MojeKolo

Pomůžeš? Naděje na nový život pro Aničku!

Autor: Keli, vydáno: 23.12.2022

Sbírka se týká mladé a nadějné cyklistky Anny Slancové, které se stal jeden nevinný závod osudovým. Místo dobrého umístění si bohužel přivezla ochrnutí od pasu dolů a nyní se musí vypořádat s novým životem. Rehabilitace, cvičení a snaha o vytvoření nového zázemí, ve kterém se bude cítit dobře a bude v něm moci fungovat.

Komu pomůžete?

Ahoj, jmenuji se Anička a je mi 22 let. Od malička se věnuji sportu. Přes volejbal, judo, atletiku nebo třeba i hokej, jsem se dostala k cyklistice. V šestnácti jsem si zkusila pár XC závodů a postupně propadala i dalším cyklistickým disciplínám. Není kolo, které by mě nebavilo, ale nejvíce mě baví létat vzduchem a sjíždět skály.

   

Minulý rok jsem začala jezdit enduro, ale protože ráda zkouším nové věci, přihlásila jsem se letos i na dva závody v downhillu. Tímto způsobem jsem se dostala i k fourcrossu. Tady u nás na severu v Jablonci nad Nisou se jezdí jeden z nejznámějších závodů této disciplíny, a protože mi nic neuteče, rozhodla jsem se zúčastnit i tohoto. Podařilo se mi ho vyhrát a to byl pro mně signál zúčastnit se i dalších světových pohárů ve fourcrossu. To jsem ale ještě nevěděla, že to pro mě skončí tak nešťastně.

Ve Val di Sole, kde se pořádaly poslední dva svěťáky ve fourcrossu, jsem v jednom z nich ošklivě spadla. Z místa mě odvezl vrtulník do nemocnice v Trentu. Ještě tu noc mě odvezli na sál, kde mě operovali přes sedm hodin. Měla jsem rozdrcené dva obratle a zlomená čtyři žebra. Jedno z nich mi propíchlo plíce, a tak jsem byla týden na dýchacích přístrojích. Při tomto úrazu jsem zároveň od pasu dolů ochrnula. Doktor mi sdělil, že nemám poškozenou míchu, ale je tam otok, který ji utlačuje.

Po dvou týdnech v Trentu mě převezli do Motola v Praze. Tam mi oznámili, že to není dostatečně zpevněné, a proto mě budou ještě dvakrát operovat. Po dvou týdnech, kdy jsem kolovala po všech možných odděleních jsem nakonec doputovala na spinální jednotku, kde mě začali konečně rozhýbávat. Po měsíci jsme měli schůzku s ošetřujícími doktory. Ty mi oznámili, že už nebudu chodit. Tuto zprávu jsem čekala již dřív, ale stejně mě to dostalo. Začala jsem si v duchu říkat: "Tohle není konec!"

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Peníze budou využity na účely léčby, rehabilitací a následné zapojení do běžného života - úprava nebo koupě auta přizpůsobeného handikepovaným, rekonstrukce bytu na bezbariérový styl bydlení a hlavně nákup invalidního vozíku, který padne a usnadní žití :)

Přispět do sbírky můžete na Donio.cz!

 

Diskuze

  • anonymní uživatel Radek 24.12.2022 - 19:25

    Tohle se muze stat kazdemu z nas.. Bojuj! Rad jsem pomohl a snad nebudu v ramci DK sam.

  • anonymní uživatel fanda (fanouš (a) pose.ru) 30.12.2022 - 12:33

    Držím palce Aničko! Také jsem něco přispěl a doufám, že to pomůže nastartovat do další kapitoly.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí