MojeKolo

Vyzkoušej Single Trails Opening Dolní Morava již tuto sobotu

Autor: Keli, vydáno: 24.6.2014

Každý moravský lyžař jistě zná středisko Dolní Morava, místo s nejprudší černou sjezdovkou na Moravě skrývá obrovský potenciál – dvě sedačkové lanovky a obří kopec. Ale nic tam doposavad pro bikery nebylo, to se ale změní. Konečně! Tuto sobotu se otevře první čtyři kilometry dlouhý Skalní trail.





Více se o slavnostním otevření Skalního trailu v Relax & sport resortu Dolní Morava dozvíte níže z tiskové zprávy.

První z mnoha trailů, které pro vás v Relax & sport resortu Dolní Morava připravujeme, bude otevřen 28.6.2014 za účasti celosvětově známého bikera Petra Krause. Otevřením první lesní cyklostezky – single trailu jsme se na Dolní Moravě rozhodli zpřístupnit všem milovníkům pohybu na 2 kolech jak prostředí vysokohorských hřebenů, tak i technických pasáží namodelovanou do téměř parametrů pro fourcross. Klopené zatáčky, dřevěné lávky i na stezce střídající se terén a prostředí dodává spolu s ohromujícími výhledy na zajímavosti. Šířka trailu 1,5m umožňuje bezpečný sjezd i středně technicky vybaveným bikerům a díky profilu tratě zároveň můžou prověřit své schopnosti i ostřílení jezdci. Na tomto trailu dlouhém 4 km si přijde na své každý. Trail nabízí spoustu míst k zastavení a odpočinku s nádhernými výhledy do údolí řeky Moravy a na protější hřeben s Rozhlednou Klepý.





K pohodlí bajkerů i turistů přispívá čtyřsedačková lanovka, která bude v provozu po celý den a pro návštěvníky trailů a cyklotras pouze v sobotu 28.6. zdarma. Stačí mít s sebou kolo . V rámci doprovodného programu trojnásobný mistr světa v bike trialu Petr Kraus předvede svou exhibici, po níž proběhne autogramiáda a focení. V samém centru dění před čtyřhvězdičkovým hotelem Vista bude možno zdarma zapůjčit a otestovat Top modely celoodpružených horských kol firmy Specialized. Afterparty s kapelou Pozdní sběr proběhne na horské chatě Slaměnka u samého začátku trailu v nadmořské výšce 1111 m.n.m. Tam i zpět vás dopraví lanová dráha ve speciálních nočních časech. Samozřejmostí je pak možnost ubytování na chatách přímo v resortu nebo ve stanovém městečku u chaty Slaměnka.





Co všechno vás tedy na otvíračce čeká:

  • EXHIBICE PETRA KRAUSE + AUTOGRAMIÁDA
  • Výjezd lanovkou s kolem po celý den zdarma!
  • Slavnostní přestřižení pásky a otevření Single trailu – na začátku trasy u chaty Slaměnka
  • Testování TOP MODELŮ horských kol SPECIALIZED – zdarma – u půjčovny a cyklo servisu v chatě Marcelka
  • Mamutíkovy cyklohrátky na dětském hřišti se soutěžemi a bohatým doprovodným programem nejen pro děti a nejen na kole!
  • Cyklobus a cyklovyjížďky po okolí
  • Grilovačka a kotlíkový guláš pod širým nebem u chaty Marcelka
  • BIKE SCHOOL DM – Servis – ukázky jednoduchých oprav aneb JAK NA TO? v podání profesionálních servisáků, kteří budou připraveni zodpovědět každý dotaz v 13:00 a 15:00 u chaty Marcelka
  • BIKE SCHOOL DM – Technika jízdy pro teenagery – zábavná vyjížďka pro kluky i holky od 12 do 16 let.
  • Stanové městečko a after párty na chatě Slaměnka (vývoz stanů a bikerů zdarma)

Více informací a též rozhovor s Projektantem trati Robinem Látalem a hlavním stavitelem Emčou Novákem najdete na www.dolnimorava.cz.





Foto: Rob Trnka

Diskuze

  • anonymní uživatel Rostič (www.superstojan.cz) (superstojan (a) seznam.cz) 24.6.2014 v 9:13

    To zní jako dobrý plán na sobotu :-)

  • anonymní uživatel Lol 24.6.2014 v 9:21

    Konečně to vypadá na středisko světové úrovně!

  • anonymní uživatel warps (a (a) a.cz) 24.6.2014 v 9:30

    Az zaprsi to bude trisek v rukach a v pr... na tech holejch prknech :)

  • anonymní uživatel hnusflus 24.6.2014 v 9:54

    účel těch dřevěnejch dálnic asi nikdy nepochopim....

  • anonymní uživatel stan (stan.mi (a) centrum.cz) 24.6.2014 v 13:00

    Účel dřevěnejch dálnic až tak těžký vymyslet není: buď je tam bažina, potok a jiná přírodní překážka, kterou odstranit by bylo asi trošku nereálný nebo extrémne náročný, nebo tam žije či roste chráněnej druh a lesáci tam zakázali přeříznout jeho rodný území. Logicky proč by se nějakej stavitel tahal a řezal s deskama, když se dá jezdit po zemi. Takže asi ta zem není úplně jednoduchá zem. Buďme rádi za to, že to tam vůbec povolili. Jenom doufám, že pak nasadí nějaký normální ceny a ne takový jak v zimě.

  • anonymní uživatel tyky 24.6.2014 v 13:40

    a bikepark co tam býval dřív... s tím se taky něco plánuje ?

  • anonymní uživatel RB 24.6.2014 v 14:23

    Radši bych funkční 4x na druhém kopci, ta byla best.
    ps.: Ten štěrk vypadá vražedně. Tipuju, že při otevíračce poletí pro někoho vrtulník.

  • anonymní uživatel george 74 24.6.2014 v 15:12

    jo jen tak dál fandim Robčoj i Emčoj

  • anonymní uživatel D 24.6.2014 v 17:26

    Je fajn že se něco staví,jen aby se to nějak upravovalo a pracovalo na tom.takových se tu postavilo hodně a za rok to zarostlo trávou a nikdo o to ani neměl zájem.Zrovna jsem byl v Koutech a moc jsem nepochopil proč se tam dostavovala ta nová část na černé závodní,možná by všichni byly radši kdyby se vychytávala ta stávající a dělala se třeba pomalejc a pořádně.

  • anonymní uživatel Miras 24.6.2014 v 21:25

    tak tohle vypadá fajně.Určitě někdy zavítám. budu se těšit :)

  • anonymní uživatel G 25.6.2014 v 7:45

    D: Ta nová část např. byla fajn pro zavody, aby se dostal cil bliz divakum, tak nehudruj.

  • anonymní uživatel lucky ass 25.6.2014 v 8:21

    to D: tak přijeď upravovat, lopatu ti určitě půjčej

  • anonymní uživatel Filip 25.6.2014 v 8:37

    ten štěrk, to je vražda...

  • anonymní uživatel D 25.6.2014 v 8:37

    pokud přijedu jako divák na závody tak mi je jedno jestli si vyšlápnu nějakej ten kopeček,a rád bych přijel ale přes týden pracuju hošani,jen si myslím že je to škoda.Tratě se nestíhají upravovat a ještě se prodlužují,navíc nesmyslně šlapající,ale asi sem namlsanej z venku.Chybí vůle,love,ruce a taky možná nějaká star která by tomu dala něco se svých zkušeností.

  • anonymní uživatel vychcaný tlumič (seznam.cz) 25.6.2014 v 23:13

    Jako fandím tomu, ale DM není první místo, kde poslali sjezdovou trať k šípku a nahradili to komerčnějším způsobem. Pak se není čemu divit, že na svěťáku nemáme sjezdaře, když i to málo, co na místních kopečcích máme, nahrazujem traily.. Není lepší podporovat obojí?

  • anonymní uživatel Petr 26.6.2014 v 7:18

    Proc se v Cesku sypou traily sterkem? Nedavno jsme to probirali. Ma to nejaky prinos (zpevneni) a nebo je to jen Ceska "zhovadelost" z neznameho duvodu? Jinde jsem to zatim nevidel. Diky.

  • anonymní uživatel Honza (spamail (a) seznam.cz) 26.6.2014 v 9:16

    Snad to nedopadne jako Bílá, kde kluci na sjezďácích s 200/200 v plný výbavě šlapou po SingleTrack cestičce a původní DH trať není označená, neudržuje se a místy je přerušená. Z vyjádření vlekařů proto, že se kříží se SingleTrackem a mohlo by dojít ke srážce jezdců.

  • anonymní uživatel D 26.6.2014 v 13:24

    zajed do leogangu tam maj štěrk,není to vůbec tak zlý jak myslíš jen to nesmí být po celé trati,různorodost trati je to co lidi baví.ale na traily je to asi dobrý,není do DH trat a dobře se to udržuje.

  • anonymní uživatel R (roubal24 (a) seznam.cz) 28.6.2014 v 22:31

    Zrovna jsem odtama dojel a užil jsem si to i na sjezďáku. Zapršelo fest a jediný, co klouzalo byly ty lávky...jak jsem mluvil s jedním ze stavitelů, budou se pobíjet pletivem, takže cajk. Ten lomovej prach je dobrej právě proto, aby trať rychle schla...viz Leogang, Salbach, atd... sice jde blbě z kola, ale zajezdíš si i za mokra. Vize mají takový, že prý najdřív 3 tratě takovýhodle typu různých obtížností a pak DH....na otázku, jestli tam bude pohárovka mi Robson řekl, že se uvidí, jak se to vyvine. Ale určitě bude tenhle spot stát za to. Podle mě začali líp než v Koutech a máme se na co těšit. Kde jsou prachy, tam to jde. Já jim fandím a věřím.

  • anonymní uživatel Rostič (www.superstojan.cz) (superstojan (a) seznam.cz) 29.6.2014 v 10:17

    Tak já včera Dolní Morava - trať pěkná, ale na celý den ježdění to není žádná sláva, hodně práce, ale něco tomu chybí, hlavně na těch přejezdech do dalších pasáží, alespoň nějaké pumpovací boule nebo nějaké zpestření, ale chápu, že to musí být ze začátku pro všechny. Skoro 4,5km dolů, nezvládnuté vyvážení kol (bavil jsem se s chlapama dole i nahoře a věřím, že se to změní a bude to fungovat jako jinde a odsýpat), asi 2 zlomené kličky, kluci na sjezďákách v plné zbroji, lidé na olpranech, 150km tam a šílených 150km zpět v brutálních přívalových deštích. Výlet jak svině :-D Každopádně potenciál středisko rozhodně má a být více těch tratí tak je to super. Ještě doladit klopenky v lese, protože ta hlína by potřebovala trochu štěrku nebo něčeho na zpevnění a bude to fajn :-) Mojí se to líbilo nebylo to moc těžké... Až tam ty tratě budou aspoň 3 a vývoz kol bude fungovat jako jinde rád zase přijedu.

  • anonymní uživatel Pavel 30.6.2014 v 21:10

    Jestli ma nekdo fotky muzete sem hodit odkaz? diky

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí