MEGA 2011, Invaze do Francie

Autor: Oskar Jančík, vydáno: 10.1.2011

V pondělí 10. ledna ve tři hodiny odpoledne francouzského času se otevírá registrace pro závod Megavalanche.

Co vše je potřeba, abyste se mohli konečně zúčastnit tohoto legendárního závodu i vy?

Především je potřeba se včas přihlásit. Přestože letos bude startovat 2000 mužů a 200 žen, zájem je obrovský a kapacita závodu se naplní rychle.
Nejvýhodnější je potom celý závod spojit s týdenní dovolenou. Organizátoři nabízí několik výhodných balíčků. K popisu těchto balíčků se vrátíme později. Protože se letos jede týden před Mega ještě Avalanche Enduro v nedalekém Vaujany, dá se teoreticky jezdit 9 dní a v nich odjet 3 závody.

O jaké závody jde? Mega není potřeba rozebírat, o ní se na DK mluvilo již mnohokrát. Součástí Mega týdne je také Oz downhill – klasický formát dh závodu. Letos byl přidán ještě závod Avalanche Enduro ve Vaujany na začátku celého týdne. Data viz kalendář níže, detailní informace viz www.avalanchecup.com.

neděle 3. července
Avalanche Enduro Vaujany: Seeding run

pondělí 4. července
Avalanche Enduro Vaujany: závod

úterý 5. července
Avalanche Cup Oz en Oisans: trénink

středa 6. července
Avalanche Cup Oz en Oisans: závod

čtvrtek 7. července
Bike Speed Megavalanche: volný trénink

pátek 8. července
Megavalanche: kvalifikace

sobota 9. července
Megavalanche: Mega Ladies – Mega Challengers – Mega Amateurs – Mega Affinity

neděle 10. července
Megavalanche – Meaga Affinity





Závodník, který se přihlásí na Mega, spolu se startovným získává i týdenní (nebo i 9 denní) lístek na lanovku platný v celém středisku. Pokud od ceny startovného 94 € odečtete cenu za týden sjezdování kdekoli jinde, vyjde vám, že Mega máte vlastně zadarmo.
Aby to nebylo všechno, pokud si s sebou berete nezávodícího kamaráda (je potřeba auto vytížit a nevozit vzduch), tak ten má celý týden ježdění za pouhých 34 €. Je ale potřeba jeho lístek objednat již při registraci do závodu, jinak má smůlu a musí platit na místě plnou cenu.
Lístek na lanovku se jmenuje VISSALP PASS a umožňuje v rámci střediska vstup do bazénu, na tenis a spoustu dalších radovánek se slevou. V neposlední řadě, pokud vás bude ježdění v Hujeru už trochu nudit, můžete se jeden den povozit v sousedním Les2Alpes (týká se spíše nezávodících kamarádů).
VISSALP PASS si vyzvednete po příjezdu do Alpe d´Huez v pokladně u lanovek. Je potřeba mít s sebou doklad totožnosti.

Organizátoři myslí i na zranění. Přece jen do července daleko a kdo sjezd miluje, rentgen často navštěvuje.
Při registraci si můžete připlatit 4 €, za které získáte pojištění proti neschopnosti startovat v závodě. Ve lhůtě delší než 10 dnů před závodem máte nárok na plnou kompenzaci startovného bez dodání jakýchkoli dokladů. Ve lhůtě 10 a méně dnů před závodem je potřeba doložit lékařskou dokumentaci o úraze.

Když je řeč o zranění. Pro start v závodě je potřeba mít i zdravotní pojištění. Organizátoři budou vyžadovat předložení dokladu o pojištění při registraci – v den, kdy si budete vyzvedávat startovní číslo. Většina pojišťoven bude za „extrémní sporty“ chtít strašlivé příplatky nebo vás vůbec nepojistí. Organizátoři se snaží tuto věc kontrolovat a není dobré se spoléhat, že to nějak okecáte. Pokud jste držitelem licence ČSC, tak stačí předložit licenci.
Držitel licence je pojištěn pro krytí nákladů spojených s ošetřením při zranění v závodě. Ze zkušenosti, licence je nejjednodušší.





Pro přihlášení a zaplacení startovného je potřeba mít k dispozici platební kartu, která umožňuje on line platby. Pokud tyto řádky čtete před otevřením registrace, můžete se aspoň podívat na stránky, které administrují přihlášení a platbu.

http://www.activeglobal.com/…-d-huez-2011

Vytvoření účtu je dílem okamžiku, vše funguje jako v klasickém e shopu a i při minimálních znalostech angličtiny se celá věc dá stihnout za pár minut.





Pokud čtete po otevření registrace, prolink ze stránek avalanchecup vás sám přivede na příslušnou stránku.

Ubytování:
Kempování: na všech oficiálních stránkách se dozvíte, že v Hujeru se nesmí kempovat. Je to pravda, v obci se kempovat nesmí, ale kousek od lanovky už nejste v obci a také zde každoročně vyroste stanové a obytkové městečko. Je samozřejmě v zájmu všech majitelů realit v Alpe d´Huez dostat pokud možno všechny do placeného ubytování. Autem se dá vyjet poměrně vysoko a pokud budete mít štěstí, najdete určitě i pěkné místo s dostatkem soukromí. To ale doporučuji spíše majitelům opravdových a plně vybavených karavanů, v noci bude i v červenci zima.

Ubytovací kapacity Alpe d´Huez jsou obrovské a nabídka široká. Od ubytování v soukromí přes klasické francouzské lyžařské paneláky. Počítejte s tím, že za ubytování dá 4–5 členná skupina cca 500 euro. Ideální je podívat se sem nebo kontaktovat tourist office.
Nejlepší je určite bydlet přímo v centru dění v Hujeru, díky lanovkám se ale dá bydlet i v Oz en Oisans, kde je bydlení levnější.

Alpe d´Huez je jeden z nejstarších lyžařských středisek ve Francii, najdete zde dostatek barů, diskoték a restaurací. Obchodů s potravinami. Ty jsou o něco dražší než v obchoďácích dole v údolí. V Alpe d´Huez je i dost bikeshopů a půjčoven, kde koupíte potřebné náhradní díly. Ceny odpovídají vysokohorské přirážce. Pokud narazíte na DK dodávku, i ta bude jistě mít na prodej zásobu gum a železa. Akceptuje koruny i eura.





COMBINED MEGAVALANCHE WEEK 2011:
Dárek oficiální tričko Mega Week Challenge + Pass VISALP 9 denní (od 2/07 do 10/07/2011) + startovné AVALANCHE ENDURO Vaujany + startovné AVALANCHE CUP OZ + startovné MEGAVALANCHE Alpe d’Huez + záloha za čipovou kartu.
Vyzvednutí pasu 02/07/2011 u pokladny s dokladem totožnosti.
Cena: 140 € namísto 155 €.

PACK GOLD ENDURO:
VISALP 9 denní (od 2/07 do 10/07/2011) + startovné AVALANCHE ENDURO Vauajny + startovné MEGAVALANCHE Alpe d’Huez + záloha za čipovou kartu.
Vyzvednutí pasu 02/07/2011 u pokladny s dokladem totožnosti.
Cena: 114 € namísto 129 €.

PACK GOLD DH:
VISALP 7 denní (od 4/07 do 10/07/2011) + startovné AVALANCHE CUP Oz en Oisans + startovné MEGAVALANCHE Alpe d’Huez + záloha za čipovou kartu.
Vyzvednutí pasu 04/07/2011 u pokladny s dokladem totožnosti.
Cena: 105 € namísto 118 €.

PACK GOLD MEGAVALANCHE:
VISALP 7 denní (od 4/07 do 10/07/2011)+ MEGAVALANCHE Alpe d’Huez + záloha na čipovou kartu. Vyzvednutí pasu 04/07/2011 u pokladny s dokladem totožnosti. Cena: 94 € namísto 106 €

PACK SILVER:
VISALP 5 denní (od 06/07 do 10/07/2011) + startovné MEGAVALANCHE + záloha za čipovou kartu. Vyzvednutí pasu od 06/07/2011 v kanceláři závodu v Alpe d'Huez spolu se startovním číslem.
Cena: 84 € namísto 95 €.

Existují i balíčky na 4 dny. Vzhledem k vzdálenosti mi přijde zbytečné je zde uvádět. Podrobněji viz www.avalanchecup.com





Roku 2011 bude Francie už zase hostit invazi. Nebude to na plážích v Normandii, ale na svazích Alpe d´Huez.
Svou účast avizovaly některé české dh teamy, například Koloshop a Bajkonur team, Michal Červenka se chystá letos objet větší počet Avalanche závodů a DK jako zástupce sedmé velmoci.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel 321123 10.1.2011 v 18:11

    Já tam jedu..

  • anonymní uživatel o2 10.1.2011 v 19:18

    kazaši z LisenHills alias Bajkonur zaplaceno 5ks... bude porno OSKI

  • anonymní uživatel o2 10.1.2011 v 19:18

    dík za info

  • anonymní uživatel jirik 10.1.2011 v 19:34

    kdo jede at si to uzije.. treba mi to vyjde nekdy taky..

  • anonymní uživatel mates77 (mates77 (a) seznam.cz) 10.1.2011 v 20:00

    akorát bacha na to jednodení povození v Les2Alpes,když jsme to vloni zkusili,tak nás fuckli a museli jsme zacálovat liftpass

  • anonymní uživatel Farmer 11.1.2011 v 9:19

    si skocim radsi na vanocni nakupy do Tesca... vypada to na podobnou tlacenici :)

  • anonymní uživatel drzhor (drzhor (a) seznam.cz) 11.1.2011 v 9:27

    je to v cajku tlačiš se chvili :) , jinak doporučuji: teleskopickou sedlovku, plaště s patkou (zapomeťe na bezdušovky),1x zadni nahradni plašť, jestli jste trošku větší tak nahradni destičky 1x, do batohu pumpičku lepeni popř. duše), kvalda se da i na sjezdaku, jinak je lepši endurko, ubytovani rezervovat co nejdřiv bejva to tam našlapnuty.. 2alpy ježděni super ale jak psal mates je tam zvlaštni liftpas, pojištěni - dělali jsme v čr stim že se modliš aby se ti nic nestalo při treningu, na zavod/kvaldu za mam dojem 20eček sme brali, jak je tlačenice občas, tak lidi padaj, obracena zlomena ruka viděna - nedobra vzpominka... 2x zajeto, nevim jestli se nam podaří se tam dostat i letos, když vyjde počasí je to dost super... počitat že nahoře je -3 i min... fotky a videa jsou na drzhor.com

  • anonymní uživatel Yeaaah 11.1.2011 v 12:47

    Buuuu buuuu, ja se tam zas nedostanu.... :(

  • anonymní uživatel gegi 11.1.2011 v 20:57

    viz. drzhor, tady je kratkej trailer z nasi ucasti na mega 2010 a nasledujiciho tripu: www.youtube.com/...

  • anonymní uživatel Yeaaah 11.1.2011 v 21:55

    drzhor: Koukam u tebe na video z kvaldy, s tou hudbou na startu si z vas delali prdel, nebo jak?:-) To by mne asi docela rozhodilo, takovy komediantsky songy:)

  • anonymní uživatel drzhor (drzhor (a) seznam.cz) 12.1.2011 v 8:58

    yeah > jo o to jde :D

  • anonymní uživatel Krotitel (Krotitel (a) email.cz) 12.1.2011 v 9:36

    Alarmááá :)

  • anonymní uživatel Bogus (BogusCZ (a) seznam.cz) 12.1.2011 v 10:33

    Ore Mountains Boys, 10 ks, jedeme zase, je tu někdo z tý pražský bandy, co tam byli loni? jedete zas? hoďte na sebe kontakt, zkalíme se zase jak psi

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí