Zapiš si do kalendáře: Nabitý pumptrack víkend v Heiparku Tošovice - 15.9. - 17.9.2023

Autor: Keli, vydáno: 6.6.2023

Disciplína PUMP TRACK nabírá v České republice na obrátkách. Díky dostupnosti pump trackových drah se jízdě věnuje čím dál více bikrosových jezdců i riderů  z ulice. A tak povstala myšlenka uspořádat historicky první  Mistrovství České republiky v pumptracku pod záštitou Českého svazu cyklistiky. 

Vzhledem k obrovskému zájmu ze strany závodníků po kvalifikaci na Mistrovství světa v loňském roce se Svaz České republiky rozhodl spolupořádat v roce 2023 historicky první Mistrovství České republiky v jízdě na pump tracku a to v neděli 17. září na pumptrackové dráze v Heiparku Tošovice. Nejen díky kvalitnímu zázemí, ale hlavně trati  světového formátu Made by Velosolutions slibuje kvalitní boj těch nejlepších jezdců z ČR!  Předpokládáme velmi vysokou účast neboť tento termín nekoliduje se závody v bikrosu, BMX či Enduro v ČR i v Evropě. Bojovat o historicky první český titul mohou jezdci už od 13 let na dráze dlouhé 225 metrů. 

A aby toho nebylo v jeden víkend málo, střihneme si opět i Kvalifikaci na mistrovství světa.

V minulém roce se nám podařilo do České republiky dostat historicky první kvalifikaci na Mistrovství světa v jízdě na Pump Tracku. Atraktivní závody s učastí jezdců z 11 zemí světa nás přivedl k zamyšlení pořádat kvalifikaci na UCI Pump Track World Championships i v letošním roce a to v sobotu 16.9.2023.
Kvalifikačních závodů se může zúčastnit každý,  kdo je starší 17 let a má licenci. Pokud nemá licenci, Svaz České cyklistiky umožní na tyto závody licenci poskytnout, ale je třeba zažádat s dostatečným předstihem. Registrace do závodů probíhá online na stránkách promotéra závodu: pumptrackworldchampionships.com

Vítězové v obou kategoriích berou letenky a ubytování na finále konané na podzim v Argentině. Druhý až čtvrtý mají nárok startovat na světovém finále na vlastní náklady. 

Nabitý pump trackový víkend V HEIPARKU si určitě napište do svých kalendářů, protože to bude stát za to!
Těšíme se!

Kvalifikace na MS 2023 - UCI Pump track world championships - 15-16.9.2023

Kategorie:
muži, ženy narozeni v roce 2017 a dříve

15.9. - trénink 
16.9. - trénink, kvalifikace, hlavní závod 

 

Mistrovství České republiky v jízdě na pump tracku - 16.9. - 17.9.2023

Kategorie: 
chlapci 13-14
chlapci 15-16
chlapci 17+
dívky 13+

16.9. - trénink od 17 hod
17.9. trénink, warm up, hlavní závod

Diskuze

  • anonymní uživatel Peter (peter.cvik83 (a) gmail.com) 16.8.2023 - 13:02

    Dobry den.
    Kde by som mohol najst viac info k Majstrovstvam CR?
    Dakujem.

    • anonymní uživatel Ivo (ivomartinik (a) me.com) 17.8.2023 - 7:47

      Ahoj, info o závodech najdeš na stránkách heipark.cz. Ladíme ještě detaily k MČR, během týdne vyjedeme info a registraci. Registrace na kvalifikaci na MS už běží: www.heipark.cz/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí