Pozvánka: Downhill závody na Pekláku

Autor: Roman Malina, vydáno: 24.5.2013

ikonaKaždý, kdo už alespoň jednou stál na startovní čáře, ví moc dobře, jaký je to adrenalin ty poslední vteřiny před „výstřelem“. Tep se spolu s nervozitou zvyšuje. V hlavě si promítáte první úseky trati a hlavně problematické pasáže. V rychlosti kontrolujete upnutí přilby a nasazení chráničů. Rovnáte brýle. Ukazováčky už drtíte brzdové páčky a přední noha je na pedálu připravena k akceleraci. Ještě poslední soustředěný nádech, když v tom slyšíte: tři… dva… jedna…





Vítejte na pokračování závodů ve sjezdu v Bike parku Peklák v České Třebové!

I když nejsme nikterak rozlehlý bike park a je to zhruba rok, co se zde poprvé koplo do země a zahájila se tak samotná výstavba parku, na podzim loňského roku jsme závěrem rozjezdové sezóny pořádali závody. Nejednalo se o žádný český pohár, ale i přes minimální zkušenosti s akcemi tohoto druhu vše dopadlo na výbornou! Sjezdovka zde měří 800 metrů s převýšením asi sto pade. Namotané tratě mají tedy okolo kilometru. Závodilo se na dvou tratích, vždy dvě jízdy na každé z nich a poté se lepší časy sečetly. Počasí nám přálo a podpořilo tak 40 závodníků. Akce tohoto kalibru byla v okolí nevšední a proto se nebylo čemu divit, když nalákala ke třem stovkám diváků. Závod vyhrál rychnovák Dan Derunov s časem 01:41 na první trati a 01:52 na trati druhé. O druhou a třetí příčku se podělili se stejnými součty časů místňák Mates Mrštný a hradečák Tomáš Vohralík. Třešničkou na dortu a především parádní podívanou pro diváky byl v závěru odpoledne Big Air Challenge. Jednalo se o závod ve skoku do dálky na poletu jménem Můstek. Dobrovolníci se vrhali střemhlav do sjezdovky a na tři měřené pokusy zkoušeli překonat jeden druhého.V závěru všem vypálil rybník Vojta Roušavý, který tak stanovil rekord skoku na neuvěřitelných 20,83 metrů. Parádní akci už jen zbývalo dovršit na áftru v klubu Za vodou, kde ke kalenici a tanci zahrálo pár HC kapelek.





29. června jedeme dál!

Za dva týdny a pár dní se můžete těšit na pokračování této akce. Pro nedočkavce bude v pátek 28. 6. park v provozu za účelem tréninku od 14 do 18 hodin. Princip závodu bude totožný. Každý závodník si na každé trati zajede 2 jízdy, z čehož se mu lepší časy sečtou. Novinkou pro tento díl bude změna druhé trati. Podle našeho inovovaného značení se pojede sjezdová Rolling Stones a freeride lajna Malinovka. Nejen pro jezdce ale i pro diváky tak přibude více atraktivity v podobě četnosti skoků (zejména macatý přezcesťák), klopenek a technických pasáží. Pro ty, co nechtějí závodit, ale rádi by si u nás v době závodů jen zajezdili, máme dobrou zprávu. Park bude celý den plně v provozu a otevřen širé veřejnosti s tím, že vždy v době závodu bude uzavřena ta strana bike parku, kde bude právě probíhat závod. Na té druhé straně se budete moci s radostí prohánět. Po odjetí závodu bude pokračování v Big Air Challenge, kdy se dobrovolníci mohou pokusit překonat již zmíněný rekord 20, 83 metrů! Posílení zábavy pojistí například speaker s hudebním doprovodem. O občerstvení se od rána až do noci postará dobře zásobený bufet. Hlavním chodem dne bude grilovaná kýta. Večerní dojezd bude formou grilovačky a campingu přímo v areálu. Chybět nebude pořádný táborák, tombola a hudební podbarvení. V neděli platí klasický pojezd v parku dle otevírací doby.





Podtrženo sečteno.

pátek 28. 6.
14h – 18h trénink

sobota 29. 6.
08h – 09h registrace závodníků
09h – 12h trénink
12h – 13h riders meeting
od 13h 1., 2. kolo závodu na trati Rolling Stones
- 1., 2. kolo závodu na trati Malinovce
- Big Air Challenge – závod ve skoku do dálky, pokus o překonání rekordu
- vyhlášení výsledků
- večerní dojezd – hudba, grilování, tombola, camping,…

neděle 9. 6.
nedělní poježdění 10h – 18h

Startovné 350,– obsahuje: celodenní sobotní permici, porci grilované kýty, los do tomboly

!Pro snazší a rychlejší odbavení je možná registrace předem!
Přihlášky posílejte na mail: malinakhovadak@gmail.com

Ve tvaru: Jméno Příjmení, datum narození, adresa trvalého bydliště
Do předmětu mailu napište: Registrace Peklák
Obratem Vám přijde mail o potvrzení registrace.
Osoby mladší 15 let musí předložit potvrzení o souhlasu rodičů!

Takže co dodat. Těšíme se na Vás všechny! Ať už bajkeři nebo fanoušci přijeďte v hojných počtech, ať ta akce stojí za to! Čeká tu spousta zábavy a rozhodně se nebudete nudit. Zatím hojte a uvidíme se tam :-)

Za Peklák crew Maliňák!



Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí