ABS na kolech: Bosch eBike Systems a Tektro rozvíjejí spolupráci

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 22.3.2023

Bosch eBike Systems a Tektro rozvíjejí spolupráci a společně budou produkovat ABS brzdový systém pro jízdní kola. Rozšiřuje se tak nabídka brzdných systémů podporujících protiblokovací systém ABS Bosch eBike.

V loňském roce představený systém ABS Bosch eBike umožňuje bezpečnější brzdění na jakémkoli povrchu. Výrazně snižuje riziko pádu a díky automatickému rozložení brzdné síly mezi obě kola dokáže účinně zabránit, aby cyklista nepřeletěl přes řidítka. 

Pokud by byla všechna elektrokola vybavena systémem ABS, roční nehodovost s účastí elektrokol by poklesla až o 29 procent. Vyplývá to z analýz nehod provedených společnosti Bosch. Aby tuto bezpečnostní výhodu mohlo v budoucnu využít co nejširší okruh elektrocyklistů, společnost Bosch eBike Systems navázala spolupráci s tchajwanskou firmou Tektro, která patří k předním výrobcům brzd.

"Jsme přesvědčeni, že systém ABS eBike se v dlouhodobé perspektivě prosadí u všech typů elektrokol a u vysoce kvalitních elektrokol se stane standardem," vysvětluje Claus Fleischer, ředitel společnosti Bosch eBike Systems. "Společný projekt s firmou Tektro znamená spolupráci s dalším renomovaným výrobcem brzd vedle značky Magura. Ze spolupráce máme velkou radost, protože bezpečnost jezdců nám leží obzvlášť na srdci." 

ABS Bosch eBike je optimálně přizpůsoben brzdovým systémům Tektro a je k dispozici pro všechny typy elektrokol - od eCity a eTrekking přes eCargo až po eMTB - vždy s vlastními speciálně vyvinutými režimy ABS (ABS Touring, ABS Allroad, ABS Cargo a ABS Trail). Z této spolupráce se budou radovat zejména jezdci na eMTB: Brzdové systémy sportovní značky Tektro TRP jsou kompatibilní i s ABS pro elektrokola

V budoucnu si budou moci výrobci jízdních kol při instalaci systému ABS Bosch eBike  libovolně vybírat, které brzdové systémy použijí. První elektrokola se systémem ABS Bosch eBike a brzdovými komponenty Tektro by měla být k dispozici od třetího čtvrtletí roku 2023.

Více o ABS Bosch eBike najdete zde v článku.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel villain 22.3.2023 - 11:12

    Konečně! Kvůli riziku pádu na kole už rok nejezdím. Teď konečně mohu bezpečně na pivečko!

    • anonymní uživatel šimpanz (šimpywimpy (a) bananovarepublika.cz) 23.3.2023 - 7:05

      Správně! Na ježdění na pivečko bych to teda pro jistotu stejně neviděl, ale ještě pár zásadních inovací a třeba zase najdeme odvahu na to sednout... :))

  • anonymní uživatel hlinak 22.3.2023 - 12:48

    Další fáze je automatické převzetí kontroly řízení při nechtěném opuštění asfaltu...

  • anonymní uživatel Michael Strejček (Michael.Strejcek (a) seznam.cz) 13.6.2023 - 11:22

    Ještě by to chtělo ASR, páč v tom bahně do kopce to je prd a radar proti zvěři. Joo a na skoky nějakej gyroskop. Myslete na to vývojáři !!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí