MojeKolo

Návrat legendy: RockShox Lyrik je zpět

Autor: Keli, vydáno: 7.7.2015

Po několikaleté přestávce byla pro příští rok do nabídky RockShoxu opět zařazena, pro mnohé legendární, vidlice Lyrik. Až 180 milimetrů zdvihu, 35 mm tlusté vnitřní nohy, Charger patrona a mnohé další…





S příchodem nového Pike byly přepsány standardy pro enduro vidlice, fantastický chod, nastavitelná progrese, tuhost, ale jen 160 milimetrů zdvihu. Pokud jsi chtěl víc, máš smolíka, minimálně u RockShoxu to platilo. Nyní je vše jinak, Lyrik je zpět, k dispozici bude jak pro 27,5, tak pro 29 palcová kola. Pro menší průměr kol bude k dispozici se zdvihem až 180 mm. Nový Lyrik bude ve dvou modelech označených RC a RCT3 a oba dva již jen pouze se vzduchovou pružinou, oba budou k dispozici jak se Solo Air, tak i Dual Position Air vzduchovým pružením. Vyšší model RCT3 bude mít i vnitřně laditelný odskok stejně jako Boxxer. 35 milimetrové nohy budou klouzat v SKF guferech, takže se dá očekávat nízké tření a máslově hladký krok.




RockShoxLyrik RC



RC bude mít externí nastavení odskoku a nastavení pomalé komprese od plně otevřené až po plně zavřenou, RCT3 bude mít taktéž nastavitelný odskok, trojí nastavení komprese Open-Pedal-Lock a jestě jemné nastavení pomalé komprese, obdobně jako je to na Pike. Podrobnosti k RCT3 zde a RC zde.




RockShoxLyrik RCT3



S novým Lyrikem bude k dispozici i zbrusu nová vidlice Yari, který bude levnější variantou k Pike a Lyriku, s 120 až 180 mm zdvihu, jinými vntřnostmi a atp., podrobnosti na produktové stránce Yarina.




RockShox Yari



K dispozici by oba Lyrikové měli být být v září letošního roku… nicméně pokusíme se získat poznatky od Yoann Barelliho, který bydlí ve stejném bloku jako my v Alpe d’Huez při letošní Megavalanche.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí