Report: Enduro World Series Les 2 Alpes

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 8.7.2013

ikonaTřetí závod Světové enduro série se, stejně jako kolo druhé, odehrál v rodné zemi mtb enduro, ve Francii. Tentokrát celý závodní cirkus zamířil do lyžařského střediska Les 2 Alpes, kde se enduro jelo i v rámci evropského festivalu Crankworx.

I další francouzské kolo bylo odlišné od obou dvou předchozích, zatímco v Itálii v Punta Ala se mohlo na tratích trénovat dlouho dopředu (a také to jezdci mohutně využívali), v druhém kole Val d'Allos jeli jezdci téměř na oči, když měli možnost si každou trať pouze jednou projet a zde ve L2A se jelo zase jinak. V pátek byla pěší prohlídka tratí, v sobotu trénink a neděle byla vyhrazena samotnému závodu.





Na jezdce čekali čtyři měřené, hodně sjezdové, RZ. První RZ byla nejvíce fyzicky náročná, Jerome Clementz ukázal, že je excelentně připraven a do druhé RZ si získal náskok 25 sekund. Smůlu měl Jared Graves, který v první RZ zakufroval a nabral ztrátu více jak minutu, v dalších třech se mu dařilo již více, ale lepší jak 6. místo z toho nevytřískal.
Druhá RZ byla naopak velmi technická a hodně dlouhá, druhé nejdelší v rámci celého závodu. V této ztratil naději na úspěch Fabien Barel, když prorazil. Poslední dvě RZ byly spíše kratší, časově odpovídaly delším DH tratím.





Celkové výsledky po součtu časů všech čtyřech RZ ukázaly, že rozhodující byla první RZ. První tři jezdci v ní, byli i první tři jezdci celkového pořadí: 1. Clementz Jerome, 2. Nicolas Vouilloz, 3. Samuel Blenkinsop.





V ženách Tracy Moseley opět nepoznala přemožitelku a získala třetí vítězství v rámci tří startů.

Tím, že se jel závod v rámci Crankworxu, se na startu objevilo i mnoho sjezdařů, kteří běžně enduro závody nejezdí. A i oni ukázali, že umí, třetí Blenkinsop, 13. Loic Bruni, 14. Sick Mick Hannah.





Z československých zástupců se nejvíce dařilo Filipu Polcovi, který dojel na solidním 27. pozici, Matěj Charvát dojel 64., Standa Sehnal 85., Šimon Charvát 112., další pak již v hloubi startovního pole, kompletní výsledky zde. Michal Prokop si zřejmě po pádu nechtěně ukončil sezónu již v červenci, když si zlomil loket.





Cedric Gracia zajel hodně slušně, ale nebyl by to on, aby si závody i hodně neužil. Ochutnávka na další díl Through My Eyes

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel hoffman 8.7.2013 v 14:19

    výborný Polc, gratulácia

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí