MojeKolo

Report: FOX Enduro Youth MTB League - otevírák seriálu na Klínovci se slušnou účastí

Autor: Marek Pittl , kategorie: Report, vydáno: 14.6.2023

V neděli 4. června se za úžasného počasí odjel první letošní závod FOX Enduro Youth MTB League v Trailparku Klínovec.

Ve startovce bylo 50 dětí ve věku od 6 do 14 let. Výrazně početnější byly kategorie mladších jezdců 6-8 a 9-10 let, kde bylo 29 dětí. Mezi nimi i šest holek, po třech v každé kategorii.
Menší rideři jeli čtyři rychlostní zkoušky o délce od necelého kilometru do kilometru a půl. První RZ byla horní část flowtrailu Rubín, druhá a třetí RZ byla přírodní, po lese hrabankou s kořeny a hodně na brzdy. Statečně se s tím porvaly i děti 6-8 let, z nichž hodně jede na 20" kolech. Po obědě nastoupily do čtvrté RZ horní části trailu Baron. Na jezdce z kategorií 11-12 a 13-14 let pak ještě čekal výjezd na start "Německé", kde jeli pátou RZ kluci a holky ze starších kategorií.

V pět odpoledne se vyhlašovali vítězové, děti na bedně dostaly pěkný věci od Skibi Plzeň a Foxe, jídlo na cesty od Adventure Menu a super spreje na odřená kolena od Alfasilver. Ocenění si zamávali trofejemi nad hlavou a ostatní obdrželi medaile za účast. Kompletní výsledky zde.

Poděkování patří všem, co přijeli, hlavně dětem za jejich skills a odvahu závodit na technicky náročných tratích. Stejně tak díky rodičům, že máte doma tak dobrý bikery a vzali jste je na závody.

 

Velké poděkování patří sponzorům, zejména N-Distribution a hlavnímu sponzorovi série Fox Enduro Youh MTB League, sponzorovi závodu Skibi Plzeň, a ostatním sponzorům: Adventure Menu, Alfasilver, Kastar, Flowcycles, Kofola, Local Trail a Lasersteel.

Druhý závod se jede již tento víkend na Klínech. Registrace stále běží, tak se nezapomeňte s dětmi přihlásit. Info hledejte na fb Trail Kids a instáči Fox_enduro_youth_mtb_league

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí