GT GoGen Tour 2007 Rusava - report

Autor: Keli, vydáno: 21.1.2007

Jako správní závodníci, plni závodních ambicí, na Rusavu jsme vyrazili již v sobotu dopoledne, po delší době stravené čekáním na parkovišti na jednoho člena z naší výpravy, který v pátek večer vyjímečně porušil životosprávu a asi vyrazil do zoo, protože pořád něco mlel o divokých kočkách a sedmém nebi, podrobnosti najdete na www.punkbike.org:PB.

Dolekopcom fávo MX osazené dvěma speciálními DH stabilizátory na streše dorazilo na Rusavu v novém rychlostním rekordu, průměrná rychlost hluboce překročila 60km/h. V Rusavě lehké bloudění, naštěstí nás navedl snaživý domorodec, díky.

V prostoru cíle trati se již pohybovalo větší množství lidí, více či méně zablácených. Po drobném prozkoumání trati, jsme usoudili, že není třeba okamžitě přezouvat na mokrý gumy, bylo rozhodnuto, že trenink objedeme na suchých gumách. Nebyla to dobrá volba, po první jízdě, kdy se nikdo z nás nebyl schopen trefit do trati, jsme mazali zpět k autu a jali se měnit gumy a tam jsme se projevili jako zkušení mechanici a přezutí obou kol nám trvalo pouze slabou hodinu, jednu montpáku a nespočet sprostých slov. Na mokrých gumách to již bylo o poznání lepší, ikdyž Jose si trochu stěžoval na Maxxis Swampthing v super tacky směsi :). Wetscream je Wetscream.

Trať byla vytyčena na sjezdovce, měla délku sotva 400 metrů, ale byla docela zábavná. Po startu cca po patnácti metrech byl horizont, kde se nabrala speed a vlítlo se v palbě na odpal prvního skoku, jaká to byla palba, záleželo na tom, jak se podařilo projet lehce odkloněnou zatáčku před ním. Po skoku, se šlo na brzdy a vlítlo do esíček, zde se dalo jezdit i docela rychle, mě se to teda nedařilo, ale byli tam i tací, kteří se s tím moc napárali, dobře oni. Po výjezdu z esíček se vlítlo na odpal, projela se zatáčka a vlítlo na poslední, cílový, skok trati, který dost hnusně kopal na předek, kdo si pamatuje poslední pohárový závod na Hostýně, tak byl tento stejný jako ten na cestě do cíle.

Trénovalo se jako o život, vlek jezdil, ale jezdil prázdný, protože kvůli předcházejícímu děšti byl povrch trati i cestičky pod vlekem docela blátivý. Většina lidí proto tlačila, na to, že to bylo jenom 400 metrů do byla ku**fská dřina. S přicházející únavou a večerem jsme to zapíchli, šli do potoka umýt kola a vyrazili směrem hotel Rusava.

Protože jsme zodpovědní, měli jsme rezervovaný pokoj, na místě se to ukázalo jako naprosto zbytečné, protože i přesto, že by měla být na horách půlka zimní sezóny, v hotelu byla naprosto prázdno, asi budou po sezóně provozovatelé smutní :-). Potom proběhla sprcha, večeře, piva, kartičky, Tváří tvář, spánek …

Ráno jsme se probudili do řádnýho chcance, okamžitě nám bylo jasný co to udělá s tratí, bude to motocross. A byl. A pro všechny !!!

Kolem desáté se na trati pohybovala spousta bahenních mužíčků, blato bylo všude. Kdo měl gumy do sucha byl velmi smutný, kdo měl na mokro byl smutný. Klouzalo to strašně, bahno obalovalo kola i rajdry. Spousta lidí to po treninku vzdala, ale ti odvážní vytrvali. Závod se jel v kategorii děti jako klasické DH na dvě kola a sčítali se oba časy. Eliťáci – resp. všichni muži, kteří nejeli za děti jeli pak downhill eliminator, první kolo byla kvalifikace a podle dosaženého času, byli nasazeni do fourcrossového pavouka a spouštěli se na trať po čtyřech, ne nohách, ale kusech.

První kolo byla docela nuda, ve srovnání s kolem druhým, vyfasoval jsem do trojice Svaka a nějakýho člobrdu, na startu jsem nenacvakl SPD a do cíle již druhýho nepředjel, takže moje účinkování bylo skončeno. Jak závod postupoval pavoukem, tak se boje stávaly vyrovnanější a boje urputnější. Zrodilo se i pár překvapení jakože Vlasta Hynčica nebo Tom Musil nepostoupili do velkého finále. V velkým pak ukázal, že nejlépe se s bahnem vypořádal Majkl Červenka na pevňáku a zaslouženě vyhrál. Juniory vyhrál Aleš Rogožan, děcka pak očekávaně Frny, komplet výsledky budou na http://www.wbcrally.com/…/gtgogen_07/

Po závodech proběhlo klasický vyhlášení výsledků, tombola a soutěž v klicích o mp3 přehrávač, mptrojka za 71 kliků to jde. Ja bych to nedal, respect.

Příští závod se jede za měsíc v Osvětimanech 18.2., jestli se už konečně pojede na sněhu, ví jenom svatý Petr.

Pidi galerka příjde asi zítra možná až v úterý.

Diskuze

  • anonymní uživatel hanz_zlín_2 21.1.2007 v 21:50

    čupr report

  • anonymní uživatel ueeeeee (ueeeeee (a) punkbike.org) 21.1.2007 v 21:56

    Frny rulezz, good report keli

  • anonymní uživatel NR 21.1.2007 v 22:02

    heh good report..dobre sem se nachlamal..a klasicky...jose je vopice:-)))

  • anonymní uživatel jose (koupim spike do 300,-) 21.1.2007 v 23:48

    NR - drz tlamu a mazej posilovat...dluzis me wetscreamy

  • anonymní uživatel Richie 22.1.2007 v 10:06

    Hej tak jo Martin se tvari huste.

  • anonymní uživatel NR 22.1.2007 v 11:40

    jose:neplac opicaku dej si banan...wetscreamy ti chybely coo:-)))stejne je jim u me doma ve sklepe lip nez u tebe:)))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí