Spotcheck: Bikepark Geisskopf

Autor: ZR, Otta, kategorie: Spotcheck, vydáno: 21.8.2013

ikonaVzhledem k tomu, že jsem student a v létě mám prd co na práci, vyrazil jsem objet pár bikeparků a pořídit z nich spotcheck.

Prvním z nich je Bikepark Geisskopf v Bavorsku, kousek od hranic s ČR. Pravděpodobně díky této lokalitě je „spřáteleným“ bikeparkem český Špičák a probíhá zde i spolupráce na výstavbě a úpravách trailů.





Geisskopf nepatří k lokalitám ve vysokých nadmořských výškách, ale i s převýšením 260 metrů zde byli schopni stavitelé vytvořit velice pěkný bikepark se slušným zázemím.
V podstatě se zde nacházejí 4 tratě, které se dají různě kombinovat. Z mého pohledu to bylo jako modrá „Evil Eye Flow Country“, připomínající něco jako „Flow Trail“ na Rychlebech. Sice trošku méně náročný, ale i tak tu bylo zábavy dosti.





Dalším z vyzkoušených tratí byl „červený Freeride“, který mne bohužel moc neuchvátil. Bylo to tu zde hrozně vybržděné a rozhodně musím říct, že by si zasloužil důkladnější údržbu. Ačkoliv na obhajobu provozovatelů musím říct, že nám bylo sděleno, že návštěvnost bikeparku o víkendech bývá normálně 200–300 lidí a letošní rekord byl okolo 500, což je podle mě mírně omlouvá.





Trailem, kde také zažijete určitě spoustu zábavy je „Adidas Evil Eye Original“. Trať se spoustou dřevěných lávek, kde se mohou zabavit jak relativně začátečníci, tak i ti co už mají kolo v paži.

Posledním z tratí vedoucích ze shora až dolů je místní „Downhill track“. Zde najdete v podstatě vše co má na pořádné DH trati být. Od kamenů a kořenů po dropy a skoky. Dle mého názoru jedna z nejzábavnějších DH tratí co jsem jel. Ve spodní části bikeparku si i slopestyle a dirt jezdci příjdou na své a to jak opravdoví začátečníci na lavicích, tak i zkušení „skokani“ na dirtech a dropech velice solidních rozměrů.





Pro úplné „zelenáče“ tu funguje i bikeschool, kam teoreticky můžete „strčit“ dítě nebo přítelkyni pokud by se s nimi nedalo jezdit :)

A pokud byste měli dost ježdění, tak zdejší areál nabízí třeba letní bobovou dráhu, a nebo oddych v podobě lukostřelby, kdy si nejprve můžete vyzkoušet jak vlastně s lukem zacházet na tréninkovém hřišti, a pak si nabyté znalosti ověřit na cca 2 km tématickém okruhu v lese.





S celodenní permicí 27,5 E pro dospělého se Bikepark Geisskopf řadí k těm levnějším v EU a rozhodně může konkurovat Špičáku, kde mi tak trochu chyběl easy fun trail typu „Flow country“ a s campingovým prostorem s elektřinou a celodenně dostupnými záchody za 80 centů za dospělého se mi jeví Geisskopf jako velice atraktivní lokalita.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel HiPP 21.8.2013 v 8:27

    asi kazdy bikepark okrem jasnej na Slovensku je lacnejsi a kvalitou nezaostava ked chceme porovnat ceny ,ked chce clocek skusit aj nieco nove musi si priplatit

  • anonymní uživatel mates2502 (mates2502 (a) gmail.com) 21.8.2013 v 8:53

    Super muzika jak na beerfestu! :o)

  • anonymní uživatel Mára 21.8.2013 v 9:00

    jeďte do Francie, ceny směšný, parky obří...

  • anonymní uživatel Dj 21.8.2013 v 9:24

    Geis je uzasny bikepark. Jezdime tam se zenskejma a ty jsou nadseny. Kempovani luxus. Jeste je v reportu zapomento na vyborne restarace na hore a dole.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 21.8.2013 v 10:21

    výbornej hudební doprovod!!!!!!!! 1 :-D každej druhej si tam strká Skrillex, pač je to přece strašně hustý a ve finále je takovejch Skrillexovejch břeček plnej youtube a rázem je to řídký. OKTOBERFEST :-D vede

  • anonymní uživatel zz 21.8.2013 v 10:37

    co ten trail u go first co tam je???

  • anonymní uživatel kesu (kesu (a) centrum.cz) 21.8.2013 v 10:51

    zz- to bejvala těžší varianta evil eye, začínalo to úzkou lávečkou asi ve 4 metrech a pak dropem, pak tam bylo nějaký wall, dvojáčky, přescesťák apod. Pro mě bohužel byla ta první lávka moc. Nicméně už se to hodně dlouho neudržovalo a bylo to dost rozpadlý. Myslím vloni to začali opravovat a trochu zjednodušovat, nicméně letos na to nikdo nešáhl. Prý se nedohodli s původním stavitelem a ti co to staví teď mají oči pouze pro ten blbej flow-trail..:(

  • anonymní uživatel HiPP 21.8.2013 v 11:01

    Dj ,tiez by som chcel zohnat nejake zenske co by s namy behali po bikeparku,moja stara na to teda neni .

  • anonymní uživatel Slid 21.8.2013 v 11:18

    Paradni report a video :D

  • anonymní uživatel Mates (mates2502 (a) gmail.com) 21.8.2013 v 13:05

    HiPP, doporučuji vyměnit :o)

  • anonymní uživatel bok 22.8.2013 v 9:24

    Blbej flow trail jo? Co je tam krom DH a flow country zábavnějšího? Freeride stojí za prd zvlášť pokud srovnáš se Špičákem, evil dobrý no, ale na flow country se stejně vždycky vyblbnu nejvíc

  • anonymní uživatel kesu (kesu (a) centrum.cz) 22.8.2013 v 10:26

    bok-vůbec mě nebaví, jezdíme tam vlastně skoro jen DH, flow maximálně jednou a FR taky tak. Ale i FR mě přijde lepší než flow, aspoň to trochu drncá. Na flow mi přijde, že se nic neděje. Ale je pravda, že na enduro kole mi to přišlo lepší, na tom DH tankeru to není prostě ono.

  • anonymní uživatel RB 22.8.2013 v 12:57

    kesu: souhlas flow je nuda. Mám srovnání s rychlebama (super flow) na tom samém kole a to je jiná divočina, přeskoky z klopky do klopky a místama pěkný polety. Na flow nemusíš dělat vůbec nic a první jízdu všechno skočíš. Mě se tam líbilo DH, biker-x a fr do půlky, pak už bylo moc po rovině.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí