MojeKolo

Střípky z Eurobike 2023: novinky i kuriozity

Autor: Keli, vydáno: 23.6.2023

Obří cyklistická výstava Eurobike se již podruhé konala v německém Frankfurtu nad Mohanem. K vidění bylo spoustu zajímavých výrobků, ale i bizarností. Ochutnávka je zde.

Výstaviště ve Frankfurtu je obří. To je zásadní rozdíl od Fridrichshafenu, kde měl Eurobike nespočet ročníků. Na břehu Bodamského jezera bylo vše menší. Zde naopak monstrózní, jen dvacet minut nám zabrala cesta od vstupu k první výstavní hale... Ale velikost není hlavní změnou, přišlo mi, že má výstava mnohem vyšší úroveň. Spousta pěkných stánků a v nich zajímavých výrobků. Čeho bylo nejvíce? Jednoznačně zástupců urban mobility a z ní především nákladních cargo kol. Prostě kol pro všechny možné i nemožné způsoby dopravy nákladů. Druhá nejvíce zastoupená kategorie byly městská kola, kola na commuting, na dojíždění do práce. Obě kategorie samozřejmě s elektrickou dopomocí.

Nás ale zajímají především bajky, jejich komponenty a doplňky. Stihnout vidět vše asi není v silách jednotlivce ani za dobu celého veletrhu, jen pro informaci já první den našlapal skoro 18 km po výstavišti. Ukázat vše není možné, ale to zajímavé jsem se snažil vybrat. Nechybí ani několik kuriozit...
Jdeme na to! 

Diskuze

  • anonymní uživatel Fakír 23.6.2023 - 17:48

    ten Evoc páteřák je asi pro nás fakíry, žejo?

  • anonymní uživatel Jan 24.6.2023 - 8:58

    Whizz to je fakt úlet dobrým směrem, jako pocitově moje starý dobrý RB Dragster, twl do toho jdu Járo:) konečně něco zajímavýho...

    • anonymní uživatel Bajkcajk.cz 26.6.2023 - 8:35

      No Érbas byl nekompromisní bajk na jednu disciplínu,to byl pan Bajk. Toto je fakt úlet,hoblovat s tím bikepark si dokážu představit,ale kdo chce allmountain s váhou freeridového kola? Myslím že devadesátky a nastavení zdvihu o víc než 20mm je dávno pryč.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí