Test: pedály Force BMX Magnesium

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 23.6.2015

Zlínská značka Force se rozhodně neprofiluje jako kdovíjak sjezdová značka, nicméně ve své nabídce vedle spousty zvonků v různých barvách, doplňků všeho druhu, co by asi nikdo z nás na kolo nenasadil, má i pár velice zajímavých a cenově příznivých kousků. Dnes si představíme ultralehké platformové pedály Force BMX Magnesium.





Moc míst, kde se s kolem dotýkáte, není a podcenit jejich výběr se nikdy nemůže vyplatit. Jedním z nejdůležitějších míst jsou pedály, o to víc to platí, pokud nevozíte nášlapy. Pedál musí být odolný, ideálně moc nevážit, držet, být co nejtenčí, být na kvalitních ložiscích a hlavně, jelikož je to většinou první věc, která trefuje kameny, nesmí stát moc peněz. Pokud jste někdy hledali pedály, víte, že najít slušný hliníkový pedál s výměnnými piny na průmyslech pod tisícovku je v podstatě nereálné a když, váží hrubě přes půl kila. A o to víc působí Force BMX jako zjevení.





S váhou 380 gramů za pár(!) je díky tělu z horčíkové slitiny jedním z nejlehčích pedálů na trhu. Průmyslová ložiska schovaná pod poctivou prachovkou, výměnné piny a cena 1 299 Kč z nich dělá docela terno.





Faktem je, že ve světě ultratenkých pedálů jsou jejich 3cm výšky trochu víc než jsme zvyklí, pořád mají ale relativně nízký profil a hlavně, nic neváží a naprosto nesmyslně drží. Co o nich říct víc, po měsíci ježdění mám pár záseků do holenní kosti, protože piny dost koušou, rozhodně je ale nemám z toho, že by mi noha sjela z pedálů při jízdě. Co se týče odolnosti, lak bohužel pedál docela opouští, materiál ale zůstává. Z praktického hlediska se hodí i to, že jako piny používají klasické šroubky DIN 914 M4, které v případě ztráty, nebo když vám nebude stačit jejich délka, koupíte v každé prodejně spojovacího materiálu za 0,3 Kč s daní za kus.





Za 1299 Kč dostanete jeden z nejlehčích a přitom nejodolnějších platformových pedálů na trhu. Výběr ze dvou barev – černá a bílá je fajn. Osobně doporučuju černou, protože na pedálech stejně dlouho nezůstane. Kromě horší odolnosti laku není těmhle plackám co vytknout, nemluvě o tom, že se jedná o pedál shodný s pedálem Wellgo, na který lze sehnat titanovou osu a vyhnat tak váhu do ad absurdum hodnot za zlomek peněz než by to vyšlo u jakékoli konkurence. Pedály Force BMX můžete koupit v podstatě v každém lepším cyklo obchodě, protože neznám jediný, který by od Force nebral všechny ty blbovinky, co běžný cyklista tak nezbytně potřebuje. A přihodit do objednávky jedny top pedály není problém.



Diskuze

  • anonymní uživatel h.mad 23.6.2015 v 8:53

    Moje vážily 360g :-) Jinak moc nevydržely...

  • anonymní uživatel Jacob47 23.6.2015 v 9:59

    Ja ich jazdím už dosť dlho (neviem či to teraz nebude 3. sezóna) a som s nimi veľmi spokojný

  • anonymní uživatel hoffman 23.6.2015 v 10:06

    380g ultraľahké? .))

  • anonymní uživatel Jacob47 23.6.2015 v 15:06

    hoffman: podľa mňa 380g za pár v tej cenovej relácii je top

  • anonymní uživatel kks 23.6.2015 v 15:13

    měl jsem náboj force 4v1 na průmyslech... dokud byl na rychloupínáku tak v pohodě... na 20mm ose vydržel asi 14 dní :D ...pedálům proto moc nevěřim, zvlášť jako poctivej HT drtič :))) ...ale ceně bude kvalita odpovídat na jistotu, daj se sehnat i za 1090,-.

  • anonymní uživatel hoffman 23.6.2015 v 15:34

    Jacob47: tak nebudem tu pridávať linky na ľahšie pedále v tejto cene, okrem toho toto je v podstate staré známe Wellgo s nálepkou Force, vyrábané už snáď 20 rokov ...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí