejen u Troy Lee Designs byly zajímavé přilby, značka Uvex má rozsáhlé portfolio brýlí a helem pro všechny disciplíny. Pro mě byl nejzajímavějším výrobkem helma Uvex Revolt MIPS. Jedná se o lehkou integrální enduro přilbu s odnímatelným náhubkem. Což samo o sobě není v současné době tak zajímavé, sám Uvex již takovou v nabídce měl. Revolt však oproti jiným exceluje jednoduchostí odnímání náhubku. Jednou rukou, doslova jedním prstem jej lze demontovat. Z vnitřní strany náhubku, přímo před bradou, je jedno veliké tlačítko, které odblokuje jistící systém a náhubek lze následně velice snadno odejmout.

Mavic, ebiková kola e-Deemax

U Mavicu byla vidět rozsáhlá nabídka ráfků a vypletených kol, taktéž se do nabídky vrací jak přilby a tretry, tak oblečení. Pokud bych měl vypíchnout jeden komponent, který stojí rozhodně za pozornost, tak se jedná o vypletená kola Mavic e-Deemax 30. Výplety určené primárně pro e-bike mají zajímavé parametry i z pohledu enduro jezdce. Proč? Protože Mavic tyto kola certifikuje do maximální systémové hmotnosti 180 kg, tedy když vydrží namáhání pod korpulentním elektro cyklistou, tak pod normálně rostlým enduro jezdcem vydrží úplný nesmysl.
Výplety jsou k dispozici ve dvou šířkách 30 a 35 mm, ráfek je svařovaný a přitom se jedná výplety, které jsou na krámě za cenu lehce přes deset tisíc korun.

Osprey frčí v ekologii

U Osprey se na první pohled nic moc nezměnilo, ale opak je pravdou. Změna nastala výrazná v použitém materiálu. Konzervativní Osprey naskočil na ekologickou vlnu a pro výrobu využívá recyklovaný materiál. A pokud bych měl vytáhnout pár výrobků, tak jsou to rozhodně cestovní zavazadla a nebo batoh Raptor Pro s páteřákem.

Aspire Sports má mnohem, mnohem více

Aspire Sports dováží samozřejmě také i kola Cannondale či GT tam pro z pohledu našeho zaměření nebylo až tak nic zajímavého. Nebo jinými slovy, novinky byly a parádní, ale bohužel o nich zatím nelze mluvit "bo emgargo". Nabídka zastoupených značek pod křídly Aspire Sport je rozsáhlá, nechyběly ani menší značky, k vidění byly vychytávky od Peatys, zámky od Hiplocku, chemie a maziva od Moterexu, vložky do ráfků Tubolight, pláště Maxxis či Michelin a nebo celý kompletní stánek se kterým se na letošním Eurobike prezentovala značka Sram.

Diskuze

  • anonymní uživatel Džery 15.9.2022 - 9:35

    takže Z.Raketa bude nově vohaknuta v Trojlíčku ! :)

  • anonymní uživatel Martin 16.9.2022 - 10:50

    Troy Lee nikde jinde než v shop.razzo.cz/...

    • anonymní uživatel Ádoš 16.9.2022 - 11:21

      občas je fajn si věci před koupí vyzkoušet :-) Modřany jsou fajn JEN pro nás místní.

      • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 16.9.2022 - 20:02

        Bushmen je fakin bauch!

        • anonymní uživatel Gabosh 16.9.2022 - 21:35

          Co znamená fakin Bauch? Za mě určitě Razzo s Bushmenem.

          • anonymní uživatel Fack Shu Lin 17.9.2022 - 16:30

            Kurevskej buh (poradi,sezene, da slevicku) ;)

    • profilová fotka Miki 17.9.2022 - 14:29

      Přesně tak. Bušmen je král. Pro pyžámko jedině tam.

    • anonymní uživatel cubephotography (cube (a) cubephotography.cz) 19.9.2022 - 9:48

      přesně, Bushman only!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí