Pozvánka: zájezd na MOAB 2013

Autor: Zdeněk Maňhal, Petr Kuba, vydáno: 7.2.2013

ikonaZdeněk Maňhal a Petr Kuba společnými silami pořádají 16-ti denní zájezd po středozápadu USA, do Utahu na legendární Moab. Pokud na přelomu května a června nemáte zrovna co dělat, mohl by to být zajímavý tip.

A jak to v Utahu vypadá se podívejte na fotkách Adama Maršála z tripu Michala Márošiho a Gaspiho po Moabu.





Termín: 18.5. – 2.6.2013
Nástupní místo (též místo odletu): Salt Lake City, Utah

Popis zájezdu:
Zájezd je určen pro milovníky přírody a pro více či méně pokročilé bikery. Trasa zájezdu je naplánována tak, aby uspokojila i ty nejnáročnější cyklisty. Jednotlivé denní trasy (cca 40–60 km) se dají individuálně přizpůsobit a program rozšířit či naopak. Průvodce Vám po celou dobu zájezdu budou dělat zkušení bikeři, kteří do těchto míst jezdí pravidelně již 20 let. Ideální je lehký XC bike, event. jiné MTB se zdvihem do 160 mm.

Cena zájezdu: $ 1990 USD





V ceně zájezdu je zahrnuto:

  • doprava po celou dobu akce klimatizovaným vanem
  • ubytování ve dvoulůžkových pokojích, v Moabu v prostorné vile s dvougaráží, vířivkou a bazénem
  • 4 noci pod stanem (ve druhé polovině zájezdu)
  • vstupy do všech národních parků
  • přejezd Zdeňka Maňhala s autem z Vancouveru (Canada B.C.) do S.L. City a zpět

Cena nezahrnuje:

  • stravování (možnost společné přípravy jídla = úspora času i peněz, např. letos jsme takto utratili 200USD/os. a to včetně piva)

Fotogalerie a video z předchozích akcí viz níže.

Program zájezdu:
1. den – sobota – večerní přílet do Salt Lake City, ubytování v motelu (10 minut od letiště), welcome drink.

2. den – neděle – snídaně, sestavení kol, dvouhodinová projížďka po horách s výhledy na město, odpolední přejezd do Moabu, ubytování (6 nocí ve vile poblíž centra).

3. den – pondělí – Moab – Arches N.P. – kolo i pěší turistika.
Moab je malé městečko ve východní části Utahu, oáza v pouštní krajině, kudy protéká řeka Colorado. Městu vévodí majestátní, rozsáhlé hory La Sall (3500 m), které budou v době naší návštěvy ještě pod sněhem. Žije v nich např. puma nebo černý medvěd. V okolí Moabu se hlavně ve 30–60. letech natočila celá řada kovbojek. Zdejší pískovcové skály lákají bikery a motokrosaře z celého světa. Moab je skutečná mekka bikingu, s tímto faktem se budeme setkávat každý den, stejně tak se speciálně upravenými džípy a Hammery. V bezprostředním okolí Moabu leží řada národních parků, jako první navštívíme Arches N.P.

4. den – úterý – pěší návštěva N.P. Canyonland, poté malebná a scénická cesta zpět na kole kolem řeky Colorado.

5. den – středa – Slickrock – nejznámější místo a trail v Moabu – možnost pronájmu džípu nebo motorky.

6. den – čtvrtek – výlet autem do sousedního státu Coloradu – bikování v lokalitě Fruita – úžasné a scénické traily.

7. den – pátek – celodenní výlet – nemůžeme odjet z Moabu, aniž bychom nejeli nejúžasnější trail Porcupine. Autem vyjedeme do hor La Sall do výšky cca 3000 m.n. a odtud nás čeká 45kilometrový sjezd až k řece Colorado.

8. den – sobota – celodenní přejezd autem, během cesty bude možnost jet na kole po vedlejší silnici. Ubytování v motelu v kovbojském městečku Panguitch.

9. den – neděle – odpolední prohlídka N.P. Bryce s unikátními skalními útvary. Odpoledne strávíme na kolech v Red Canyon a večer se vrátíme do motelu v Panguitch.





10. den – pondělí – ranní dvouhodinový přejezd do unikátního N.P. Zion. Čekat nás bude teplé až horké počasí a kouzelné výhledy na obrovské skalní masivy. Parkem jezdí jen ekologické autobusy a cyklisté. Vystoupáme na známý Angels Landing, poté se osprchujeme, nakoupíme a vjedeme do divočiny Gooseberry mesa. Rozděláme oheň, opečeme buřty a vyspíme se pod stany.

11. den – úterý – dnes nás nečeká žádný přejezd, můžeme bikovat celý den. Network těchto trailů vybudovali dva lokálové na náhorní plošině. Soustavu tvoří singletracks a jeep roads. Budete nadšeni.





12. den – středa – N.P. Grand Canyon, Arizona… Většina návštěvníků jezdí na jižní (nižší) stranu – my pojedeme na severní. Čekají na nás rozsáhlé borovicové lesy, vysoká nadmořská výška, málo turistů a úžasné výhledy do Grand Canyon. Přespíme v místním kempu, který je vybaven sprchami i obchodem s potravinami a nápoji.

13. den – čtvrtek – kdo bude chtít, vydá se dolů na dno Grand Canyonu, ostatní mohou sledovat různorodost krajiny ze sedla kola. Večer se sejdeme ve stejném kempu u společného závěrečného táboráku.





14. den – pátek – návrat autem do Salt Lake City – po cestě na nás čeká 60kilometrový sjezd a ubytování ve stejném motelu jako první noc.

15. den – sobota – balení kol, pěší prohlídka mormonského centra, oběd, odjezd na letiště.

16. den – neděle – přílet do Prahy.





Tento program je pouze orientační – je možné ho individuálně měnit, případně přizpůsobit momentální situaci a Vašim přáním. Naší snahou je, aby každý účastník odjel spokojený a s co nejlepšími/ne­jintenzivnější­mi zážitky.





Diskuze

  • anonymní uživatel prd 7.2.2013 v 8:18

    Nástupní místo (též místo odletu): Salt Lake City, Utah ??? to znamena ,ze sa mame dopravit na vlastne naklady tam aj spat?

  • anonymní uživatel Jordy 7.2.2013 v 8:41

    Zní to parádně, ale ještě k tomu cena za letenku do Salt Lake City a rázem jme na cca. 60tis :-( sakra...

  • anonymní uživatel head 7.2.2013 v 9:18

    vyzera tu super

  • anonymní uživatel wu-syndicate (skoda1 (a) post.sk) 7.2.2013 v 14:40

    to musi byt hodne stare foto

  • anonymní uživatel hoffman 7.2.2013 v 15:06

    z čias Rampage 2008?

  • anonymní uživatel Vacan (Vacek_roman (a) lilly.com) 7.2.2013 v 21:03

    Ano hoši, vyjde to na 60 000, ale jestli jste tam nikdy nebyli a chcete poznat US biking, tak se jedná o velmi dobře investovaný prachy. Kluci mají ohromný zkušenosti , který šetří spoustu času, hledání, omylů a peněz. Z našeho pohledu, kdy jsme během 10 dnů chtěli projet maximum trailů, to bylo optimum. Samozřejmě se tam dá vegetit na vlastní pěst, ale pak to chce najmout auto, sehnat mapy, ubytko a mít víc času. A mimochodem, když něco opravdu chci, tak přemýšlím, jak na to vydělat, případně co si raději odpustím, to je otázka priorit.

  • anonymní uživatel Zdenek Manhal (zmanhal (a) shaw.ca) 12.2.2013 v 6:01

    Ano, letenka neni v cene, takze celkova cena se pohybuje kolem 60 t, ale na tento vylet budete vzpominat jeste za 20 let.
    Adamovi fotky jsou z roku 2008, kdy MM jezdil za Giant.

  • anonymní uživatel stofan 12.2.2013 v 12:39

    prachy to niesu najmensie, ale verim, ze tie zazitky su na nezaplatenie..., a zvlast ked ti tam davaju support ludia ktory to tam uz akotak poznaju, tak ta cena mi pride fakt ok

  • anonymní uživatel tomaass (tomas (a) sorejs.cz) 12.2.2013 v 13:32

    to se mi líbí. kdy je deadline s přihláškou, kdyby to náhodou nějak vyšlo?

  • anonymní uživatel Zdenek Manhal (zmanhal (a) shaw.ca) 12.2.2013 v 17:40

    3
    deadline je 20 unora, pak kupujeme pro vsechny prihlasene letenky

  • anonymní uživatel Pauky (honza.pauky (a) gmail.com) 27.3.2013 v 21:46

    Zdravím, vypadá to naprosto luxusně! Je super, že to děláte :) Jen mám otázku, jsem laik a tak mi přijde jen divný, že podle těch fotek co vidím, mít s sebou lehký XC bike se zdvihem do 160mm, není to málo?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí