Report: Nissan White Style

Autor: Štepánisko, kategorie: Report, vydáno: 19.2.2008

V sobotu, 2. února se v rakouském bikeparku Leogang (www) uskutečnil druhý ročník slopestylu na sněhu s názvem Nissan White Style. Do závodu bylo pozváno 22 jezdců, převážně z Evropy a ti měli možnost už v pátek potrénovat na perfektně připravené trati – po startu následovaly 2 doubly a wallride, dále na jezdce čekal výskok na lávku a asi 3,5m gap přes jeep Nissan, poslední překážkou byl obrovský step up, který poskytl riderům dostatek času na provedení i těch nejšílenějších tri­ků.

Dvěma kvalifikačním kolům, která se odehrála o sobotním odpoledni vévodili Grant Fielder, Martin Söderström a Benny Korthaus. Grant předvedl pěkné a čistě provedené triky jako x-up-one-footed backflip, superman-seatgrap, can can z wallu a tailwhip na posledním skoku.

O pořadný rozruch se postaral Andreu Lacondeguy, který se na posledním skoku pokusil o double backflip, ten bohužel přetočil, spadl na záda a několik vteřin byl v bezvědomi. Naštestí neměl žádná vážnější zranění a rozhodl se v závodě pokračovat.

Po kvalifikaci rozhodčí vybrali 12 jezdců postupujících do finále. Úroveň triků a celkově jízd byla opravdu veliká a bylo jásné, že rozhodčí budou mít nelehký úkol, vybrat ty nejlepší.

Po úderu deváté hodiny večerní začali finálové jizdy. První 2 jezdci z kvalifikace Grant Fielder a Benny Korthaus měli smůlu, potkal je pád a propadli se až chvost.

Pěknou jízdu předvedl německy mlaďas Andi Wittmann, který se vytáhl s triky 360 a x-up-one-footed backflip na prvních dvou skocích, table z wallu a tailwhip indian air na posledním doublu a to ho vyhouplo na 3. místo.

Další Němec Amir Kabbani z Mnichova ukázal, že je ve finále zaslouženě a předvedl tailwhip a backflip, can can z wallridu, barspin na step upu, x-up z gapu a celé to zakončil perfektním supermanem.

Ovšem pouze jediný jezdec dokázal odjet obě dvě jízdy perfektně, a tím byl Nor Trond Hansen. Vytáhl se s 360-table a backflipem po startu, one-foot-table z wallu, barspin na step upu a frontfilpem na konec. Stal se tak vítězem závodu a domů si odvezl i šek na 2000 euro.

Kompletní výsledky Nissan White Style
1. Trond Hansen – Specialized – (NOR)
2. Amir Kabbani – Cannondale – (GER)
3. Andi Wittmann – Giant – (GER)
4. Martin Söderström – / – (SWE)
5. Andreu Lacondeguy – Kona – (ESP)
6. Lluis Lacondeguy – Kona – (ESP)
7. Mike Smith – DMR – (UK)
8. Lance McDermott – Scott – (UK)
9. Sam Pilgrim – Diamondback – (UK)
10. Benny Korthaus – Specialized – (GER)
11. Rob J (GER) – Rocky Mountain – (GER)
12. Grant Fielder – Kona – (UK)

Dalším závodem, konaným v tomto proslulém rakouském bike parku bude dirtovy závod 26 trix na začátku června.

O tom jak to ve skutečnosti vypovídalo napoví i hodně luxusní osmnáctiminutový sestřih na konaworld.tv, takže se pohodlně usaďte a osvěžte si angličtinu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí