reklama

Ory Bárta vyhrál MR Nepálu

Autor: Cestajecilem.cz, vydáno: 2.4.2013

ikonaOndra Ory Bárta vyhrál mistrovský závod ve sjezdu v Nepálu. Při své cestě z ČR do Asie a kdo ví, kam dál, se Oran zúčastnil v Nepálu XC závodu, ale jako ortodoxní sjezdař nemohl vynechat ani tamní mistrovství v DH.

Na webu výpravy cestajecilem.cz Ondra závod popsal takto:Výjezd do centra dění u resortu Hattiban byl možná víc technický než sjezdová dráha, ale Sputnik nezná překážku, kterou by nevyjel. Hned potkáváme vítěze posledních dvou šampionátů, který žije v Kalifornii ale má nepálské občanství a pomáhá nám s registrovací do závodu. Start sjezdové dráhy je přes 2000 m.n.m a vede borovicovým lesem po vyprahlé prašné cestičce, připomínající spíš jednoduchý singletrail s pár skoky a superspeed sekcemi, kde se jelo snad 60 km/h. Horská kola a sjezd speciálně jsou v Nepálu velmi mladým sportem, ale nabývají na popularitě, neboť lepší podmínky pro MTB jsme ještě nikde neviděli. Je to teprve třetí Mistrovství Nepálu ve sjezdu horských kol, ale organizace závodu i přístup a vybavení závodníků je podobné menším českým závodům. Velkým rozdílem je akorát absence lanovky, a tak se na start šlape pěkně po svých, naštěstí má celá dráha převýšení kolem 200 m. Po čtyřech jízdách Ory končí s tréninkem a nemůže se dočkat zítřejšího závodu.





„Ráno si společně s asi třiceti závodníky dávám jeden tréninkový výšlap a čekám na měřenou jízdu, kde končím druhý, těsně za loňským šampiónem s časem 3 minuty a 19 vteřin. Chvíli rozdýchávám tuhle prašnou časovku a jdu na oběd, který je zde připraven pro všechny závodníky zdarma. Finálová jízda se jede s dvouminutovými rozestupy a čekání na startu bylo víc než dlouhý, výhled na kopce a Káthmándú to ale vynahrazoval. Pár malých chyb jsem dohnal šlapáním a závod vyhrávám s časem 3 minuty a 15 vteřin. Mistrem Nepálu se bezkonkurenčně už po třetí stal zubní asistent z Kalifornie.“

Více na cestajecilem.cz.







Výpravu Cesta je cílem podporují: Humi, Giro, Camelbak, Pinguin, Giant, Banshee

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Čárys ze 720 cé zet (seven20 (a) volny.cz) 2.4.2013 v 13:51

    ORY, sleduju vás z Indonesie, a co dodat - držte to v plným !!!
    Kongras, závodníci...

  • anonymní uživatel Baba-Ji 2.4.2013 v 15:46

    Tohle mně docela dostalo: "Na celých závodech panovala super atmosféra. Lidé ze svazu cyklistiky se stále ptali závodníků, co zlepšit a jak se jim líbí organizace a dráha. Celý večer se u piva vedla diskuze mezi organizátory a sjezdaři o možnostech závodění, tréninku a dalšího postupu pro urychlení vývoje horské cyklistiky v Nepálu. Další den si jeden padesátník ze svazu vzal svoje FR kolo a šel společně se zbylými závodníky dávat pump trackové souboje na konec sjezdové dráhy. Škoda, že to tak nefunguje i u nás, kde se zdaleka tak nemusí řešit peníze jako tady!!!"

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí