Report: Madman Bike Session

Autor: Lukáš pastwo Pastva, kategorie: Report, vydáno: 10.9.2010

A je to tu!!! Máme pre Vás prvý report z Madman bike Session!!! konanej v skateparku v Novej Bystrici!

Každoročne sa tam konajú rôzne eventy, ale bike súťaž tam ešte nebola. To podnietilo tamojších riderov, aby zorganizovali Madman Bike Session. Všetko sa to konalo 4. Septembra. Počasie napokon dostalo rozum a všetko dobre dopadlo, ale nepredbiehajme.

Akcia začala už v piatok, kedy sa dostavili chalani z Prievidze, Námestova a Bánoviec. Krátke tréningy a večer psychická príprava na byte v štýle, ktorý majú len bikeri. Sobota, nastal deň dé. Už od deviatej hodiny rannej, sa skateparkom ozývali tóny z BMX filmov s jediným účelom. Pripomenúť riderovi pasáž z filmu a hecnúť ho do trikov o ktorých sníva, trikov, ktoré mu vynesú zlatú medailu. Medaile a plakety na akciu venoval klub Down Hill Čadca, jazdci si tak okrem finančnej odmeny a vecných cien odnášali aj sošku na pamiatku. S príchodom hudby začali prichádzať na ďaleký sever aj jazdci a návštevníci zo všetkých kútov Slovenska. Od Košíc po Bratislavu, od Prešova po Bebravu.





Na pláne boli tri disciplíny. Hlavná disciplína Bikemagazin Skatepark Contest sa išla pre dve kategórie, BMX a MTB. Nasledoval Cyklomania Best Trick a Devilwork Bunnyhop Contest. Speakerovania som sa ujal ja, pastwo. Ikeď so strachom, či budem schopný pomenovať všetky triky a sérky, som to nakoniec údajne zvládol docela dobre. Stačilo pri každom spomenúť nejakú uletenú hlášku a diváci a jazdci mali o zábavu postarané. Všetko to kameroval Filip z pome.sk, ktorého dielňa patrí k najlepšej na Slovensku na extrémné športy. Dúfajme, že ich videá budú na väčšine bikových eventov konaných na našom území. Klobásky sa piekli, kofola či vinea sa rozlievala a redbull sa jazdcom zadarmo rozdával. Štartovné 2 eurá teda boli investícia viac než výhodná.





Ale poďme k samotnému popisu súťaže. O 11:00 sa po rozjazdoch začalo kvalifikáciou BMX do ktorej sa prihlásilo 14 jazdcov. Už od začiatku všetci čakali na výkony Tomáša Jeleňa z Prešova. No prekvapili aj ostatní mladí jazdci. Je vidieť, že Freestyle scéna na Slovensku ide rýchlo vpred a to je dobre. Kvalifikácia sa šla formou jamu po 10 minútach. Postúpilo z nej do finále 11 riderov. Po nich na pľac nastúpili chalani s veľkými kolesami. MTB kvalifikácie sa zúčastnilo prekvapivo až 10 jazdcov, šla sa takisto formou jamu, na 10 minút, po dvoch skupinách. Postupovali len štyria, aby finále malo požadovanú vysokú úroveň.





Počas prestávky pred samotným finále Madman zorganizoval** exhibíciu** jeho dvoch týmových jazdcov. Na trialovom bajku sa predstavil Peter Koštál a na flatlandovom Richard Reichel. Obaja mali zohranú show a do vlastnej hudby predvádzali akrobatické kúsky za asistencie dobrovoľníkov z davu, či bez nich.

Po krátkom spestrení sa mohlo ísť na finále a všetkým bolo jasné, že budú padať triky z ktorých sa nielen jazdcom zatočí v hlave. Začalo sa kategóriou BMX. Najprv mal každý rider jednu minútu plus last trik. Následne sa šiel jam v dvoch skupinkách po 10 minút. Do finále sa prebojoval Michal Brilák z Námestova. Jeho 720, tailwhip cez pyramídu a takmer vrátený bikeflip dokazujú ako rýchlo sa mladá krv učí nové triky. Michal Miškejz Banskej Bystrice, ktorému nik nepovi inak ako Maxo predvádzal svoje polety, pretiahnuté turndowny, tobogan transfer z funboxu do bangu, 360 tabletop, technické triky na plošine funboxu. Marek Žabka z Prievidze sa pokúšal o tailwhip transfer z funboxu do minirampy, whip z bangu, 360 cez funbox a načisto odídený 360 tailwhip. Ľubomír Dvorský z Prešova dával backflip, tailwhipy a 360. Adam Rechtorík zo Žiliny jazdil prevažne streetové triky, ale dal aj vysokú 360 ponad koping rádiusu a dlhý nosemanual od Adama Rechtoríka, ktorý mu zároveň vyniesli Best trik. A všetkých prekvapil dlhým KP nosemanualom cez celý grindbox. Patrik Masár z Prievidze sa hecoval na Decade, no načisto vrátil barspin zo stola, barspin transfer z funboxu do bangu, či 360 barspin. Radoslav Čajka (2m) sa vo finále asi zbláznil, pretože začal neskutočne hrotiť. Žiaľ váčšina z jeho trikov mu nevyšla. No pokusy o double tailwhip, flair, fliar to tailtap, či frontflip pri ktorom si skoro zlomil chrbticu všetkým vyrážali dych. Všetci títo borci ale nemali to štastie, aby boli ocenení.





To sa podarilo až Martinovi Madigárovi, ktorý už dáva svoj fliar na istotu. Takisto vracal cez celý funbox štýlovu 360, točenú priam ako 180 to 180 out. Backflip, nofoot to nofoot cancan, 360 tabletop, či condor zo stola mu vynieslu zaslúžené tretie miesto. Karta šla neskutočne Dominikovi Jancekovi (2m), který lietal v neskutočnej výške na funboxe, snáď najvyššie zo všetkých. Jeho pretiahnutý superman seatgrab, condor, či dacie triky dával vo výške a štýle. Snažil sa vrátit načisto aj doubletailwhip v rádiuse, 540, či vysnívaný trik Barspin to Condor. Bral teda druhé miesto. Na prvom mieste sa umístnil Prešovčan Tomáš Jeleň. Jeho jazdenie je ešte o kus daľek oproti predošlým. Backflip ponad Jamatona, Backflip condor, frontflip, tailwhipy všade a na všetkom, aj z manuálu sú toho dôkazom. Jeleň sa žiaľ zranil pri poslednom flipwhipe a zobrala ho sanitka. No ajtak vyhral 50€ od Bikemagazinu a nakoniec aj** Best Crash.** V súčastnosti má nohu v sádre, dúfame, že sa čoskoro uzdraví.





MTB finále sa šlo formou jamu, keďže z kvalifikácie postupovali iba štyria. Ale o to viac bolo na čo pozerať. ** Jakub Hlinka** sa pokúšal o flair, vracial barspin transfer, x-up to barspin, backflip, či barspin zo stola. Bolo z toho tretie miesto. Z Českej Republiky prišiel Ondra Krčmář a oplatilo sa. Jeho veľmi štýlová jazda plná condorov, tailwhipov, barspinov mu vyniesla druhé miesto. Ale najviac trikoval Martrin Sitáš. Jeho neskutočne pretiahnuté supermany, superman seatgraby, superman to superman tailwhip, či tailwhipy na všetkom možnom mu zaslúžene vyniesli prvenstvo v kategórii MTB a 50€ od Bikemagazin.sk

Následne sa už za mierneho dažďa odovzdali ceny, ktorý prerástol v poriadnu búrku. Ale aj tak Madman Bike Session dopadla na výbornú. Ďakujeme sponzorom Bikemagazin , Obec nová Bystrica, Madman, Cyklomania, Down Hill Čadca, Devilwork, Jamatonovi za ich podporu.





Špeciálne ďakujem Michalovi Tvrdlíkovi, Milanovi Žemelovi, Ladislavovi Vojtekovi, Partikov Pretákovi, Jánovi Vorekovi, Martinovi Lapihuskovi, Filipovi Michalikovi, Jakubovi, Petrovi Kozovi, Patrikovi Lastovicovi, Martinke Brisudovej, Martinovi Sitášovi, Rudolfovi Chovancovi, Jozefovi Chlebekovi, Filipovi Zbojekovi a ostatným na ktorých som zabudol. Bez Vás by Madman Bike Session nemohla fungovať!

A ešte chcem poďakovať Pulecovi a Marošovi za pomoc pri písaní tohto reportu, díky borci!

Tešíme sa na budúci ročník.



Výsledky Bikemagazin Skatepark Contest

BMX:
1. Tomáš Jeleň (Rockstar)
2. Dominik Jancek (Madman)
3. Martin Madigár

MTB:
1. Martin Sitáš (Devilwork)
2. Ondra Krčmář
3. Jakub Hlinka

Cyklomania Best Trick:
Adam Rechtorík

Devilwork Best Crash:
Tomáš Jeleň (Rockstar)

Video z Madman bike Session za velkého potlesku pre Pome.sk práve TU!!!

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení

Reportáž bude aj v novom čísle magazínu Biker, ktorý vyjde 20.9.2010, tak si to kup!!!

Text: Lukáš Pastva
Fotky: Peter Koza, Patrik Lastovica

Diskuze

  • anonymní uživatel ody 10.9.2010 v 13:04

    umej chlapy

  • anonymní uživatel Onan (kid4 (a) seznam.cz) 10.9.2010 v 14:35

    Hodně pěkný.... Jediný co mi tam trochu vadí, je ta Red Bull helma... :D Ale jinak Libice. :)

  • anonymní uživatel hamr123456789 (hamr123456789 (a) seznam.cz) 10.9.2010 v 17:51

    proč ti vadi

  • anonymní uživatel rados (airrado (a) azet.sk) 10.9.2010 v 18:21

    kurnik len škoda že v rovnakom čase sa konala aj CTM moravsko slovenskí pohár čiže sa nedá biť na dvoch miestach na raz a pozrieť to ,,, ako akcia to vyzerala biť super

  • anonymní uživatel Kube (tajfun191 (a) azet.sk) 10.9.2010 v 23:42

    Pastwo je pan:D

  • anonymní uživatel Onan (kid4 (a) seznam.cz) 11.9.2010 v 11:26

    hamr: No vadí mi to kvůli tomu že RB sponzoring si lidi těžce vydřou... A přijde mi uhozený, že si někdo tu helmu udělá dokonce jí i nosí.... Borec jezdí fakt pěkně, ale prostě neni RB rider... Ale tyhle debaty tu už byli asi 100x... Nic proti němu, jen se mi to prostě nelíbí...

  • anonymní uživatel jose (stetir (a) centrum.sk) 11.9.2010 v 15:47

    Pastwo , kamo klobúk dole si proste borec,urobiť niečo tekéto je priam neuveritelné!!!! Ako s obľubou hovorím Z HOVNA SI UPIETOL BIČ! Si king

  • anonymní uživatel pastwo (pastwos (a) sewer.sk) 11.9.2010 v 17:05

    dik :D ale stale sa to nehrabe na zahranicne akcie :))) bez ridervo a ostatnych kamaratov by to neslo :) a sponzorov samozrejme :)

  • anonymní uživatel Baron 12.9.2010 v 12:20

    pekna akce, track?

  • anonymní uživatel tomi 15.9.2010 v 13:58

    konečne aj na slovensku dačo :) a pls ako sa vola ta pesnička z toho videa ?

  • anonymní uživatel pastwo (pastwos (a) sewer.sk) 17.9.2010 v 13:30

    The Muse - Mad Man

  • anonymní uživatel salat 22.9.2010 v 21:14

    pisen???????? uz se tu ptalo asi 10 lidii

  • anonymní uživatel pastwo (pastwos (a) sewer.sk) 23.9.2010 v 10:51

    oprava, The Hives - Mad Man ;-)

  • anonymní uživatel kuch 18.10.2010 v 19:09

    aj tak ta pesnick nikde neni dpc iba na americkich strankach kde za to pitaju prachy !!!!!

  • anonymní uživatel pastwo 23.11.2010 v 21:21

    skus to cez www.grooveshark.com ..tam to je :)

  • anonymní uživatel MKN 7.4.2011 v 21:21

    ale tam to nejde stahnout....

  • anonymní uživatel daniel (slovakdajda (a) seznam.cz) 12.4.2011 v 18:22

    je to moc drsne

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí