Video: MRSN a jeho Kanadský zápisník - Soo Valley

Autor: MRSN, kategorie: Video, vydáno: 29.1.2023

Po dlouhých šesti letech jsme se s kameramanem Martinem Vrbickým vrátili do mekky MTB, do kanadské Britské Kolumbie. Tenkrát jsme tu natáčeli dokument CanaDream mapující jednotlivé lokality a úroveň ježdění v Kanadě.  Teď a tady stojíme znovu v přesvědčení, že si odvezeme domů záběry do hlavní části připravovaného celovečerního dokumentu o zrodu a vývoji MTB nejen v ČR. Pojďme se společně podívat na osm dílů jako videostory z mé GoPro kamery.  To a mnohem víc jsme zažili během i mezi natáčením dokumentu "Ten, co slaví každý den!" Ten bude mít premiéru v říjnu letošního roku... Náš plán je soustředit se na back country místa a vypustit z hlavy známé lokality, jako je Vancouver a světoborný North Shore nebo Whistler Bikepark.

Soo Valley

Pro první filmovou výpravu jsme se rozhodli zařadit dvoudenní hřebenovku v oblasti Soo Valley. Přespávačka v horské chaloupce s výhledem na zasněžené hřebeny, s řekou vlnící se dole byla dokonalým začátkem i zážitkem, avšak nic není zadarmo.
Poznáme to už ráno. Čekalo nás obrovské stoupání na hřebenovku, kde nás odměnil výhled na desítky jezer protkaných nádherným trailem. Ovšem s potřebnou technikou, která čítá víc než 20 kg, to nebyla vůbec snadná mise. Zvládli jsme to jen díky supportu dvou kamarádu z Čech Márovi Mrňákovi a Ondrovi "Keny" Polívkovi a to, že voda z jezírek byla pitná. Všichni jsme tu byli poprvé, takže se nám povedlo občas ztratit z trailu. Nakonec jsme zvládli jen pět záběrů na velkou kameru, jelikož bylo nutné dostat se za světla dolů, ale zážitek to byl o to všechno mocnější.
Trail s názvem Black Sabbath, který přišel po pěti hodinách dřiny, byl víc, než jsme vůbec čekali. Prostě dvě hodiny brutálního sjezdu v těžkém skalnatém terénu, kde se pomoci nedovoláte. Kdo nikdy v Kanadě nebyl, tak asi nemůže naplno tušit, o čem mluvím. Tohle je potřeba zažít. Večer za posledního světla se naštěstí všichni vracíme k autu celí, co na tom, že úplně vyřízení.

Fotogalerie

Foto: MRSN a Martin Vrbický

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Roman 31.1.2023 - 12:41

    Krásný, surový ježdění. Snad příští rok si tenhle den taky splním.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí