Vienna Air King 2009 - další info

Autor: Rasoulution, Navy, vydáno: 25.3.2009

Čtvrtého pokračování závodu Vienna Air King se zůčastní 50 vybraných riderů z více než 15 zemí z celého světa. Nejlepší dirtjumpeři z Kanady, USA, Ruska, Austrálie, Velké Británie, Francie, Španělska, Itálie, Německa, Rakouska, Švícarska, Švédska, Polska, Slovenska a Česka si to rozdají přímo v centru rakouské metropole před historickou budovou Vienna City Hall.


Leošní ročník Vienna Air King ozdobí vítězové předešlých ročníků tohoto contestu Darren Pokoj (2006, Austrálie), Benny Korthaus (2007, Německo), Sam Pilgrim (2008, GBR) nebo třeba freeridové stars ze zámoří Darren Berrecloth (Kanada) a Paul Basagoitia (USA). Avšak nejen dobře známá jména světové scény se utkají v tomto závodě. Do finálové kvalifikace jsou pozváni i mladí talentovaní rideři, jako třeba Mike Montgomery (USA) nebo ruský talent Pavel Aloykhin.



Konečný seznam pozvaných riderů:

Darren Pokoj (AUS)
Pavel Aloykhin (RUS)
Matthias Gattringer (AUT)
Linus Sjöholm (SWE)
Philipp Fruehwirt (AUT)
Martin Söderström (SWE)
Darren Berrecloth (CAN)
Lance McDerrmott (GBR)
Mischa Breitenstein (SUI)
Mike Smith (GBR)
Yannick Granieri (FRA)
Sam Pilgrim (GBR)
Amir Kabbani (GER)
Mike Montgomery (USA)
Benny Korthaus (GER)
Paul Basagoitia (USA)
Bartek Obukowicz (POL)



Sam Pilgrim – 360



Závodní park:

Stejně jako minulý rok i letos má stavbu dirtové lajny na starosti Andi Brewi, který se tentokrát rozhodl koncept tratě trochu změnit. Startovní věž s dropem bude letos o něco nižší, ale za to bude obsahovat dva různé odrazy. Uvodní step-down tak bude riderům dávat dostatečnou rychlost na první závodní dirt s hliněným nájezdem i dopadem. Dva následující dirty budou vetší než ten první a budou mít dřevěné nájezdy. Mezi nimi potom bude malá technická vlnka, kde bude možné nabrat potřebnou rychlost. Další změnou oproti předešlým ročníkům je bank na konci této lajny. Ten riderům nabízí možnost ukázat své parkové skills.

Perfektně našejpovaný park s tímto setupem dává možnost všem ukázat, co přes zimu natrénovali. Kombinace takovéhoto parku s již zmiňovanými jmény věstí tu nejlepší dirtovou show, která bude letos v Evropě k vidění.




Benny Korthaus – 360 tabletop



Program Vienna Air King – pátek 3. dubna 2009:

Program závodu Vienna Air King je rozdělen celkem do třech dnů. V pátek je na programu předkvalifikace, do které je přihlášeno 25 riderů. Účast v této části závodu byla otevřena všem zájemcům, kteří organizátorům poslali své portfolio. Na zakládě toho potom proběhl první výběr, kterým prošla celkem početná česká partička.
Tato kvalifikace se pojede na dvě jízdy a do sobotní finálové kvalifikace z ní bude postupovat deset nejlepších riderů. Porota bude hodnotit nejen obtížnost triků, ale teké jejich provedení, styl a to, jak rozdílné triky rider dává.



Startovní listina předkvalifikace závodu Vienna Air King:

Alfred Scholtze (AUT)
Frederic Austruy (FRA)
Andi Brewi (AUT)
Andi Wittmann (GER)
Daniel Madzia (AUT)
Nick Pescetto (ITA)
Georg Fechter (AUT)
Kevin Katinas (NED)
Niki Leitner (AUT)
Jakub Vencl (CZE)
Patrick Leitner (AUT)
Mislav Mironovic (SLO)
Pascal Breitenstein (SUI)
Emil Thelander (SWE)
Ramon Hunziker (SUI)
John Alm Hogman (SWE)
Damjan Siriški (CZE)
Nils Örnjäger (SWE)
Jan Tóth (CZE)
Blake Samson (GBR)
Martin Voříšek (CZE)
Danny Pace (GBR)
Thomáš Zejda (CZE)
Sam Reynolds (GBR)
Inigo Yanci (ESP)



Benny Korthaus – 360 tailwhip



Program Vienna Air King – sobota 4. dubna 2009:

Druhý den této akce bude patřit kvalifikaci do finále. Ta bude probíhat celé sobotní odpoledne. Do této dvoukolové kvalifikace nastoupí 10 nejlepších jezdců z páteční předkvalifikace a 17 pozvaných riderů. Z těchto 27 dirtjumperů bude do samotného finále postupovat pouze dvanáct riderů, takže i v této kvalifikace se bude hrotit.

Během samostatného vloženého závodu Panasonic best-trick, který se bude konat dvě hodiny po kvalifikaci, budou určitě padat doslova pekelné kousky. Do contestu o nejlepší trik navíc mohou nastoupit jen ti rideři, kteří nepostoupili do finále!
Za nejlepší trik dostane jeho autor 500Euro a digitální kameru Panasonic. Sobota bude zakončená oficiální riders party v klubu WUK (Währingerstr. 59, 1090 Vienna), na které bude stylem „Indie-Chanson-Powerpop“ vyhrávat pařížsko-vídeňská kapela Plexus Solaire. Po zbytek večera potom bude všechny bavit DJ Jamika. Snad se tam dvanáctka finalistů moc nesestřelí…




Amir Kabbani – superman



Program Vienna Air King – neděle 5. dubna 2009:

Start finále Vienna Air King je naplánován na 14:30. Dvanáct nejleších riderů z předchozích dvou dnů se popere o 7.500Euro (cca 200.000Kč). Finále se oproti předchozím kvalifikacím pojede na tři jízdy. A tady už půjde do tuhého!

Jak je napsáno o kousek výš, pojede se o celkové prize money 7.500Euro. K tomuto balíku dostanou tři nejlepší dirtjumpeři navíc ještě digitální kamery a vítěz ještě speciální HD camcoder. Pro všechny ridery platí stejné pravidlo – ukázat ty nejlešpí triky.



Vienna Air King je perfektním startem do nadcházející sezóny, takže je jasné, že se všichni rideři budou předhánět a budou se snažit vyhrát. Dolekop.com do Vídně pojede tento souboj zdokumentovat, takže se můžete těšit na přísun exklusivního materiálu ihned po této velkolepé akci.



Web závodu, kde najdete další informace a kontakty: www.vienna-air-king.at



Text: Rasoulution a Navy
Foto: David Ulrich




Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel GANTUS 25.3.2009 v 13:37

    PARADA

  • anonymní uživatel vojta 25.3.2009 v 17:10

    to bude asi hodne kruty

  • anonymní uživatel kwjetaak (martin.komi (a) seznam.cz) 25.3.2009 v 17:47

    cau, bude to hell... nejedete nekdo z moravy ke komu bych se mohl pridat?

  • anonymní uživatel loleq 26.3.2009 v 14:15

    bude to řežbáááá :)

  • anonymní uživatel Verča (c00ndy (a) seznam.cz) 26.3.2009 v 21:00

    pozdravujte Sama :D

  • anonymní uživatel lopes55 1.4.2009 v 22:59

    Už se nejvííc těšíím...juhuu

  • anonymní uživatel TOmas (ee) 2.4.2009 v 18:54

    vstup zadarmo nie?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí